Boegem Balsem tegen eczeem

De werking en veiligheid van Boegem Balsem bij eczeem

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
Boegem Balsem tegen eczeem

Normaal gesproken wordt Boegem Balsem gebruikt als hulpmiddel bij de behandeling van de gesloten, verbande huid.

Wanneer de huid is beschadigd door voorwerpen, hete vloeistoffen, de zon of bestralingen kan Boegem Balsem dan ook helpen bij het herstel van de huid.

Naast het verzorgen van de verbande huid kan Boegem Balsem ook worden gebruikt bij een gesloten, ruwe, droge, geïrriteerde en schrale huid.

Gezien de effecten van het product denken veel mensen dat je Boegem Balsem kunt gebruiken tegen eczeem en andere huidzorgen. Blijf verder lezen over het gebruik van Boegem Balsem bij eczeem.

Wat is Boegem Balsem?

Voordat ik met je ga bespreken of Boegem Balsem kan worden ingezet tegen eczeem is het belangrijk om iets meer te weten over dit product in het algemeen.

Boegem Balsem is een Europees medisch hulpmiddel sinds 2005.

In Boegem Balsem komen ingrediënten voor:

  • SESAMUM INDICUM (sesamolie)
  • Heliathus annuus (zonnebloemolie)
  • Petrolatum (vaseline)

Dit mengsel van hoogwaardige ingrediënten kan effectief zijn voor verschillende problemen aan de huid.

Waarvoor kan je Boegem Balsem gebruiken?

Het wordt gebruikt voor de verbande huid, omdat het bijvoorbeeld kan bijdragen aan het verwijderen van hitte uit de huid. Hierdoor kan de kans op een litteken worden verkleind.

Ook kan Boegem Balsem worden ingezet als verzorging voor de ruwe, droge, schrale, gebarsten of geïrriteerde huid.

Tevens zou Boegem Balsem kunnen helpen tegen luieruitslag en irritatie door brandnetels of andere planten.

Bovendien wordt Boegem Balsem gebruikt door klanten voor nog veel meer huidzorgen.

Boegem Balsem mag alleen worden aangebracht op de gesloten huid. Hiermee wordt bedoeld dat je het mag pas aanbrengen op een plek van de huid, wanneer de huid gesloten is.

Open wonden na een bestraling of van eczeem plekken mogen dus absoluut niet worden verzorgd met Boegem Balsem.

Uiteraard kan het verstandiger zijn een arts of dermatoloog (huidarts) te raadplegen in het geval van heftige brandwonden en huidaandoeningen.

Kan Boegem Balsem helpen tegen eczeem?

Boegem Balsem wordt door klanten voor van alles gebruikt. Het wordt ook écht tegen eczeem gebruikt.

Volgens de mensen achter Boegem Balsem kan het product worden gebruikt op een gesloten huid en bij huidproblemen die gepaard gaan met een geïrriteerde huid, omdat het irritatie kan verminderen en de huid soepel kan maken. Het zou ook de huid kunnen verzachten.

Aangezien Boegem Balsem gunstige eigenschappen heeft en kan werken tegen een ruwe, droge, schrale, gebarsten en jeukende huid kan Boegem Balsem helpen tegen eczeem, zou je denken. Er zijn immers ook geen conserveringsmiddelen, kleurstoffen en andere toevoegingen in verwerkt die de huid met eczeem verergeren.

Er wordt zelfs vaak positief geschreven over het gebruiken van sesamolie en zonnebloemolie om eczeem te bestrijden.

Mocht je Boegem Balsem tegen eczeem willen gebruiken, dan wordt aangeraden dit eerst met je arts te bespreken. Mijn antwoord op de vraag of Boegem Balsem effectief kan zijn tegen eczeem zou waarschijnlijk ja zijn, maar hierover dien je dus altijd een arts te raadplegen.

Is het veilig om Boegem Balsem te gebruiken tegen eczeem?

Er zijn geen bijeffecten vermeld door het gebruiken van Boegem Balsem wanneer het op de juiste manier wordt gebruikt bij baby’s, kinderen of volwassenen.

Houd er wel rekening mee dat de balsem vettig is, en daarom kleding of beddengoed vet kan maken en vlekken kan achterlaten. Om dit te voorkomen kan je de ingesmeerde plek bedekken met een verbandgaasje.

Boegem Balsem heeft natuurlijk niet voor niets een CE certificering verkregen. Het product moet hiervoor voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en een bepaalde samenstelling. Er is zelfs een klinische studie met proefpersonen geweest om de werking van Boegem Balsem aan te tonen.

Simpelweg zijn de kosten te hoog om wetenschappelijk onderzoek te doen naar het effect van Boegem Balsem op bijvoorbeeld eczeem.

Helaas kan en mag ik je niet vertellen of het veilig is Boegem Balsem te gebruiken tegen eczeem. Als ik kijk naar de positieve berichten van klanten, dan zal je waarschijnlijk geen problemen ondervinden en kan je wel degelijk een verbetering opmerken aan eczeem.

Boegem Balsem is goedkoop en online verkrijgbaar via onderstaande link.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *