CeraVe tegen eczeem

Probeer deze producten van CeraVe

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
CeraVe tegen eczeem

Eczeem is een vervelende huidaandoening. Er zijn namelijk veel oorzaken voor eczeem te bedenken en er kunnen ook mentale klachten optreden. De vele verschillende soorten producten voor de behandeling van eczeem maken het nog moeilijker.

Als je eczeem wil behandelen, dan kun je verschillende dingen doen. In mijn ogen is het inzetten van huidverzorgingsproducten een goede manier om de symptomen te beheersen. Klachten, zoals een droge, jeukende en geïrriteerde huid kunnen namelijk afnemen met de juiste producten. Bij eczeem is het erg belangrijk te letten op de producten die je gebruikt.

CeraVe is een bekend en hoogwaardig merk voor de huid. In hun assortiment zitten producten die ook kunnen worden gebruikt voor de eczeem-gevoelige huid. In deze blog ga ik je dan ook vertellen hoe je de producten van CeraVe kunt gebruiken tegen eczeem.

Wat is CeraVe?

CeraVe is een bedrijf dat sinds 2006 huidverzorgingsproducten verkoopt onder het merk CeraVe. Veel mensen proberen de producten van CeraVe, omdat het al jaren wordt aangeraden door veel dermatologen. Aangezien CeraVe producten zijn ontwikkeld in samenwerking met dermatologen zijn het dus niet zomaar huidverzorgingsproducten.

Bij eczeem is de huid gevoelig, omdat de huidbarrière is verslechtert. Om deze reden moet je huidverzorgingsproducten gebruiken die de huid niet verder irriteren. CeraVe zou kunnen helpen tegen eczeem, omdat ze symptomen van eczeem aanpakken en tegelijkertijd de huidmicrobioom niet tot last zijn. In de producten wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van huideigen ceramiden, die de huidbarrière herstellen, verstevigen en gezond houden.

Een ander voordeel van CeraVe is dat dit merk de eerste was die de Multi-Vesiculaire-Emulsie Technologie lanceerde. Met andere woorden betekent dit dat de huid 24 uur lang ingrediënten binnenkrijgt, omdat achter elkaar nieuwe laagjes worden afgegeven.

De functies van CeraVe tegen eczeem

Eczeem gaat gepaard met een verstoorde huidbarrière, een droge huid en jeuk.

Het gebruiken van CeraVe tegen eczeem kan gunstig zijn om de volgende redenen:

  • De huid kan worden gereinigd terwijl de huidbarrière intact blijft
  • Er kan vocht in de huid worden gebracht, zodat de huid gehydrateerd blijft en niet uitdroogt
  • De huidbarrière kan herstellen, verstevigen en gezond blijven, zodat er minder irritaties en ontstekingen ontstaan, bijvoorbeeld door bacteriën

Bij CeraVe zelf is het ook bekend dat een aangetaste huidbarrière huidaandoeningen, zoals eczeem kan veroorzaken. Zij schrijven dit zelf dan ook op enkele van hun productpagina’s.

Producten van CeraVe gebruiken tegen eczeem

Een aantal werkingen van producten van CeraVe kunnen mogelijk effectief zijn om eczeem te behandelen. CeraVe biedt slechts enkele producten aan en het is dus niet moeilijk om de producten uit te kiezen.

De onderstaande producten kunnen mogelijk effectief zijn tegen eczeem. Wel moet je er rekening mee houden dat niet iedereen dezelfde effecten zal ondervinden. Bovendien is het verstandig in het geval van hardnekkige acne een arts of dermatoloog ernaar te laten kijken om een zo passend mogelijke behandeling te kunnen vinden.

1. Reinigen

De huid met eczeem moet worden gereinigd. Hierbij is het echter belangrijk dat de huid niet tot last wordt gebracht. Anders kunnen de symptomen namelijk verergeren. CeraVe biedt enkele producten aan om de huid te reinigen. Bijkomend voordeel is dat het ook gunstige producten zijn voor je huidbarrière.

2. Hydrateren

Naast het reinigen van de huid met eczeem is het ook belangrijk de huid gehydrateerd te houden. Op deze manier worden droge plekken minder en worden nieuwe droge, schilferige plekken vermeden in de toekomst. Naast het hydrateren van de huid kan een vochtinbrengende crème ook gunstig zijn voor de stevigheid en algemene gezondheid van je huidbarrière. Er is een speciale hydraterende crème voor het gezicht en voor het lichaam. Sommige mensen hebben alleen last van eczeem op hun gezicht, maar eigenlijk kunnen bijna alle delen van het lichaam worden beïnvloedt door eczeem.

Van de onderstaande producten is het voordeel van de crème in het potje dat je deze kunt gebruiken voor de eczeem op je gezicht, maar ook voor de hydratatie van de andere delen van je lichaam.

Bovendien kun je ervoor kiezen een hydraterend serum te gebruiken tegen eczeem. Een serum is eigenlijk een soort crème, maar dan veel geconcentreerder. Je hoeft er dan ook maar enkele druppels van aan te brengen op je huid. Het serum van CeraVe bevat tevens ceramiden, hyaluronzuur en vitamine B5, die samen vocht inbrengen, vocht helpen vasthouden en de huidbarrière verstevigen.

Wat mensen zeggen over het gebruiken van CeraVe tegen eczeem

Voor vrijwel alle huidverzorgingsproducten geldt dat mensen zowel negatieve als positieve effecten kunnen ervaren. Simpelweg kan de huid verschillend reageren op een product van CeraVe en dit verschilt dus eigenlijk per persoon.

Sommige mensen geven aan dat na het gebruiken van de producten van CeraVe in ieder geval de symptomen prima kunnen worden beheerst. Wel nemen de klachten weer toe als zij stoppen met de producten. Aangezien de huid dan geen ingrediënten meer in zich krijgt, is dit natuurlijk ook wel logisch.

Je kunt zelf eens de producten van CeraVe proberen voor het behandelen van je huid met eczeem. Gezien de resultaten kunnen verschillen per persoon kan CeraVe wellicht verlichting van klachten bieden in jouw geval.

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *