CeraVe tegen rosacea

Helpen de producten echt?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
CeraVe tegen rosacea

Hoewel er duizenden huidverzorgingsmerken zijn, lukt het veel mensen niet om van rosacea af te komen. Vaak heeft dit te maken met de keuze voor commerciële merken of simpelweg het gebruiken van de verkeerde producten.

Rosacea gaat veelal gepaard met roodheid en puistjes-achtige bulten. Dit gebeurt waarschijnlijk door een overactief immuunsysteem die heftig reageert op invloeden van buitenaf. Veel triggers kunnen leiden tot rosacea. Hoewel het voor onderzoekers tot op heden nog niet duidelijk is waardoor rosacea ontstaat, kunnen in ieder geval symptomen worden bestreden. Op deze manier kun je de bestaande klachten verminderen en nieuwe rosacea uitbraken helpen voorkomen.

In deze blog ga ik je vertellen over de producten van CeraVe die je mogelijk kunt gebruiken voor het beheersen van rosacea. Je ontdekt dus alles over CeraVe tegen rosacea.

Wat zijn CeraVe en rosacea?

Waarschijnlijk is dit je al duidelijk, maar ik herhaal het toch even. CeraVe is een huidverzorgingsmerk en rosacea is een huidaandoening. Sinds 2006 biedt CeraVe huidverzorgingsproducten aan die er voornamelijk op zijn gericht de huidbarrière gezond te houden. Bij veel huidaandoeningen is namelijk sprake van een verstoorde huidbarrière.

CeraVe is een ontzettend populair merk geworden. Dit heeft er bijvoorbeeld mee te maken dat de producten ontwikkeld zijn door dermatologen en deze ook door veel huidspecialisten worden aanbevolen. In vergelijking met veel andere commerciële merken is CeraVe dus écht met zorg en kennis ontwikkeld.

De huidaandoening rosacea kan gepaard gaan met een droge huid, rode huid en de vorming van puistjes-achtige bultjes. Dit komt vaak door een slechte huidbarrière, omdat de huid zichzelf dan niet goed kan beschermen tegen rosacea veroorzakende factoren, zoals de Staphylococcus aureus bacterie.

Alle producten van CeraVe bevatten onder andere ceramiden. Dit zijn huideigen stoffen die gunstig zijn voor de huidbarrière. Daarnaast maakt CeraVe gebruik van een technologie waarmee 24 uur achter elkaar stoffen worden afgegeven aan de huid.

Hoe kun je CeraVe gebruiken tegen rosacea?

In heftige gevallen van rosacea moet een arts worden geraadpleegd. In mildere gevallen kunnen vrij verkrijgbare huidverzorgingsproducten worden ingezet en heb je dus geen receptplichtig geneesmiddel nodig.

CeraVe kan worden gebruikt om klachten van rosacea te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan een betere huidbarrière waardoor ontstekingen kunnen verminderen en de huid zichzelf beter kan beschermen tegen de vervelende bacteriën.

Ook kan de huid worden gereinigd met de producten van CeraVe. Op deze manier wordt voorkomen dat er verontreinigheden opstapelen in de poriën die vervolgens de puistjes-achtige rosacea bultjes laten ontstaan. Tevens kunnen de hydraterende effecten van CeraVe gunstig zijn voor de droge huid, waardoor de talgproductie minder heftig wordt en poriën dus minder snel verstopt zullen raken.

Producten van CeraVe tegen rosacea

Hieronder zet ik CeraVe’s producten op een rijtje die kunnen worden gebruikt tegen rosacea:

  • CeraVe hydraterende reinigingscrème: Dit is een niet-schuimende crème die de huid kan helpen reinigen en hydrateren. Het kan worden gebruikt om rosacea plekjes op je gezicht en de rest van je lichaam te behandelen. Het product bevat ceramiden en hyaluronzuur. Dit zijn gunstige ingrediënten voor de vocht in je huid en de gezondheid van je huidbarrière. De huid droogt dus niet uit na het wassen van je gezicht met dit product van CeraVe. Gebruik de hydraterende reinigingscrème om verontreinigheden van je huid te wassen waardoor nieuwe onzuiverheden mogelijk worden voorkomen.
  • CeraVe hydraterende crème met SPF: De hydraterende crème met SPF 25 is een dagcrème die de huid gehydrateerd en tegelijkertijd bescherming biedt tegen UVA en UVB stralen. Immers, rosacea kan verergeren door de zon. In de hydraterende crème zitten ceramiden, hyaluronzuur en niacinamide. Het zijn ingrediënten die gunstig zijn voor de huidbarrière, de hydratatie en het verzachten van de huid. In het product zit geen parfum of andere irriterende ingrediënten. Ook zullen de poriën niet verstoppen als je het aanbrengt op de huid. Bovendien is het product geschikt voor alle huidtypen, inclusief de gevoelige huid. De niet-vette textuur is licht en fijn voor je huid. Je mag het product elke dag gebruiken. Als zonnebrandcrème moet je wel elke twee uur smeren om beschermt te blijven tegen de zon.
  • CeraVe serum: Het laatste product die je kunt opnemen in je huidverzorgingsroutine is het serum van CeraVe. Het is een serum die ceramiden, hyaluronzuur en vitamine B5 bevat. Deze ingrediënten zijn gunstig voor de barrière van je huid, de huid te kalmeren, droge plekken te verlichten, de huid vochtig te houden en de huidbarrière gezond te houden.

Laatste woorden over CeraVe en rosacea

CeraVe is een huidverzorgingsmerk waarvan de producten zijn ontwikkeld met behulp van dermatologen. De professionaliteit van de producten kun je mogelijk terug gaan zien aan een verbetering van je rosacea.

Het is wel belangrijk om meer te doen om van rosacea af te komen. Vaak zijn huidverzorgingsproducten enkel symptoomgerichte behandelingen en kan er dus niet mee worden voorkomen dat rosacea terugkomt als je stopt met smeren.

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Anderen bekeken ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *