Dermalex eczeem review en ervaringen

Is Dermalex Eczeem Repair Crème het proberen waard?

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
Onze Dermalex eczeem review

Heb je last van eczeem klachten, zoals bultjes en een jeukende, droge, schilferige, rode huid? Begin je zelfs mentale klachten te ontwikkelen? Overweeg dan Dermalex Eczeem Crème.

Gezien de veelbelovende reviews en ervaringen van eczeem patiënten met Dermalex is de crème tegen eczeem zeker het proberen waard.

Toch kan ik begrijpen dat jij eerst op zoek bent naar meer duidelijkheid. Want werkt dit product écht tegen eczeem? Of wordt dit de zoveelste keer dat je geld uitgeeft, maar weer teleurgesteld wordt als het niet of nauwelijks werkt?

Om jou te helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing publiceren wij vandaag deze uitgebreide Dermalex eczeem review.

Wat is Dermalex?

Dermalex is één van de merknamen van het bedrijf Omega Pharma. Dit bedrijf is opgericht door de Belgische, destijds farmacie studenten Marc Coucke en Yvan Vindevogel.

Dermalex kent een lange geschiedenis. Mensen kennen het Dermalex voornamelijk als een merk met producten van de hoogste kwaliteit. Gezien Dermalex al vele jaren wordt gebruikt in ziekenhuizen en zij een positieve reputatie hebben onder artsen en apothekers, zegt dit veel over de effectiviteit en betrouwbaarheid van hun producten.

Sinds de oprichting van Dermalex vergaren zij kennis over zeer droge huidtypes en hoe deze het beste kunnen worden verzorgd. Daarnaast gaan huidaandoeningen vaak gepaard met een verzwakte huidbarrière die behoefte heeft aan verzorging. Dermalex heeft dan ook producten ontwikkeld voor verschillende huidaandoeningen, waaronder eczeem.

Waarom helpt Dermalex Repair Eczeem Crème?

Wanneer je last hebt van atopisch (ook bekend als constitutioneel of aangeboren) eczeem, dan kan je ervoor kiezen Dermalex Repair Eczeem Crème te proberen.

Deze crème heeft het vermogen jeuk, roodheid, droogheid, schilfering, korstjes, vochtafscheiding en andere tekenen van huidirritatie te verminderen. Dit wordt bijvoorbeeld bereikt door het hydrateren van de huid, het verzachten van de huid en het herstellen van de huideigen beschermende barrière.

Volgens Dermalex® heeft de crème de doeltreffendheid van een 1% hydrocortisone crème.

Dankzij de Dermalex Eczeem Crème kan een beschermende laag op de huid worden gevormd. Hierdoor kunnen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals bacteriën worden tegengehouden.

Atopische eczeem is de meest voorkomende vorm van eczeem waarbij de invloed van de bacterie S. aureus zeer duidelijk vastgesteld is. Door het blokkeren van de schadelijke bacteriën kunnen symptomen van eczeem verminderen.

Ervaringen met Dermalex Eczeem Crème product

Hoe gebruik je Dermalex Eczeem Crème?

Simpelweg breng je een dun laagje Dermalex Eczeem Crème aan met zachte masserende bewegingen op de gereinigde en gedroogde huid met eczeem. Je kunt de crème dus bijvoorbeeld aanbrengen nadat je onder de douche of in bad bent geweest.

De crème mag twee tot drie keer per dag worden aangebracht op de plekken van de eczeem, zowel op je gezicht als op je lichaam. Ook mag het gedurende een langere periode achter elkaar worden gebruikt, zolang de symptomen aanhouden.

Reviews en ervaringen met de Dermalex Eczeem Crème

Als we kijken naar de werking van de Dermalex Eczeem Crème, dan zouden er veel goede ervaringen te vinden moeten zijn. De symptomen kunnen namelijk effectief worden aangepakt volgens Dermalex.

Gedeelde ervaringen op het internet zeggen bijvoorbeeld het volgende over deze eczeem crème:

 • De crème is niet vettig, smeert makkelijk over de huid, heeft geen geur en dringt snel in de huid.
 • Er is niet veel crème nodig om de huid met eczeem te verzorgen.
 • Iemand gaf aan het product 5 maanden geleden te hebben aangeschaft om eczeem en droge plekjes tegen te gaan. De persoon gaf aan aan dat er al een verschil aan jeuk was op te merken binnen enkele dagen. Ook droge plekken die met andere producten niet weg waren te krijgen, verdwijnen wel met deze crème. De keuze tussen een cortisonenzalf en de vrij verkrijgbare Dermalex Eczeem Crème is dan natuurlijk snel gemaakt.
 • Sommigen personen hadden al meerdere zalven en crèmes geprobeerd, zonder resultaat, voordat zij bekend raakten met Dermalex Eczeem Crème.

Iemand die Dermalex Eczeem Crème aanraadt, geeft aan dat het een nadeel kan zijn dat de crème in een tube zit. Daarom moest de persoon de tube openkippen en het restant eruit peuteren. Vervolgens kon de persoon er echter nog een maand gebruik van maken.

Voor- en nadelen van de Dermalex Repair Eczeem Crème

Voor elk product of behandeling tegen eczeem geldt dat er zowel voor- als nadelen aan verbonden kunnen zijn. Dit geldt dus ook voor de Dermalex Repair Eczeem Crème. Hieronder staan de belangrijkste punten op een rijtje om in gedachten te houden:

Voordelen

 • Getest en goedgekeurd door dermatologen en een klinisch bewezen doeltreffendheid

 • Dermalex Repair Eczeem Crème mag een langere periode achter elkaar worden gebruikt voor milde tot matige symptomen van atopisch eczeem

 • Mag worden gebruikt tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding

 • Mag 2 tot 3 keer per dag worden aangebracht op de eczeem om bijvoorbeeld jeuk, roodheid en droogheid te verlichten

 • Voornamelijk gericht op het hydrateren van de huid en het herstellen van de huidbarrière

 • Vrij van cortisonen, corticosteroïden, calcineurinremmers, kunstmatige kleurstoffen, parfum en parabenen

 • Door het aanpakken van eczeem kan je jezelf mentaal beter voelen

Nadelen

 • De minimale leeftijd is 6 jaar. De crème is dus niet geschikt voor baby’s en jonge kinderen met eczeem.

 • Eczeem klachten kunnen terugkeren nadat je bent gestopt met smeren

 • Het kan duur zijn een lange tijd crèmes te moeten kopen

Dermalex eczeem review conclusie & bestellen

In onze Dermalex eczeem review heb je kunnen lezen over het ontstaan van het merk, de betrouwbaarheid van Dermalex en wat de ervaringen zijn van gebruikers. Je weet nu dat het een effectieve crème kan zijn om verschillende symptomen van eczeem te verminderen.

Mocht je de eczeem crème van Dermalex willen uitproberen, klik dan op de onderstaande groene button. Je kunt dan zelf ervaren wat deze crème voor jouw eczeem kan betekenen. De resultaten van iemand anders zijn immers geen garantie op succes voor jouw specifieke eczeem.

Wij denken in ieder geval dat Dermalex Eczeem Crème het proberen waard is.

Dermalex Repair Eczeem Crème
Dermalex Repair Eczeem Crème

Beoordeling door Lotte,

06 mei 2022
4

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *