Beste zonnebrand voor je gezicht met rosacea

Top 7 zonnebrandcrèmes voor rosacea op het gezicht in 2023

Gemiddelde leestijd: 21 minuten
Beste zonnebrand voor gezicht met rosacea

Voor elke persoon is het belangrijk elke dag zonnebrand of een crème met SPF te dragen om bijvoorbeeld vroegtijdige huidveroudering te voorkomen.

Voor mensen met rosacea kan de zon een trigger zijn. Echter, personen met rosacea moeten uitkijken welke type zonnebrandcrème zij gebruiken, omdat veel formules de huidaandoening kunnen veroorzaken of verergeren.

Vandaag gaan we het hebben over de beste zonnebrand voor rosacea op je gezicht. Bij rosacea ontstaan symptomen, zoals jeuk, roodheid, bultjes, gevoeligheid en een ongelijkmatige textuur.

Misschien probeer je al huidverzorgingsproducten om rosacea te verminderen. Of heb je veranderingen aangebracht in je levensstijl om persoonlijke triggers, zoals stress en bepaalde voeding te vermijden.

Een belangrijke stap die vaak wordt vergeten of overgeslagen is het dragen van geschikte zonnebrand voor rosacea. Veel mensen weten namelijk niet wat het belang is van goede bescherming tegen schadelijke UV-stralen of zijn bang dat hun super gevoelige huid nog meer geïrriteerd en branderig wordt.

Toch word je huid iedere dag blootgesteld aan de zon, en is deze rosacea-trigger in principe dus onvermijdelijk.

Hoewel er veel ongeschikte zonnebrandcrèmes verkrijgbaar zijn op de markt zijn er wel degelijk een aantal opties die geen huidittiatie veroorzaken. Je moet dan wel weten waar je op moet letten, zoals de hoogte en het type SPF, je huidtype en de verwerkte ingrediënten in een zonnebrand.

Bespaar jezelf tijd en blijf verder lezen om de beste zonnebrand voor rosacea op het gezicht te ontdekken.

Hoe we de beste zonnebrand voor rosacea kozen

Elke zomer zien we opeens een stijging in het aantal e-mails van mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het uitkiezen van de beste zonnebrand voor hun rosacea. Dit geeft aan dat veel mensen niet weten dat het eigenlijk belangrijk is het hele jaar door zonnebrand te gebruiken.

Om die redenen besloten we een lijst te maken met de beste zonnebrandcrèmes voor de rosacea-gevoelige huid.

Voor het maken van deze lijst hebben we grondig onderzoek gedaan. De producten die je zult aantreffen, zijn in onze ogen het meest effectief en veilig.

Ook hebben we zoveel mogelijk rekening geprobeerd te houden met zaken, zoals:

 • Online gegeven adviezen over ingrediëntlijsten van dermatologen, ofwel huidspecialisten, aan personen met rosacea die zonnebrand willen gebruiken
 • Vermijden van zonnecrèmes die geurstoffen, alcohol, oliën, conserveermiddelen of andere ingrediënten bevatten die irritatie en verstopte poriën veroorzaken. Soms bevat een product een mild type van een ingrediënt of gaat het om een natuurlijke variant, waardoor deze wel geschikt is.
 • Online gedeelde reviews van echte personen of huidspecialisten die een specifieke zonnebrandcrème hebben geprobeerd of onderzocht

Denk bovendien aan factoren zoals jouw budget voor zonnebrand, de waterbestendigheid van zonnebrand en ongeloofwaardige claims van merken.

De huidige beste zonnebrandcrèmes voor rosacea op het gezicht (2023)

Hieronder hebben de 7 beste zonnecrèmes voor de rosacea-gevoelige huid op een rijtje gezet.

Onthoud hierbij dat deze producten in onze ogen als de beste kunnen worden beschouwd, maar de meningen hierover kunnen verschillen. Daarnaast kunnen resultaten van rosacea patiënten verschillen.

Laat dit je niet afschrikken en doe je huid een enorm plezier door te kiezen voor een huidvriendelijke formule!

Aangezien personen met een rosacea-gevoelige huid verschillend kunnen reageren op zonnebrand staan producten op willekeurige volgorde weergegeven.

1. Paula’s Choice Calm Dagcrème SPF 30 Minerale Zonnebrand Voor Rosacea

Huidspecialisten van “Paula’s Choice” geven de voorkeur aan een minerale factor in plaats van een synthetische SPF. Paula’s Choice Calm Dagcrème met SPF 30 is dan ook een minerale zonnebrand die speciaal is ontwikkeld voor rosacea op het gezicht. Titaniumdioxide is de gebruikte minerale zonnefilter om je huid te beschermen tegen UVA- en UVB-stralen. Deze zonnebrand is zeer mild voor de huid, wat gunstig kan zijn voor je reeds gevoelige en rode huid. Bovendien zijn hier de ongeparfumeerde olie sojaboonolie en de lichaamseigen stof co-enzym Q10 in verwerkt. Hierdoor kan worden geprofiteerd van zowel beschermende, antioxiderende als kalmerende effecten.

Beste minerale zonnebrand voor gezicht met rosacea van Paula's Choice
Paula’s Choice

2. Biodermal SPF 50 Zonnebrand Voor Gevoelige Huid Gezicht

De tweede beste zonnebrand voor de rosacea-gevoelige huid is van “Biodermal“. Deze zonnebrand is bedoel om te worden aangebracht op het gezicht. Iemand met een droge huidtype met rosacea zou deze optie moeten overwegen. De hoge SPF 50 is bereikt dankzij krachtige UVA en UVB zonnefilters. De structuur is romig, voelt niet vet aan, trekt snel in de huid, irriteert de huid niet en droogt de huid niet uit. Er is onder andere gebruik gemaakt van ingrediënten zoals canola olie, glycerine en vitamine E. De zonnebrand kan helpen de huid met rosacea te voeden, hydrateren en natuurlijk te beschermen tegen het schadelijke zonlicht.

Beste SPF 50 zonnebrand voor rosacea van Biodermal
Biodermal

3. Biodermal SPF 50 Ultralichte Zonnebrand Voor Gezicht

Biodermal” heeft ook een andere goede zonnebrand. Deze is geschikter voor mensen met een vette huidtype met rosacea in plaats van een droge huidtype. Het gaat namelijk om een ultralichte, minder romige en meer vloeibare zonnebrand. Wederom heeft de zonnecrème een hoge SPF 50, speciaal voor het gezicht. Wij houden van de gebruikte ingrediënten zoals hyaluronzuur en antioxidanten. Daarnaast heeft Biodermal ervoor gekozen hierin geen parfum of alcohol te verwerken. Bovendien is deze zonnebrand goedkoop, dermatologisch getest en verstopt het je poriën niet. Geen puistjes dus.

Beste zonnebrand voor de gevoelige huid van gezicht van Biodermal
Biodermal

4. Avène Intense Protect Spf 50

Ben je op zoek naar de beste zonnecrème voor de meest kwetsbare huidtypen die erg gevoelig zijn voor zonlicht? Overweeg dan dit product van “Avène“. Zoals de productnaam aangeeft biedt deze zonnebrand een intense bescherming. Echter, de ingrediënten irriteren je huid niet. Deze zonnebrand is zelfs geschikt voor jonge baby’ en zwangere vrouwen. Je kunt dus wel begrijpen dat dit waarschijnlijk een veilige keuze is voor iemand met rosacea. Dankzij het op mineralen gebaseerde complex wordt je gezicht beschermt tegen UVA- en UVB-stralen. De zonnebrand beschermt je zelfs tegen HEV blauw licht van beeldschermen zoals je smartphone. Er is onder andere gebruik gemaakt van het antioxidant Pre-tocoferyl die gunstig kan zijn voor het beschermen van de rosacea-gevoelige huid tegen vrije radicalen. Profiteer bijvoorbeeld van een snelle opname door je huid en een hydraterende werking om uitdroging te voorkomen. Er is geen gebruik gemaakt van siliconen en parfum.

Beste zonnebrand voor gezicht met rosacea van Avène
Avène

5. CeraVe Hydraterende Minerale Zonnebrandcrème SPF 50 Gezichtslotion

Over het algemeen beschouwen wij minerale zonnebrandcrème als de beste keuze voor mensen met rosacea. Deze SPF 50 zonnebrandcrème van “CeraVe” is een 100% minerale en bevat titaniumdioxide en zinkoxide. Zij vormen samen een beschermende barrière op de huid om de zonnestralen tegen te houden. Er is geen olie in verwerkt. Wel zijn er drie ceramiden in verwerkt die je huid helpen hydrateren en huidbarrière helpen herstellen. Denk ook aan niacinamide voor een kalmerende werking op de huid.

Goede zonnebrandcrème voor rosacea van CeraVe
CeraVe

6. La Roche-Posay Anthelios Ultra Zonnebrandcrème SPF 30

La Roche-Posay” heeft een ultra-comfortabele zonnebrandcrème met SPF 30 ontwikkeld. De formule is hypoallergeen, zacht, niet-vet en uitermate geschikt voor de gevoeligere huidtypen. Het is dan ook één van de beste zonnebrand producten voor de huid met rosacea. Je mag dit product elke dag gebruiken om je gezicht te beschermen tegen zonnestralen. Bijkomende voordelen zijn dat de zonnebrand de huid kan helpen hydrateren en kalmeren.

Beste zonnebrand voor gezicht met rosacea van La Roche-Posay
La Roche-Posay

7. Clay And Glow Protecting Face Sunscreen SPF 30

Als laatste bespreken we de Protecting Face Sunscreen met SPF 30 van “Clay And Glow“. Bij dit huidverzorgingsmerk weten ze hoe snel de huid geïrriteerd kan raken. De Clay And Glow zonnebrand voor het gezicht kan dan ook een geschikte keuze zijn voor mensen met rosacea en alle huidtypen. Gebruik deze zonnebrand om je huid te beschermen tegen UVA- en UVB-straling en blauw licht zonder een witte waas of vettige laag achter te laten. Bovendien houden we van deze zonnebrand, omdat je het ook kunt gebruiken als dagcrème. Dit komt door de voedende, hydraterende en verzorgende ingrediënten.

Beste SPF 30 zonnebrand voor rosacea van Clay And Glow
Clay And Glow

Veelgestelde vragen over de beste zonnebrand voor rosacea (FAQ)

Waarom is zonnebrand belangrijk voor personen met rosacea?

Laten we vooropstellen dat het voor iedereen belangrijk is zonnebrand te dragen. Met of zonder huidaandoening. Voor mensen met rosacea is het misschien zelfs extra belangrijk SPF te dragen om een aantal redenen, namelijk:

 • zonnestralen kunnen een rosacea-trigger zijn
 • zonnestralen kunnen ontstekingen veroorzaken op de huid
 • sommige anti-rosacea producten of behandelingen kunnen de huid gevoeliger maken voor zonlicht
 • mensen met rosacea kunnen gevoeliger zijn voor zonlicht, en dus sneller last krijgen van tekenen van huidveroudering en pigmentvlekken
 • zonnestralen irriteren je huid waardoor je huid nog roder en gevoeliger kan worden

Je zou er een gewoonte van moeten maken elke dag SPF aan te brengen. Kies bijvoorbeeld voor de besproken een dagcrème met SPF (nr 1.) op bewolkte dagen.

Wat is het belang van een goede zonnebrand voor rosacea?

Door het gebruiken van een slechte zonnebrandcrème kan de huid rood worden en een branderig gevoel optreden. Dit geldt voor mensen met rosacea, maar ook voor mensen zonder huidproblemen.

De plakkerigheid en warmtevorming maken dat rosacea patiënten zonnebrandcrèmes willen vermijden. Door echter te kiezen voor de juiste zonnebrand kan je proberen klachten zoveel mogelijk te voorkomen.

Hoe kies je de beste zonnebrand voor rosacea?

Bij het uitkiezen van de beste zonnebrand voor rosacea op je gezicht kan je rekening houden met de volgende kenmerken van producten:

 • Hoogte van SPF: Kies voor een zonnefactor van minimaal SPF 30 die je gezicht beschermt tegen UVA- en UVB-stralen.
 • Type SPF: Onze voorkeur gaat uit naar een minerale factor in plaats van een synthetische/chemische SPF. Zinkoxide en titaniumdioxide zijn goede ingrediënten in een minerale zonnebrand die de huid minder snel zullen irriteren. Echter, niet alle synthetische SPF producten zijn slecht.
 • Ingrediënten: Vermijd zonnebrandmiddelen die zware alcohol, kunstmatige geurstoffen, kleurstoffen, oliën, conserveermiddelen of andere irriterende en poriën verstoppende stoffen bevatten. Een zonnebrand met een korte ingrediëntenlijst is vaak beter. Eventueel kan worden gekozen voor toegevoegde zachte, huidvriendelijke ingrediënten die kunnen helpen rosacea onder controle te houden, zoals antioxiderende, voedende, hydraterende en ontstekingsremmende ingrediënten.
 • Lichaamsdeel: Aangezien de huid van je gezicht veel dunner is dan bijvoorbeeld de huid van je rug dien je te kiezen voor een zachte zonnebrand die speciaal is gemaakt voor je gezicht.
 • Tint: Eventueel kan worden gekozen voor een zonnebrand met een natuurlijke tint om roodheid van rosacea te maskeren.

Hoe gebruik je zonnebrand voor rosacea?

Zonnebrand hoort doorgaans de laatste stap te zijn in je huidverzorgingsroutine voordat je eventueel make-up aanbrengt. Hierna dient de zonnebrand zo’n 15 tot 30 minuten in te trekken in je huid, afhankelijk van het product.

Er wordt vaak aanbevolen elke twee uur nieuwe zonnebrand aan te brengen, maar dit is ook afhankelijk van de sterkte van de zon waar je jezelf in bevindt. Tevens als je zwemt, zweet of afdroogt.

Gebruik je zonnebrand voor het eerst? Je kunt dan een beetje van de crème aanbrengen op een klein stukje van je huid, zoals je pols. Vervolgens kan je 24 tot 48 uur de reactie van je huid afwachten. Op deze manier kan je voorkomen dat je het ongemak in je gezicht ervaart.

Nog meer tips voor iemand met rosacea?

Naast het dragen van één van de beste zonnebrandcrèmes met minimaal SPF 30 kan het verstandig andere beschermende kleding te dragen, zoals hoeden. Naast huidverzorgingsproducten kan je ook zoeken naar levensstijl veranderingen. Voor de beste adviezen rondom het uitkiezen van zonnebrand of andere skin care in jouw specifieke situatie kan je altijd overwegen een huisarts of dermatoloog te raadplegen.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *