Beste peel off masker

Top 5 beste peel off masker in 2023 voor een schone en stralende huid

Gemiddelde leestijd: 20 minuten
Beste peel off masker

Goede huidverzorging kan tijd kosten. Soms duurt het weken tot maanden voordat een verschil wordt opgemerkt aan de huid.

Echter, de beste peel off maskers staan bekend om hun snelle werking. Ook zijn deze type huidverzorgingsproducten erg bevredigend. Het kan een ontspannen gevoel geven iets van je huid te verwijderen. Momenteel zijn peel off maskers dan ook trending op Instagram en TikTok.

Afpelbare gezichtsmaskers kunnen thuis worden gebruikt. Ze kunnen onder andere helpen bij het reinigen van je poriën, het verkleinen van je poriën, het hydrateren van je huid, het tegengaan van rimpels en andere tekenen van huidveroudering en het krijgen van een gezonde glow.

Je kunt een keuze maken uit verschillende peel off maskers. Er zijn goedkope varianten en luxere producten. De maskers kunnen worden afgestemd op je budget, huidtype en eventuele huidproblemen.

Zie jij een doe-het-zelf-spa-avond wel zitten of wil jij een stapje verder gaan in het verzorgen van je huid? Blijf dan verder scrollen, want hieronder hebben we de beste peel off maskers voor je op een rijtje gezet.

Wat is een peel off masker en de functie?

Aan de naam ‘peel off masker’ kan je al enigszins zien wat voor product het is. Een peel off gezichtsmasker is dan ook een gel- of pasta-achtig masker die je laat opdrogen op je gezicht en een tijdje later van de huid afhaalt. Het verschil met een normaal gezichtsmasker is dus dat deze van de huid word gepeld in plaats van gespoeld.

Een peel off masker heeft onder andere een exfoliërende functie. Door het masker in de huid laten trekken en vervolgens van de huid te verwijderen, worden mee-eters, talg, dode huidcellen en andere verontreinigheden in de poriën meegenomen. Dit maakt het ook een goede keuze voor mensen met acne. Vanwege het sterke exfoliërende effect wordt vaak aanbevolen een peel off masker slechts één keer per 1 of 2 weken te gebruiken.

Dankzij de verwerkte ingrediënten in de beste peel off maskers kan worden geprofiteerd van nog veel meer voordelen voor je huid. De exacte voordelen zijn een beetje afhankelijk van de ingrediënten die een peel off masker bevat. Bekende voordelen zijn bijvoorbeeld het tegengaan van huidveroudering, het hydrateren van de huid en het krijgen van een zachtere, gladdere en stralende huid.

Mocht jij een vette huid hebben, dan kan je het peel off gezichtsmasker aanbrengen op je hele gezicht. Voor mensen die een minder vette huid hebben, kan het een goed idee zijn alleen de T-zone van je gezicht te bedekken, omdat dit vaak het vetste gedeelte is.

Naast het verzorgen van de huid worden peel off maskers ook gezien als producten voor een genietmomentje.

De beste peel off maskers van dit moment (2023)

Hieronder staan de beste peel off maskers op een rijtje. In onze ogen kunnen deze worden beschouwd als de beste. We hebben namelijk urenlang onderzoek gedaan naar adviezen van dermatologen, goede en slechte ingrediënten in peel off maskers en ervaringen van gebruikers.

Deze top 5 lijst is weergegeven in willekeurige volgorde, omdat de resultaten kunnen verschillen per persoon.

1. NIVEA Urban Skin Peel-off Detox Mask

Iedereen kent het merk NIVEA wel, maar ben jij ook bekend met NIVEA Urban Skin Detox? Dit is een specifieke lijn met meer dan 100 jaar ervaring in het verhelpen van huidproblemen die worden veroorzaakt door verontreinigheden die rondzweven in de stad. Het eerste beste peel off masker is dan ook “NIVEA” Urban Skin Peel-off Detox Mask. In het peel off gezichtsmasker zijn onder andere zwarte rijst en biologische groene thee extract verwerkt. Belangrijke functies van het masker zijn het zuiveren, verschonen en matteren van de huid. Ook kunnen de poriën onmiddellijk zichtbaar verfijnen. Door het masker aan te brengen, zal deze opdrogen en verharden. Dit peel off masker is zelfs dermatologisch getest. Op bol.com zijn tal van goede ervaringen te vinden.

Beste detox peel off masker van NIVEA
NIVEA

2. Mabox Verzorgend Black Head Peel Off Gezichtsmasker

Heb je last van een onzuivere huid waarop bijvoorbeeld mee-eters en acne vormen? Overweeg dan het dermatologisch geteste “Mabox” Verzorgend Black Head Peel Off Gezichtsmasker. Dit peel off masker kan in een rap tempo verontreinigheden van de huid wegnemen. Na het hard te laten worden, kan het weer eenvoudig worden verwijderd van de huid. Eventueel kan je ook je rug en schouders verzorgen met dit masker als je op die plekken last hebt van onzuiverheden. Geniet van een schonere, zachtere, gladdere en frissere huid en verkleinde poriën. De geur is heerlijk, waardoor je nog meer kunt genieten. Zowel mensen met een normale, droge, vette, gecombineerde als gevoelige huidtype kunnen baat hebben bij dit goede peel off masker.

Beste peel off gezichtsmasker van Mabox
Mabox

3. Garnier Skinactive Peel Off Charcoal Gezichtsmasker

Eén van de beste peel off maskers van een ander bekend merk is de “Garnier” Skinactive Peel Off Charcoal Gezichtsmasker. Charcoal is het Engels woord voor houtskool. In de formule is gebruik gemaakt van houtskool van natuurlijke oorsprong. Het komt namelijk van de Japanse eik. Naast het absorberende houtskool is salicylzuur gebruikt. Dit is een ander exfoliërend en ontstekingsremmend ingrediënt. Gebruik dit peel off masker om je poriën te reinigen, je huidtextuur te verfijnen en mee-eters zichtbaar te verminderen. Je poriën kunnen fijner lijken, waardoor deze minder zichtbaar worden. Dit is de perfecte keuze als je last hebt van een onzuivere huid.

Beste houtskool peel off masker van Garnier
Garnier

4. Freeman Peel Off Cucumber Masker

Het merk “Freeman Beauty” komt uit Engeland en heeft zich al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in gezichts-, voet en lichaamsverzorging. In al die jaren hebben zij dan ook veel kennis vergaard over ingrediënten en producten die wel of juist niet werken. Daarom prijzen wij Freeman Beauty en haar producten aan. Dit verkoelende peel off masker bevat bijvoorbeeld aloë vera en komkommer om je huid te hydrateren en kalmeren. Hierdoor kan na elk gebruik je huid weer zijdezacht laten aanvoelen. Ook kan het peel off masker helpen bij het verwijderen van onzuiverheden. Dit beste peel off masker bevat geen parabenen, sulfaten, minerale oliën, alcohol, is hypoallergeen en zit vol met ingrediënten uit de natuur. Krijg een natuurlijke gloed ofwel een gezonde glow met dit peel off masker. Zowel de normale als gemengde huidtypen kunnen baat hebben bij dit masker.

Beste peel off masker van Freeman
Freeman

5. Black Gold Peel Off Gezichtsmasker

Bovendien kan je het beste “Black Gold” Peel Off Gezichtsmasker overwegen. Het masker bevat geen huidbeschadigende lijm. Wel kan het je huid diep zuiveren. Geniet onder andere van anti-huidverouderingseffecten, een optimale hydratatie, een zachtere huid, minder puistjes, verschoonde poriën en verminderde littekens. Mannen en vrouwen kunnen kiezen voor dit masker en al direct resultaat opmerken.

Beste peel off masker van Black Gold
Black Gold Mask

Veelgestelde vragen over de beste peel off maskers (FAQ)

Is een peel off masker een goede keuze voor je huid?

Door alle ingrediënten die ze bevatten, kan het regelmatig gebruiken van een peel off gezichtsmasker inderdaad een goede keuze zijn om je huid een boost te geven, een jonger uiterlijk te krijgen en een schonere huid te krijgen.

Enkele potentiele voordelen van een peel off masker zijn:

 • Verminderen van fijne lijnen, rimpels en de poriegrootte
 • Verminderen van vettigheid, talg en dode huidcellen in de poriën die leiden tot mee-eters, puistjes en acne
 • Verminderen van gifstoffen en verontreinigheden in de poriën, waardoor een doffe en ruwe huid kan verminderen en andere skin care beter hun werk kunnen doen
 • Hydrateren van de huid, verhelderen van je teint, het voeden van je huid en het verminderen van ontstekingen

De exacte voordelen verschillen echter per peel off masker. Dit is afhankelijk van de verwerkte ingrediënten in het masker.

Wat zijn de beste ingrediënten in een peel off masker?

Om te profiteren van zoveel mogelijk voordelen voor je huid is het van belang dat je kiest voor een peel off masker met goede ingrediënten. De ingrediënten kunnen allemaal een verschillende werking hebben op de huid. Zoek bijvoorbeeld naar formules met:

 • Vitamine C waarvan vaak wordt gedacht dat het kan helpen de huid jonger te houden, vrije radicalen te bestrijden en de huid te laten stralen
 • Kleisoorten waarvan vaak wordt gedacht dat ze kunnen helpen bij het diep reinigen van gifstoffen uit de poriën
 • Houtskool waarvan vaak wordt gedacht dat het kan helpen bij het verwijderen van verontreinigheden uit de poriën
 • Glycolzuur en salicylzuur waarvan vaak wordt gedacht dat ze kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verwijderen van verontreinigheden in de poriën
 • Tea tree waarvan vaak wordt gedacht dat het een antibacteriële werking heeft tegen puistjes
 • Aloë vera waarvan vaak wordt gedacht dat het de huid kan helpen kalmeren en roodheid kan verminderen
 • Hyaluronzuur waarvan vaak wordt dat het kan helpen bij het hydrateren van de huid en het molliger maken van de huid

Wat zijn ingrediënten om te vermijden in een peel off masker?

Anderzijds zijn er ingrediënten die je liever niet op je huid wil aanbrengen, zoals:

 • Parfum
 • Parabenen
 • PEG’s
 • Alcohol
 • Synthetische geur of parfum
 • Kunstmatige kleurstoffen

Is een afpelbaar masker gevaarlijk voor je huid?

Wanneer een peel off masker echte lijm bevat, dan kan dit inderdaad huidirritatie en ander ongemak veroorzaken. Je moet echter kiezen voor één van de beste peel off maskers die past bij jouw behoeftes. Dan kunnen zij geweldig zijn voor alle huidtypen en een aantal specifieke huidproblemen.

Hoe vaak mag je een peel off masker aanbrengen?

Dit is wederom afhankelijk van de formule van een peel off masker. Houd je dus aan de instructies op de verpakking van een product. Vaak mag een peel off masker hooguit twee keer per week worden aangebracht. Wanner je besluit dit vaker te doen, kan de huid uitdrogen, geïrriteerd raken of zelfs ontstoken raken.

Kan een peel off masker ook van de huid worden afgewassen?

Het is inderdaad mogelijk een peel off masker van je huid te wassen. Veel mensen ervaren het echter als ontstappen om het stuk eraf te pellen. Mochten vervolgens resten overblijven, dien je deze alsnog van je gezicht te wassen.

Moet je een peel off masker of ander type masker gebruiken?

Peel off maskers kunnen geschikt zijn voor alle huidtypen, maar voornamelijk voor de vette huid. Heb je een erg droge en gevoelige huid? Zorg dan dat je voorzichtig met een peel off masker omgaat. Pel langzaam en voorzichtig het masker van je huid of gebruik water. Als je dit een gevaarlijk idee vindt, dan kan je wellicht kiezen voor een ander type gezichtsmasker.

Hoe gebruik je een peel off masker?

Wanneer een masker het label ’s nachts heeft, dan mag deze de hele nacht op de huid blijven rusten. Echter, de meeste peel off maskers moeten na 15 tot 30 minuten weer van de huid worden gewassen. Het langer dragen van een peel off masker kan de huid laten uitdrogen.

Ten eerste kan je je huid wassen met lauw water of een speciale gezichtsreiniger die geschikt is voor jouw huidtype. Door je huid te reinigen, word de huid voorbereid om actieve ingrediënten in het peel off masker te absorberen. Dit vergoot dus de kans op het krijgen een gezonde glow en te profiteren van andere voordelen.

Na het reinigen van je huid kan je het peel off masker aanbrengen. Om het masker gemakkelijk af te kunnen pellen, is de juiste dikte vereist. Je kunt je hele gezicht, je neus of je T-zone insmeren, maar vermijd altijd je ogen, mond en wenkbrauwen.

Na het masker 15 tot 30 minuten in te laten trekken, kan je het weer van je gezicht pellen met je vingers of wassen met lauw water. Daarna kan je de restjes verwijderen met lauw water en je gezicht weer droogdeppen. Na het gebruiken van het masker kan je een vochtinbrengende crème aanbrengen. Hierdoor blijft je huid gehydrateerd en worden de effecten van het masker gemaximaliseerd.

Houd je altijd aan de gegeven instructies op de verpakking van een peel off masker, omdat deze kunnen verschillen per product.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *