Biodermal Couperose Crème review en ervaringen

Wat zeggen couperose patiënten over de Couperose Crème van Biodermal?

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
Biodermal Couperose Creme review en ervaringen

Couperose is een veel voorkomende huidaandoening. Bijna de helft van alle vrouwen van 40 jaar of ouder met een lichte huidtype krijgen ermee te maken.

De klachten van couperose kunnen verschillen in hevigheid. Bij een zeer heftige vorm kan het wellicht verstandig zijn een dermatoloog of huisarts te raadplegen.

Gelukkig zijn er ook manieren om zelf couperose tegen te gaan. Verschillende effectieve huismiddeltjes en crèmes kunnen je hierbij helpen. Vorige week schreef ik al een blog over de beste couperose crèmes. Biodermal Couperose Crème komt voor in dit lijstje.

Om geldverspilling en teleurstellingen te voorkomen ben je eerst op zoek gegaan naar een review. Op deze manier kan je namelijk erachter komen wat andere mensen eraan hebben gehad. Blijf verder lezen voor een eerlijke Biodermal Couperose Crème review.

Wat is couperose?

Voordat je besluit de Biodermal Couperose Crème te gebruiken, dien je eerst te weten of je daadwerkelijk last hebt van couperose. Het kan immers ook om een andere huidaandoening gaan die een andere behandeling vereist.

Couperose kenmerkt zich door regelmatig blozen en de verschijning van kleine, verwijde bloedvaten net onder de oppervlakte van de huid in het gezicht. De zichtbare aders of haarvaatjes verschijnen voornamelijk op de wangen en de neus. Ook andere delen kunnen worden getroffen, zoals het gebied boven de ogen.

Gelukkig is couperose niet gevaarlijk. Het kan echter vervelend zijn last te hebben van een rood, paars of roze uiterlijk.

Helaas is het tot op heden nog niet precies bekend hoe couperose ontstaat. Waarschijnlijk heeft het te maken met de natuurlijke veroudering van de huid. De huid wordt namelijk dunner en de haarvaatjes verzwakken, waardoor deze makkelijker zichtbaar kunnen worden. Er ontstaan dan rode streepjes op de huid. Daarnaast kan de huid branden, prikken of jeuken.

Couperose ontstaat soms door zon, gure wind, felle kou, hormonale schommelingen, voeding en alcohol. Tevens kan het een symptoom zijn van rosacea. Bij de huidaandoening rosacea ontstaan ook rode vlekken en bultjes.

Zoals je nu weet kan het helpen de huid dikker te maken, de haarvaten te versterken en triggers, zoals zonlicht te vermijden.

Over huidverzorgingsbedrijf Biodermal

Deze Biodermal Couperose Crème review zal niet compleet zijn, wanneer ik je niet iets meer vertel over het merk achter het product.

Biodermal is een betrouwbaar, Nederlands huidverzorgingsmerk. In 1975 besloot drs. Hans Schreuder Biodermal op te richten. Meneer Schreuder had namelijk zelf ook last van een overdreven gevoelige huid.

Op het moment van spreken betstaat Biodermal al 47 jaar. Dit betekent dat zij zich allang bezighouden met skin care en alles wat er bij komt kijken.

Het doel van de Biodermal producten is het ondersteunen en herstellen van de huideigen kracht. Vandaar zie je vaak “Naturel Mooi” bij producten en uitspraken van Biodermal. Ook is gekozen voor zoveel mogelijk stoffen die van nature voorkomen in je huid. Het fijne is dat dit geen nieuwe stoffen zijn voor je huid en deze dus erg goed kunnen worden verdragen.

Biodermal houdt rekening met dier, milieu en kwaliteit. Alle producten zijn zelfs dermatologisch getest!

Wat kan Biodermal Couperose Crème voor jou betekenen?

De Biodermal Couperose Crème is zoals de naam al zegt, gericht op het bestrijden van de symptomen die horen bij couperose.

Volgens Biodermal kan deze crème helpen bij het volgende:

 • Behandelen van de huidsymptomen van couperose, zoals roodheid, blozen, zichtbare (spin)adertjes en een droge huid
 • Vormen van een natuurlijke beschermlaag op de huid tegen invloeden van buitenaf, zoals zonnestralen
 • Herstellen van de barrièrefunctie van de huid
 • Snel herstel van de couperose huid
 • Kalmeren en erzachten van de huid

Er is onder andere gebruik gemaakt van een groen pigment om roodheid van de huid te verminderen en camoufleren. Denk ook aan UV-filters voor het beschermen van de huid. Tevens is gebruik gemaakt van de gepatenteerde Tri-solve®-technologie om ingrediënten snel vrij te laten komen, te profiteren van een snel vochtinbrengend effect en de huidbarrière te helpen herstellen. Denk bovendien aan een samenstelling van ingrediënten die de huid helpt kalmeren.

Couperose patiënt deelt review over Biodermal Couperose Crème

Hoe gebruik je Biodermal Couperose Crème?

Biodermal Couperose Crème is makkelijk op te nemen in je huidverzorgingsroutine.

Begin met het reinigen van je gezicht. Doe dit zachtjes en gebruik lauw water. Hierna kan je een dunne laag van de Biodermal Couperose Crème aanbrengen op de plekken van je couperose. Na het laten intrekken kan je eventueel een dag- of nachtcrème gebruiken.

Biodermal Couperose Crème is geschikt voor dagelijks gebruik, langdurig gebruik en mag 2 keer per dag worden aangebracht op de couperose. Je kunt de crème bijvoorbeeld aanbrengen in de ochtend en de avond.

Aangezien Biodermal Couperose Crème een medisch hulpmiddel is, krijg je een gebruiksaanwijzing. Lees deze goed door en zorg dat je jezelf houdt aan de instructies die op de gebruiksaanwijzing te vinden zijn.

Wat zijn de ervaringen met Biodermal Couperose Crème?

Op het moment van spreken staan 22 ervaringen op de eigen website van Biodermal en 65 veelal uitgebreide ervaringen op bol.com over de Biodermal Couperose Crème. Hiervan zijn de meeste ervaringen erg positief.

Mensen geven bijvoorbeeld aan dat de couperose compleet is verdwenen, na twee dagen al was verminderd of na twee weken was verminderd. Soms duurde het langer duurde, maar dit was het wachten wel waard.

Biodermal Couperose Crème wordt soms zelfs gezien als “wondermiddel”, omdat mensen bijvoorbeeld weer zonder make-up te deur uit durven gaan. Iemand is al begonnen aan de 5de tube. Iemand anders gebruikt de crème ongeveer anderhalve maand en wil niet meer zonder.

Bovendien zie ik een ervaring van iemand die vertelt gevoelig te reageren op veel andere crèmes, maar dat dit niet het geval was na het aanbrengen van de Biodermal Couperose Crème.

Veel mensen hebben hun huid dus rustiger zien worden door deze crème, en gebruiken het nu al jaren.

Echter, hoewel er veel positieve reviews zijn zegt dit niets over de resultaten die jij straks zelf gaat ervaren. Dit komt, omdat jouw huidtype, eetpatroon en triggers anders kunnen zijn.

Soms vergeten mensen dat er meer factoren een rol kunnen spelen bij couperose en daarom worden soms negatieve ervaringen gedeeld als couperose aanhoudt of terugkomt. Natuurlijk is het zonde van je geld als Biodermal Couperose Crème niet werkt, maar je moet niet verwachten dat een wondermiddel bestaat.

Persoonlijke Biodermal Couperose Crème review

Als ik kijk naar de werkingen en alle positieve verhalen van patiënten en gebruikers dan denk ik dat Biodermal Couperose Crème een zeer geschikte crème kan zijn voor mensen die last hebben van couperose.

Hieronder zet ik de punten op een rij, waarvan ik denk dat ze kunnen worden beschouwd als voor- en nadelen:

 • Specifiek gericht op symptomen van couperose, zoals blozen en rode adertjes

 • Vrij van parfum, parabenen en antibiotica

 • Niet vette crème

 • Dermatologisch getest

 • Geschikt voor alle huidtypes

 • Op de verpakking van het product staat dat de Couperose Crème een bewezen werkzaamheid heeft

 • Effectiviteit kan verschillen per persoon

 • Het kan duur zijn langdurig couperose te behandelen

 • Kans op allergische reactie of (milde) bijwerkingen

Deze nadelen gelden echter voor alle huidverzorgingsproducten tegen couperose.

Om deze redenen krijgt mijn persoonlijke Biodermal Couperose Crème review 4 van de 5 sterren.

Review conclusie: raad ik Biodermal Couperose Crème aan?

Couperose is een huidaandoening die lang kan aanhouden en patiënten zelfs onzeker kan maken. Vandaar kan worden gekozen voor een product tegen couperose van een betrouwbaar merk, zoals de Biodermal Couperose Crème.

Biodermal Couperose Crème is bijvoorbeeld gericht op het verminderen van de zichtbaarheid van roodheid en spinadertjes. Tevens biedt deze crème bescherming tegen de zon, wat vaak als één van de meest belangrijke oorzaken van couperose wordt beschouwd.

Bij de formule van de Biodermal Couperose Crème is uiteraard rekening gehouden met de gevoeligheid van de couperose huid. Hierdoor is bijvoorbeeld gekozen om geen ingrediënten zoals parfum of parabenen te gebruiken.

Hoewel een vrij verkrijgbaar huidverzorgingsproduct niet voor iedereen de oplossing kan zijn, zijn er wel degelijk ontzettend veel goede ervaringen te vinden. Ook mijn eigen Biodermal Couperose Crème review is positief.

Verwacht geen directe, enorme wonderen nadat je de eerste keer de Biodermal Couperose Crème hebt aangebracht op je couperose. Wanneer je dit in gedachten houdt, dan raad ik je zeker aan de crème uit te proberen. Afkomen van couperose of het verminderen van symptomen is immers vaak een kwestie van testen wat voor jou werkt.

Mochten de symptomen niet verbeteren na 4 weken behandeling, neem dan contact op met je huisarts, dermatoloog of apotheker.

Biodermal Couperose Crème
Biodermal Couperose Crème

Beoordeling door Lotte,

19 jul 2022
4

Crème die specifiek is gericht op de symptomen van couperose en waar al veel mensen baat bij hebben gehad.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *