Biodermal Littekencrème review

Kan Biodermal Littekencrème snel resultaat opleveren of is het geldverspilling?

Gemiddelde leestijd: 17 minuten
Biodermal Littekencrème review

Ik ben al een lange tijd bekend met het merk Biodermal. In het verleden raadde een dermatoloog mij namelijk aan te kiezen voor een vochtinbrengende crème van Biodermal. Dat was het moment dat ik begon met het gebruiken van een medicijn tegen acne die mijn huid erg zou uitdrogen.

Door de acne kamp ik nog steeds met littekens op mijn gezicht. Ook heb ik littekens op andere delen van mijn lichaam door ongevallen. Het is niet leuk jezelf te moeten schamen voor littekens. Vandaar stuitte ik op de Biodermal Littekencrème.

Als jij op zoek bent naar een littekencrème, dan ben je vast en zeker ook deze crème tegengekomen. Het is namelijk één van de bekendste in de markt.

Veel mensen zijn op zoek naar een Biodermal Littekencrème review. Dat kan ik begrijpen. Je wilt namelijk niet onnodig geld uitgeven aan producten die toch niet of nauwelijks effect zullen hebben.

Na mijn eigen persoonlijke goede ervaringen met Biodermal en tientallen positieve reviews te lezen op het internet besloot ik de Biodermal Littekencrème ook eens onder de loep te nemen. Blijf verder lezen voor een complete Biodermal Littekencrème review.

Ik vertelde je net al dat ik ook last heb van littekens. Hierdoor kan ik oprechte ervaringen met je delen. Mijn doel is dat jij straks een weloverwogen keuze kunt maken om geldverspilling te voorkomen.

Is Biodermal een betrouwbaar merk?

Het lijkt mij een goed idee je eerst iets meer te vertellen over het merk in het algemeen, zodat je erachter kunt komen of Biodermal wel te vertrouwen is.

Het Nederlandse huidverzorgingsmerk Biodermal is opgericht in 1975 door drs. Hans Schreuder uit Baarn. Hij had problemen, zoals overgevoeligheid en allergieën. Vandaar besloot hij een unieke huidcrème te ontwikkelen waarmee hij de huidverzorgingsmarkt zou veroveren. Al gauw volgden meer producten.

De naam Biodermal werd bedacht door BIOlogische processen, DERMAL (de huid) en (AL)lergieën

Aangezien Biodermal ongeveer 47 jaar bestaat, hebben zij een enorme hoeveelheid kennis vergaard over de huid.

Producten van Biodermal zijn erop gericht de huideigen kracht te ondersteunen en te herstellen. Biodermal staat immers voor “Naturel Mooi”. De producten kunnen worden afgestemd op verschillende huidbehoeften en huidtypes. Het doel van Biodermal is jouw een schone, gezonde en mooie huid te bezorgen of deze te behouden.

Bij Biodermal wordt zoveel mogelijk gekozen voor hoogwaardige ingrediënten die van nature voorkomen in de huid. Huideigen stoffen zijn immers herkenbaar voor je huid en kunnen daarom goed worden opgenomen en de biologische huidprocessen effectief ondersteunen.

Bovendien is rekening gehouden met dier en milieu, houdt Biodermal zich aan een strenge kwaliteitscontrole en zijn alle producten dierproefvrij en dermatologisch getest. Producten van Biodermal zijn dus goed verdraagbaar voor de huid en de kans op huidirritatie of een allergische reactie is zeer klein.

Door te kijken naar de jarenlange ervaring van Biodermal en de kwaliteit en effectiviteit van de producten kun je wel begrijpen dat Biodermal betrouwbaar is. In het verleden werd het merk mij zelfs aanbevolen door een dermatoloog, oftewel een huidspecialist.

Wat doet Biodermal Littekencrème?

De naam “Biodermal Littekencrème” verklapt al dat dit een crème is die erop gericht is littekens te verzorgen.

Dankzij het smeren van de Littekencrème kunnen littekens minder opvallend worden. Ook kan littekenweefsel soepel en zacht worden gehouden. Littekenweefsel kan immers pijn doen, jeuken en hard aanvoelen.

De Biodermal Littekencrème kan helpen bij littekens door het natuurlijke herstellende vermogen van de huid te ondersteunen. Zowel verse als oude littekens kunnen worden verzorgd met het product.

Biodermal Littekencrème heeft de volgende voordelen voor littekens:

 • Hydrateren
 • Versoepelen
 • Verzachten
 • Beschermen
 • Herstellen

Dit wordt onder andere bereikt door bindweefselproteïnen, wassen, oliën, vitamine E en plantaardig ceratonia-extract die zijn verwerkt in de crème.

In het specifiek benoemt Biodermal dat littekens die zijn ontstaan na puistjes, een valpartij of een operatie kunnen worden verzorgd. Ook littekens van kinderen kunnen ermee worden verzorgd.

Biodermal Littekencrème reviews door klanten

Het gebruiken van Biodermal Littekencrème

Biodermal Littekencrème mag worden gebruikt voor littekens op je gezicht, maar bijvoorbeeld ook op je rug, armen of benen. De werking wordt dus niet beïnvloed door de plaats van het litteken.

Wanneer een wondje is geheeld, en dus volledig is gesloten, mag Biodermal Littekencrème pas worden gebruikt. Het maakt niet uit of het gaat om een nieuw of oud litteken.

Biodermal Littekencrème kan gebruikt worden op de volgende manier:

 1. Maak je handen schoon om te voorkomen dat verontreinigheden in aanraking komen met het litteken
 2. Maak de wond of het litteken schoon met een gepaste hoeveelheid water
 3. Maak de wond of het litteken droog met deppende bewegingen en een schone handdoek
 4. Neem de Biodermal Littekencrème en breng het aan op de wond of het litteken met masserende bewegingen

De Littekencrème mag twee keer per dag worden aangebracht.

Is Biodermal Littekencrème gevaarlijk?

Biodermal Littekencrème bevat zover ik weet geen ingrediënten die gevaarlijk kunnen zijn voor je littekens.

Zoals voor elk product geldt ook voor Biodermal Littekencrème dat er wel bijwerkingen kunnen ontstaan.

Hoewel de meeste mensen de Littekencrème veilig kunnen gebruiken, bestaat er altijd een kans op lichte huidirritatie of een allergische reactie op één van de ingrediënten. In dat geval kan er bijvoorbeeld roodheid, pijn of irritatie ontstaan.

Biodermal geeft aan dat je de Littekencrème twee keer per dag mag aanbrengen op het litteken. Houd je hier dus aan. Zorg ook dat je het niet aanbrengt op de slijmvliezen, de ogen, open wondjes, pijnlijke wondjes en wondjes die van kleur veranderen.

Natuurlijk kan je het beste even de website van Biodermal en de gebruiksaanwijzing van de Littekencrème raadplegen over het veilig gebruiken van het product. Ook raad ik je aan voor de zekerheid contact op te nemen met je huisarts voordat je start met Biodermal Littekencrème in combinatie met andere huidbehandelingen of als je zwanger bent.

Persoonlijke Biodermal Littekencrème en overige ervaringen

Zoals ik al aangaf in de inleiding van deze Biodermal Littekencrème review heb ik zelf ook last van enkele littekens. Het zijn zowel nieuwe als oude littekens die voorkomen op mijn gezicht, buik en duim.

Een oud of diep litteken kan moeilijker vervagen dan een nieuw litteken. Vandaar raad ik je aan zo snel mogelijk te beginnen met het smeren van een littekencrème, zoals deze van Biodermal als dat nodig is.

Toch lijkt een acnelitteken van mij die zo’n anderhalf jaar oud is ook te vervagen. Misschien herken je wel de jeuk van een litteken. Met de Biodermal Littekencrème lijkt de huid écht rustiger te worden en lijken littekens écht minder zichtbaar te worden. Door het minder zichtbaar maken van opvallende littekens in mijn gezicht ben ik veel zelfverzekerder geworden.

De Biodermal Littekencrème smeert makkelijk uit over de huid. Je hoeft er dus maar een klein beetje van te nemen voor het verzorgen van een litteken. Wel kan ik begrijpen dat het een duurder product kan zijn als je littekens van grotere omvang wilt verzorgen. Echter, in vergelijking met andere littekencrèmes die ik heb uitgetest, is die van Biodermal goed te betalen.

Ook vond ik het fijn dat de littekencrème niet plakt. Voor de littekens op mijn lichaam kan ik er dus gewoon bijvoorbeeld een T-shirt overheen dragen zonder mij te hoeven irriteren aan plakkerige kledingstukken.

Toen ik keek naar de ingrediëntenlijst viel het mij wel op dat er parfum verwerkt is in de crème. Dit vind ik een minpunt en weinig toegevoegde waarde hebben. Overigens is het product wel zeer mild geparfumeerd. Ook is er gelukkig geen alcohol in verwerkt.

Review over Biodermal Littekencrème ingrediëntenlijst

Voorderest is mijn eigen review dus voornamelijk positief en is dit zeker geen weggegooid geld.

Klantervaringen

Naast mijn review zijn er nog tal van klanten die hun ervaringen met Biodermal Littekencrème hebben gedeeld. Er staan bijvoorbeeld meer dan 100 uitgebreide reviews hier op bol.com. Eigenlijk is het overgrote deel van de klanten zeer te spreken over Biodermal Littekencrème.

Enkele gedeelde ervaringen komen ongeveer op het volgende neer:

 • Iemand met een groot litteken na een operatie ziet de zichtbaarheid van het litteken duidelijk verminderen. Ook voelt littekenweefsel zachter aan. De persoon gebruikt Biodermal Littekencrème 3 maanden.
 • Iemand die vroeger last had van puistjes is erg blij met Biodermal Littekencrème. Er is al heel veel verschil te zien aan littekens op de wangen en de rug na ongeveer 4 weken.
 • Iemand anders die laat heeft van acnelittekens ziet al verschil na 4 weken 2 keer per dag te smeren en vindt het over het algemeen een fijne crème. Als overige ervaringen wordt aangeven dat de crème goed intrekt, maar dat er wel snel teveel crème uit de tube komt.
 • Bovendien noemt iemand het een Psychologisch spelletje en geeft aan dat dit geen wondermiddel is. Ook gebruikt de persoon al “een poosje de dure crème” zonder verandering te zien.

Je moet begrijpen dat er geen wondermiddelen bestaan waarmee en litteken in enkele dagen compleet kan verdwijnen. Ik vind dat de persoon van de laatste ervaring wel had mogen aangeven wat “een poosje” precies is en om wat voor soort litteken het gaat. Bij oude, diepe littekens kan het misschien wel 6 maanden duren voordat het beste resultaat wordt opgemerkt.

Biodermal Littekencrème voor- en nadelen

Hieronder deel ik een overzicht met de belangrijkste voor- en nadelen van de Biodermal Littekencrème.

Voordelen

 • Biodermal heeft ruim 45 jaar ervaring met huidverzorgingsproducten

 • Geschikt voor het verminderen van de zichtbaarheid van zowel verse als oude littekens

 • Ook geschikt bij acnelittekens

 • Biodermal Littekencrème is grondig (dermatologisch) getest

 • De crème is pH huidneutaal wat betekent dat de pH waarde dichtbij de zuurgraad van de huid ligt. Hierdoor wordt de barrière van de huid niet verstoord en droogt de huid van het litteken niet uit.

 • De crème is hypoallergeen. De kans op een allergie is dus laag

 • Talloze goede reviews te zien van mensen die littekens hebben of hadden

 • Verkrijgbaar bij drogisterijen, parfumeries en online

Nadelen

 • Het kan duur zijn littekens met een groot oppervlak een lange tijd te verzorgen, maar ik heb duurdere littekencrèmes gezien die minder effectief waren

 • Het bevat parfum, maar weinig

 • Het kan lang duren een oud litteken minder zichtbaar te maken

 • Hoe eerder een litteken wordt behandeld, hoe kleiner de kans op een blijvend litteken

Review conclusie: is Biodermal Littekencrème het proberen waard?

In deze Biodermal Littekencrème review heb je kunnen lezen dat ik vrij positief ben over dit product. Vaak zijn nadelen van een product algemene nadelen die eigenlijk ook gelden voor producten van andere merken.

Met de Biodermal Littekencrème kan je daadwerkelijk de zichtbaarheid van een litteken verminderen. Mijn review en ervaringen van klanten spreken voor zich. Dit is geen geldverspilling. Daarom lijkt Biodermal Littekencrème mij zeker het proberen waard.

Sommigen mensen vinden Biodermal Littekencrème duur. Persoonlijk vind ik dit reuze meevallen als ik kijk naar wat je ermee kunt en in vergelijking met andere littekencrèmes die ik heb getest. Je kunt al een kleine tube bestellen voor €1399, of een grote tube voor €2699.

Heb jij nog vragen na het lezen van deze review? Dan kan je hieronder een reactie achterlaten of contact opnemen met Biodermal via hun eigen website. Ook mag je jouw eigen Biodermal Littekencrème review delen met mij en lezers. Interactie is natuurlijk belangrijk voor mijn blog.

Ik hoop in ieder geval dat je na het lezen van mijn review een betere keuze kunt maken.

Biodermal Littekencrème
Biodermal Littekencrème

Beoordeling door Lotte,

17 jun 2022
4

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *