Clay And Glow roze kleimasker review

Mijn eerlijke ervaringen + voordelen & nadelen

Gemiddelde leestijd: 30 minuten
Clay And Glow roze klei masker review

Als jij op zoek bent naar een masker voor je huid, dan heb je vast het roze kleimasker van Clay And Glow voorbij zien komen. Dit is namelijk één van de populairste huidverzorgingsproducten in Nederland.

Hoewel het merk Clay And Glow ontzettend populair is, wil dat natuurlijk niet direct zeggen dat de producten ook een hele goede werking zullen hebben op je huid. Waarschijnlijk heb jij ook nog je twijfels en wil je daarom eerst een eerlijke Clay And Glow masker review bekijken.

Ik kan je alvast verklappen dat je hier goed zit. Het Clay And Glow roze kleimasker heb ik namelijk zelf getest. Nu ik het masker vier weken heb gebruikt, lijkt het me een goed moment mijn persoonlijke ervaringen met je te delen.

Lees dus verder om alles te ontdekken over de werking en ervaringen ten aanzien van het Clay And Glow roze kleimasker!

Clay And Glow oprichtster Julia Veer

Verderop in deze blog ga ik mijn persoonlijke Clay And Glow masker review met je delen. Laten we echter eerst eens Clay And Glow en de oprichtster zelf onder de loep nemen. 

Clay And Glow is opgericht door Julia Veer. De oprichtster is nog maar 23 jaren jong en heeft op deze leeftijd al een succesvol bedrijf weten op te bouwen. 

De belangrijkste redenen van Julia Veer om Clay And Glow op te richten waren:

 • Door haar zeer gevoelige huid kreeg zij vaak last van allergische reacties na het smeren van huidverzorgingsproducten. Dit resulteerde altijd in een huid die er nog slechter uitzag.
 • Producten met effectieve werkingen tegen huidaandoeningen zagen er bijna altijd kleurloos en saai uit, terwijl producten met een leukere uitstraling vaak minder effectief waren. Julia Veer had zelf dan ook een acne-gevoelige huid. 
 • Veel skincare producten waren te hard voor haar huid. Daarom wilde Julia Veer producten ontwikkelen met een effectieve werking die tegelijkertijd zacht waren voor de huid.

Met dit in gedachte besloot Julia Veer samen met haar vriend een eigen huidverzorgingsmerk te beginnen. Het eerste product wat ze na 9 maanden onderzoek lanceerden was het roze kleimasker, in het Engels “Pink Clay Mask”. Dit is nog steeds hun best verkochte product.

Clay And Glow was geboren. Samen met haar vriend en team veroverden ze in korte tijd een aanzienlijk deel van de markt met hun schattige producten.

Over enkele jaren hoopt Julia Veer haar producten te zien liggen in winkels in Parijs en Barcelona, omdat daar de grootste huidverzorgingsmerken te vinden zijn. Clay And Glow gaat naar verwachting dan ook nog veel groeien.

Julia Veer oprichtster review
Oprichtster: Julia Veer

Het bedrijf Clay And Glow

Clay And Glow logo
Clay And Glow logo

Clay And Glow werkt samen met een Nederlandse drogist. De processen die nodig zijn om de Clay And Glow producten te ontwikkelen, kunnen hierdoor eenvoudig worden gecontroleerd. Ook gaat het dus om een 100% Nederlands bedrijf.

Clay And Glow bestaat pas ongeveer 2,5 jaar. Toch heeft het bedrijf in korte tijd veel naamsbekendheid opgebouwd en super veel fans, ook wel glowbabes genoemd, gekregen. Dat komt bijvoorbeeld door het volgende:

 • Marketingactiviteiten met influencers, zoals Monica Geuze en Selma Omari die honderdduizenden volgers hebben op hun sociale media kanalen
 • Ook hebben vele grote bladen zoals LINDA, Women’sHealth en Grazia geschreven over Clay And Glow
 • De Clay And Glow producten liggen zelfs in de ICI Paris XL winkels in Nederland, België en Luxemburg
 • Bovendien heeft Clay And Glow meerdere prijzen gewonnen

Sommigen mensen worden een beetje sceptisch wanneer producten populair zijn en worden gepromoot door influencers. Dit is echter niets om je zorgen over te maken. Clay And Glow heeft bijvoorbeeld niet voor niets prijzen gewonnen. Daarnaast zijn hun producten écht uniek en effectief, waarover ik je nu meer ga vertellen.

Spoel door naar minuut 14:00 om te zien hoe Monica Geuze het Clay And Glow masker aanbrengt op haar huid

Wat doet het Clay And Glow masker voor je huid?

Het Clay And Glow masker is onder andere gemaakt van roze klei. Dit is eigenlijk een combinatie van witte en rode klei. Personen met bijna alle soorten huidtypes kunnen de roze klei veilig aanbrengen op hun huid. Het is immers één van de zachtste kleisoorten

Clay And Glow geeft aan dat de vette huidtype het meeste baat kan hebben bij het roze klei masker, maar volgens mijn ervaringen kunnen ook de drogere huiddelen profiteren van de voordelen. De huid droogt namelijk niet uit, het masker is heel zacht voor de huid en de natuurlijke huidoliën worden met rust gelaten.

Naast roze klei en de mineralen die daar inzitten, zijn er nog meer natuurlijke ingrediënten waar ik erg fan van ben verwerkt in het masker. Denk bijvoorbeeld aan het huid herstellende ingrediënt aloë vera

Hieronder deel ik met je wat het Clay And Glow roze kleimasker allemaal voor je huid kan betekenen.

 1. Je poriën kunnen minder gaan opvallen. Misschien heb je veel poriën op je neus die opvallen en waar je jezelf zelfs voor schaamt. Door het diep reinigen van de poriën worden viezigheid en bacteriën uit de openingen verwijderd. Het resultaat is poriën die kleiner zijn geworden. Dit kan vooral een gunstig voordeel zijn als je een vette huidtype hebt.
 2. Je puistjes en bultjes kunnen worden bestreden. Als je last hebt van puistjes, mee-eters, bultjes en andere soorten onzuiverheden, dan kun je het Clay And Glow masker hier ook voor gebruiken. Door het verwijderen van overtollig talg, gifstoffen en bacteriën uit je poriën wordt het acne bestrijdende effect bereikt. 
 3. Je huid kan minder rood lijken. Veel mensen hebben last van roodheid in hun gezicht. Door hier ontstekingsremmende ingrediënten op aan te brengen, kunnen de klachten afnemen. Daarnaast heeft het masker een kalmerende werking op de huid.
 4. Je littekens kunnen verminderen. Heb je last van littekens door bijvoorbeeld puistjes? Dan kun je proberen je littekens minder zichtbaar te maken door het Clay And Glow masker aan te brengen. 
 5. Je huid kan gaan stralen. Naast het voeden van de huid en de reinigende, herstellende, kalmerende en ontstekingsremmende werking kan het Clay And Glow je huid ook een natuurlijke glow geven. Je zult dan ook merken dat je huid zachter aanvoelt en glanst. 

Mijn Clay And Glow masker review en ervaringen

De verschillende besproken voordelen van het Clay And Glow masker lijken mij het zeker waard het masker eens uit te proberen op je eigen huid. Naast dat het masker je huid gezonder kan houden, kun je ook profiteren van voordelen die je huid er mooier uit laten zien.

Voordat je het Clay And Glow masker zelf wil proberen, wil je waarschijnlijk weten wat andermans ervaringen zijn. Voor het maken van deze review heb ik het Clay And Glow masker dan ook zelf uitgeprobeerd. Om precies te zijn heb ik een acne-gevoelige huid, een gecombineerde huidtype en acnelittekens.

Ik ga je nu vertellen over mijn eigen Clay And Glow masker review en ervaringen.

Ten eerste heb ik het Clay And Glow masker snel ontvangen. Op woensdagmiddag ontving ik een mail van de bestelbevestiging en de volgende dag mocht ik het masker al in ontvangst nemen.

Clay And Glow roze klei masker
Clay And Glow roze klei masker

Natuurlijk kon ik niet wachten om het Clay And Glow masker aan te brengen op mijn huid.

Toen ik het doosje openmaakte, zag ik “Hey Beautiful” staan op de schattige roze verpakking. Dit vond ik leuk gedaan, omdat sommigen vrouwen dit waarschijnlijk niet vaak te horen zullen krijgen. 

Clay And Glow "Hey Beautiful" op verpakking
“Hey Beautiful” op de verpakking

Vóór het testen van het Clay And Glow kleimasker had ik al meerdere kleimaskers en kleisoorten aangebracht op mijn huid. Ik kan je met alle eerlijkheid vertellen dat op dit moment het masker van Clay And Glow het meest effectief is geweest voor mijn huid.

Mijn gecombineerde huidtype, en dus zowel de vettige als drogere delen van mijn gezicht glansden erg. Het glow effect werkt dus.

De zachte structuur en kleine deeltjes van de klei voelen fijn aan op de huid. Je merkt dat het masker steeds harder wordt en meer begint te zuigen aan je huid. Dit voelde voor mij weer als een teken dat het werkte. Door het verwijderen van de verontreinigingen uit mijn poriën zag mijn gezicht er direct een stuk schoner uit. Ook verdween de roodheid bij mijn wangen en voelde mijn hele gezicht zacht aan.

Roze klei in Clay And Glow masker review
De romige strictuur van de roze klei voelt erg zacht aan op de huid

Je hoeft het masker slechts 10 minuten te laten intrekken in je huid. Maak hier een moment van om te ontspannen en te genieten.

Het Clay And Glow masker is ook een geschikt product om snel plaatselijke onzuiverheden tegen te gaan. Je kunt dus gewoon een klein beetje van de roze klei aanbrengen op een opkomend of nieuw puistje. Dit is veel beter dan een puistje uit te knijpen met het risico op het krijgen van permanente littekens. 

Zoals ik al vertelde heb ik ook wat kleine littekentjes gekregen door puistjes. Deze zitten op mijn kin, neus en tussen mijn wenkbrauwen. Na vier weken, twee tot drie keer per week het masker aan te brengen, lijken deze al minder zichtbaar te zijn geworden. Dit komt onder andere door de aloë vera in het Clay And Glow roze kleimasker. 

Clay And Glow top ingrediënten review
Belangrijkste natuurlijke ingrediënten in het Clay And Glow masker
Clay And Glow masker ingrediënten review
Ingrediëntenlijst Clay And Glow masker

Wat vind ik goed en slecht aan het Clay And Glow masker?

Hierboven ben ik eigenlijk alleen maar positief geweest over het Clay And Glow masker. Is er dan niets wat ik slecht vind aan het Clay And Glow masker? Hier niets over schrijven, zou ik niet eerlijk vinden. Hieronder zal ik naast de voordelen ook voor je opsommen wat sommigen personen mogelijk als nadelen kunnen ervaren.

Voordelen

 • Vrijwel het enige Nederlandse gezichtsmasker die bestaat uit bijna alleen maar natuurlijke ingrediënten (98,5%)

 • Vele malen hoger percentage klei (44%) dan in kleimaskers van andere merken

 • Geen parabenen, alcohol, parfum of gluten

 • Goedkeuring van dermatologen, veganistisch en dierproefvrij

 • Schattige producten en tegelijkertijd heel effectief

 • Vriendelijke en professionele klantenservice, tips van klanten worden ook opgeslagen en producten kunnen hierdoor worden verbetert

 • Door een combinatie van natuurlijke en zachte ingrediënten kunnen mensen met verschillende huidbehoeftes er gebruik van maken

 • Het masker is betaalbaar en effectiever dan maskers die zelfs duurder zijn

 • Leuke webshop en social media pagina’s

 • Snelle verzending en vanaf 40 euro geen verzendkosten

 • Veel reviews over het masker te vinden

 • Veel acties

Nadelen

 • Nieuwere littekens kunnen makkelijker worden verminderd dan oudere

 • Het gebruiken van een masker betekent niet dat anderen oorzaken van acne worden verholpen, zoals stress en hormonen

 • Door te stoppen met smeren kunnen de puistjes weer terugkomen

 • De eerste keer kunnen er misschien meer onzuiverheden ontstaan, omdat je huid bezig is met zuiveren en de verontreinigheden naar de oppervlakte van je huid kunnen komen

Het Clay And Glow masker heeft veel voordelen en weinig nadelen. Deze “nadelen” gelden in principe dan ook voor bijna alle soorten kleimaskers en huidverzorgingsproducten. Daarnaast is dit eigenlijk alleen iets om rekening mee te houden als je een acne-gevoelige huid hebt. Het is dus eigenlijk niets vreemds.

Wel kun je overwegen naast het gebruiken van het Clay And Glow roze kleimasker eens te proberen te achterhalen waardoor je huid steeds onzuiver wordt. In mijn ogen kan het het beste zijn om het allebei te doen. Een mooie huid kan immers resulteren in meer zelfvertrouwen en een gelukkiger leven!

Hoe gebruik je het Clay And Glow masker?

Gebruik de volgende stappen om het Clay And Glow masker aan te brengen op je huid:

 1. Zorg als eerste dat je handen schoon zijn als je het masker met je vingers wil aanbrengen. Het kan echter nog hygiënischer zijn het schattige applicatieborsteltje van Clay And Glow te gebruiken.
 2. Schud het potje, zodat de olie en ingrediënten door elkaar komen te zitten en alles je huid kan bereiken. Hierna kun je het masker aanbrengen over je hele gezicht, maar vermijd je ogen. Een klein beetje roze klei aanbrengen is al voldoende.
 3. Laat het masker 10 minuten intrekken in je huid.
 4. Spoel het masker weer van je huid af met lauw tot warm water. Hierbij kan het handig zijn het eigen washandje van Clay And Glow te gebruiken, zodat er zeker geen restjes meer achterblijven op je huid.
 5. Droog de huid met een schone handdoek en maak deppende bewegingen.
 6. Breng eventueel de hydraterende Clay And Glow moisturizer aan voor meer vocht in je huid.
Clay And Glow kleimasker gebruiken
Clay And Glow masker, borstel en moisturizer
Clay And Glow aanbreng borstel
Het schattige Clay And Glow borsteltje

Veelgestelde vragen over het Clay And Glow roze kleimasker

Hieronder een aantal van de veelgestelde vragen omtrent het Clay And Glow roze kleimasker.

Uiteraard is het belangrijkste ingrediënt in het masker de roze klei. Daarnaast bevat het masker onder andere aloë vera, Açaí bes en zwarte quinoa. Met de ingrediënten wordt bijvoorbeeld huidveroudering bestreden, de celvernieuwing bevordert, de aanmaak van collageen gestimuleerd en donkere vlekken vermindert. Roze klei, Açaí bes, zwarte quinoa, zeewier en toverhazelaar in het masker zijn erg gunstig tegen acne.

Het masker mag twee keer per week worden aangebracht op een droge huid en twee tot drie keer per week op een vette of gecombineerde huidtype. Er is één verpakking van 65g (kleine roze klei masker) en één van 135g (grote roze klei masker). Met de kleine kun je ongeveer 10 keer je gezicht insmeren en met de grote 20 keer. Na het openen kun je het masker één jaar bewaren.

Er is een kleine kans dat jouw huid geirriteerd raakt door het gebruiken van het Clay And Glow masker. Voer bijvoorbeeld eerst een test uit op de binnenkant van je onderarm voordat je je gezicht er mee insmeert. Het is in ieder geval normaal dat je huid roder kan lijken tot een half uur na het aanbrengen van het masker. Dit komt namelijk door de werkzame ingrediënten.

Gefeliciteerd met je baby! Je mag het Clay And Glow masker inderdaad gebruiken als je zwanger bent. Door de uitsluitend veilige ingrediënten in het masker loop je geen risico.

Het Clay And Glow masker is verkrijgbaar op verschillende plekken. Denk bijvoorbeeld aan de ICI Paris XL in Nederland, België en Luxemburg. Ook zijn er online verschillende webshops waar je het masker kunt bestellen. Let erop dat het masker bijna 10 euro duurder is op bol.com. Natuurlijk kun je ook op hun eigen webshop bestellen.

Meld je even aan voor de nieuwsbrief via de website van Clay And Glow om een 10% kortingscode te ontvangen! Ook kun je Glowpunten sparen om te profiteren van gratis verzending en korting. Door bijvoorbeeld alleen even hun Instagram pagina te volgen, kun je al punten verdienen.

Is het Clay And Glow roze kleimasker je geld waard?

Het kleine Clay And Glow roze kleimasker kost zonder korting €25,95 en de grotere pot kost zonder korting €39,95. Door eventueel gebruik te maken van een kortingscode en meerdere roze kleimaskers in één keer te bestellen, kan je nog voordeliger uit zijn.

Tuurlijk, dat kan een flink bedrag zijn als je het in de toekomst vaker wil gaan gebruiken, maar besef eens wat je er allemaal voor terug krijgt als je het masker gaat aanbrengen op je huid. Eén schoonheidsbehandeling kost vaak al meer geld dan een volle pot met het roze kleimasker. Daarnaast zijn er veel duurdere maskers te vinden die minder effectief zijn. Onthoud ook dat veel huidverzorgingsmerken en makers van andere gezichtsmaskers Clay And Glow willen nadoen.

Gezien de vele voordelen van het roze kleimasker voor je huid lijkt het masker het geld mij zeker waard. Waarschijnlijk wil je zolang mogelijk je huid gezond en mooi houden. In dat geval denk ik dat je later niet terug zult denken aan een kleine investering.

Via de onderstaande knop ga je rechtstreeks naar de eigen webshop van Clay And Glow. Hier kun je nog eens lezen wat het masker precies voor jouw huid kan betekenen, reviews van gebruikers bekijken en het masker bestellen.

Ps. Ben je er na het lezen van deze Clay And Glow masker review achter gekomen dat het belangrijk is rekening te houden met je huidtype, maar weet je nog niet wat jouw eigen huidtype is? Doe dan de gratis huidtype test op clayandglow.nl en ontdek of het masker past bij jouw huid!

Clay And Glow roze kleimasker
Clay And Glow roze kleimasker

Beoordeling door Lotte,

12 feb 2022
4

Het Clay And Glow roze kleimasker is één van de beste maskers die ik heb uitgeprobeerd. Mijn huid lijkt veel rustiger te zijn geworden. Ook lijkt mijn huid direct schoner na het gebruiken van het masker. In de toekomst blijf ik zeker gebruikmaken van het Clay And Glow kleimakser. Ik kan wel begrijpen dat het een nadeel voor je kan zijn dat je het masker moet blijven gebruiken om de huid er mooi uit te laten zien en acne tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *