Bio Oil review

De werkelijke effectiviteit van Bio Oil onthuld

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

De Bio Oil huidverzorgingsolie is populair. Dat kunnen we gerust stellen, maar waar komt deze populariteit vandaan? En is de populariteit van de Bio Oil goed te verklaren? Wij zijn op onderzoek uitgegaan! In deze Bio Oil review delen wij graag onze bevindingen met je over deze olie.

Bio Oil review en ervaringen

Wat is Bio Oil?

Bio Oil is een speciale soort huidverzorgingsolie. Deze olie hydrateert de huid, vermindert de zichtbaarheid van rimpels, vermindert de zichtbaarheid van pigmentvlekken en neemt ook nog huidstriemen weg. Althans, volgens Bio Oil kunnen huidproblemen in ieder geval verminderen.

In onze ogen blijft het hier echter niet bij. Deze olie verzorgt de huid namelijk ook nog perfect en is voor tal van huidtypes geschikt. Heb je een droge huid? Dan kun je prima gebruik maken van deze huidverzorgingsolie. Dat is ook het geval als je een oudere huid hebt.

Klinische testresultaten en ervaringen hebben laten zien dat Bio Oil daadwerkelijk gunstig kan zijn voor de huid. Blijf deze review lezen om erachter te komen wat wij vinden van Bio Oil.

Waar bestaat Bio Oil uit?

Deze huidverzorgingsolie bestaat louter uit de beste ingrediënten. Zo heeft het merk Bio Oil gekozen voor meerdere plantenextracten en vitamines. Deze ingrediënten zijn 100% natuurlijk, waardoor dit een ideale olie is. Daarbovenop komt dat deze oil ook nog van PureCelin olie voorzien is. Mede dankzij deze olie heeft deze huidverzorgingsolie een aangename geur.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van Bio Oil?

Als we naar de vele voordelen van deze olie kijken, worden we direct blij. Als we echter gericht naar drie specifieke voordelen kijken, worden we nog blijer. Het gaat hierbij om de drie voordelen die we hieronder uitgebreid bespreken.

Perfecte olie voor littekens

Heb je in je gezicht een litteken? Of heb je op een andere plek op je lichaam een litteken? Grote kans dat je dit litteken wilt verbergen of dat je er niet zo trots op bent. Tegelijkertijd is het wel van essentieel belang dat je het litteken goed verzorgt.

Dat krijg je voor elkaar met de Bio Oil huidverzorgingsolie. Deze olie is namelijk in staat om de zichtbaarheid van littekens flink te verminderen. Een litteken dat voorheen erg opviel, wordt met deze olie een stuk minder zichtbaar. Het klopt dat je het litteken altijd blijft zien, maar wel in een veel mindere aanwezigheid.

Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is deze olie op het litteken te smeren. Let wel heel goed op: deze olie moet je nooit op een beschadigde huid smeren. Pas als het litteken zich volledig gevormd heeft, kun je met deze olie de zichtbaarheid hiervan verminderen.

Het advies is om de Bio Oil twee keer per dag op het litteken in te smeren. Dit doe je met slechts een paar druppels en door het maken van cirkelvormige bewegingen. Volgens Bio Oil zou je dit voor een minimale periode van 3 maanden moeten doen.

Vermindert striemen

Ben je recent zwanger geweest? Dan is de kans groot dat je last van zwangerschapsstriemen hebt. Of heb je bijvoorbeeld last van striae op je bovenbenen of buik? In deze beide gevallen is de Bio Oil huidverzorgingsolie geweldig voor je.

Met deze olie ben je namelijk in staat om deze striemen weg te werken. Ongeacht of het nou om striae of zwangerschapsstriemen gaat, is de werking van deze olie erg efficiënt.

Door deze olie regelmatig over de striemen heen te smeren, verminder je de zichtbaarheid hiervan overduidelijk. Daar waar voorheen de striemen goed zichtbaar waren, is dat nu allerminst het geval. Wel is het advies hierbij om deze olie voor minimaal drie maanden lang elke dag goed op te smeren. Doe dit twee keer per dag en masseer de olie met een cirkelvormige beweging op je striemen in.

Is het nou zo dat je striemen met deze olie verdwijnen? Nee, je striemen blijven aanwezig, maar worden wel een stuk minder zichtbaar. Doordat de striemen een stuk minder zichtbaar zijn, durf je mogelijk weer in bikini rond te lopen. 

Hydrateert een droge huid

Een droge huid is niet alleen pijnlijk, maar ziet er ook minder fraai uit. Zo bestaat de kans dat je huid aan het schilferen is, geïrriteerd is of rood is. Klinkt dat bekend bij je in de oren? Dan doe je er verstandig aan om zo snel mogelijk gebruik te maken van de Bio Oil.

Met deze olie ga je een droge huid namelijk perfect tegen. Deze olie hydrateert de huid, wekt de huid weer tot leven en stimuleert daarmee ook de aanmaak van nieuwe huidcellen. Door deze olie langere tijd elke dag op je huid op te smeren, merk je vanzelf de nodige verschillen.

Je huid gaat fijner aanvoelen, je huid ziet er gezonder uit en je huid is beter tegen een stootje bestand. Bovendien is het fijn dat je met deze olie ook nog van bovengenoemde voordelen kunt profiteren.

Hoe het komt dat de Bio Oil zo goed voor een droge huid geschikt is? Dat is voornamelijk aan de samenstelling van deze olie te danken. Deze olie bestaat onder meer uit PureCelin olie, vitamine A, vitamine E, kamilleolie, goudsbloemolie, rozemarijnolie en lavendelolie. Al deze extracten werken hydraterend en voedend; dit merk je overduidelijk als je een droge(re) huid hebt.

Om je droge huid tegen te gaan, zou je deze olie twee keer per dag op moeten smeren. Doe dit met slechts een paar druppels per keer en smeer de olie in een cirkelvormige beweging over je huid uit. 

Bijkomend voordeel: Bio Oil is voor jongere en oudere huiden geschikt. Ongeacht hoe oud je bent, kun je dus gebruikmaken van deze fijne huidverzorgingsolie.

Overige voordelen van Bio Oil

Zoals je kunt lezen, zijn wij erg enthousiast over deze olie. Met deze olie verminder je de zichtbaarheid van littekens én van striemen. Dat deze olie ook nog een droge huid perfect tegengaat, maakt voor ons het plaatje compleet.

Maar, deze olie heeft zeker nog meer te bieden:

  • Met deze olie verminder je de zichtbaarheid van rimpels. Het effect is eigenlijk hetzelfde als bij de littekens en de striemen. Je rimpels blijven namelijk wel aanwezig, maar zijn een stuk minder zichtbaar. Met dank aan deze olie.
  • Met deze olie verminder je de zichtbaarheid van pigmentvlekken. We vallen mogelijk in herhaling, maar je kunt ook nog de zichtbaarheid van pigmentvlekken verminderen. Door deze olie twee keer per dag op te smeren, hoef je je niet langer te generen voor je pigmentvlekken.

Wat kost de Bio Oil huidverzorgingsolie?

Over de Bio Oil huidverzorgingsolie zijn wij erg te spreken. Dit is aan bovengenoemde voordelen te danken, maar ook aan het prijskaartje. Voor deze olie betaal je namelijk nog geen 20 euro. En voor dat bedrag krijg je de beschikking over een flacon van 200 ml!

Overigens biedt Bio Oil ook nog een kleinere flacon aan. Deze flacon heeft een inhoud van 60 ml en kost net iets meer dan 10 euro.

Als wij je een tip mogen geven: schaf de 200 ml huidverzorgingsolie van Bio Oil aan. Met die flacon doe je langer, waardoor je langer van bovengenoemde voordelen geniet.

Ons eindoordeel over de Bio Oil huidverzorgingsolie (review en ervaringen)

In onze ogen is de Bio Oil huidverzorgingsolie één van de beste oliën van dit moment. Met deze olie verminder je snel oneffenheden, verminder je zichtbare littekens en verminder je andere zichtbaarheden op je huid.

Daarnaast werkt deze olie perfect tegen een droge huid. Een droge huid brengt meerdere nadelen met zich mee, voelt absoluut niet fijn aan en kan zelfs pijnlijk zijn. Door regelmatig de Bio Oil huidverzorgingsolie op te smeren, neem je snel afscheid van deze klachten!

Al met al zijn wij erg enthousiast over deze olie. Wel willen wil je op het hart drukken om de olie op de juiste manier te gebruiken. Dat wil zeggen: twee keer per dag opsmeren, voor een periode van 3 maanden en nooit op een beschadigde huid.

Bio Oil
Bio Oil

Beoordeling door Lotte,

25 okt 2022
5

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *