Beste hydraterende gezichtsmasker voor de droge huid

Dit zijn de 7 beste gezichtsmaskers voor de droge huid in 2023

Gemiddelde leestijd: 20 minuten
Beste hydraterende gezichtsmasker voor de droge huid

Een droge of schilferige huid kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan het weer, de natuurlijke huidveroudering of te heet douchen. Hoewel de huid van nature oliën aanmaakt om de huid gehydrateerd te houden, kan je huid soms wel wat extra hulp gebruiken.

Om een droge huid tegen te gaan, kan je kiezen een gewone hydraterende crème aan te brengen. Veel mensen geven echter de voorkeur aan één van de beste hydraterende gezichtsmaskers voor de droge huid. Een luxe gezichtsmasker is echte gezichtsverwennerij en werkt vaak direct en langdurig.

Door een hydraterend masker te gebruiken, krijgt je huid een oppepper, wordt droogheid tegengegaan, voelt de huid zijdezacht aan en zal je huid weer stralen. Afhankelijk van de ingrediënten die het masker bevat, kan je profiteren van nog veel meer voordelen.

Je kunt kiezen eenmalig een hydraterend gezichtsmasker te gebruiken, maar kunt deze ook wekelijks opnemen in je huidverzorgingsroutine. Alle huidtypes hebben immers behoefte aan voldoende hydratatie.

Blijf verder lezen om kennis te maken met de top 7 beste hydraterende gezichtsmaskers voor je droge huid.

Hoe we de beste gezichtsmaskers voor de droge huid hebben gekozen

Bij het maken van de lijst met de beste hydraterende gezichtsmaskers voor de droge huid hebben we rekening gehouden met verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het volgende:

 • Budget
 • Ongeloofwaardige claims
 • Onze eigen ervaringen met hydraterende maskers
 • Beoordelingen van andere gebruikers
 • Adviezen van dermatologen en huidspecialisten
 • Maskers die specifiek gericht zijn op de droge huidtype
 • Ingrediënten die de huid hydrateren in plaats van verder uitdrogen
 • Natuurlijke ingrediënten in plaats van agressieve bewerkte maskers
 • Huidverzorgingsmerken die allang meegaan en dus veel kennis hebben vergaard over de huid

Beste hydraterende gezichtsmaskers voor de droge huid van dit moment (2023)

Na urenlang onderzoek te doen, zijn we erachter gekomen wat de beste hydraterende gezichtsmaskers zijn voor personen met een droge huidtype. Hieronder staan de producten op een rijtje.

Resultaten van producten kunnen verschillen per persoon, omdat iedere huid anders is. Daarom staan de producten in willekeurige volgorde.

1. Paula’s Choice Skin Recovery Hydraterende Masker Voor Droge, Gevoelige Huid

Paula’s Choice” is één van de bekendste merken in Nederland en veel andere landen. Het Skin Recovery Hydraterende Masker kan een uitkomst bieden voor mensen die zowel een droge als gevoelige huid hebben. In het masker zijn bijvoorbeeld antioxidanten, plantaardige oliën en essentiële vetzuren verwerkt. Hierdoor kan je de droge huid hydrateren, de vochtbalans herstellen en de huid comfortabel laten aanvoelen. Aangezien het masker zelfs kan worden gebruikt als nachtcrème is deze erg mild voor de huid.

Beste hydraterende masker van Paula's Choice
Paula’s Choice

2. Garnier Skinactive Face Hydra Bomb Ultra Hydraterend & Kalmerend Masker Droge Huid

De kans is groot dat je weleens iets van “Garnier” bent tegengekomen. Het merk werd in 1904 opgericht in het typische huidverzorgingsland ‘Frankrijk’. Aan het stukje ‘Hydra Bomb’ uit de naam kan je al zien dat dit een goede keuze kan zijn voor de droge huid. Garnier heeft bijvoorbeeld gekozen voor de hydraterende, huideigen stof hylaluronzuur. Deze beste gezichtsmasker kan de droge huid de nodige hydratatie bieden en is ook geschikt voor de gevoelige huid. Gebruik het gezichtsmasker om je huid te hydrateren, verzachten, matteren, kalmeren, voeden en het trekkerige gevoel te verminderen. Volgens zelfevaluatie onder 54 vrouwen die het masker 3 keer in een week gebruikte, bleek dat de huid al na 15 minuten intens gehydrateerd, glad en stralend was. Na 1 week waren fijne lijntjes verminderd en was de huid rustiger geworden. Aangezien het gezichtsmasker dermatologisch getest, alcoholvrij en hypoallergeen is, is dit een zeer veilige keuze voor jouw droge huid.

Beste hydraterende gezichtsmasker voor de droge huid van Garnier
Garnier

3. Bio Aroma Gezichtsmasker Voor de Droge huid

Eén van de andere beste gezichtsmasker die speciaal is gemaakt voor de droge huid is die van “Bio Aroma“. Het merk heeft onder andere gebruik gemaakt van rode klei, essentiële oliën van kamille en ylang-ylang. Rode klei zou bijvoorbeeld een goede manier zijn de huid te reinigen en gelijkertijd te hydrateren, omdat er verschillende gunstige stoffen inzitten. Ook zou ylang-ylang kunnen helpen bij het remmen van ontstekingen en het verminderen van een verstopte huid. Het gezichtsmasker is parfumvrij.

Beste masker voor de droge huid van Bio Aroma
Bio Aroma

4. Clay And Glow Avocado Masker Voor Droge Huidtype

Met het “Clay And Glow” Avocado Masker voor de droge huid hebben wij zelf goede ervaringen. Je zult merken dat je huid weer straalt na gebruik van het masker en de huid weer diep gehydrateerd en zacht aanvoelt. Wij houden van het romige masker, omdat deze maar liefst voor 92,7% bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Het is een zacht masker voor de droge huid, omdat je het zelfs ’s nachts kan laten intrekken. Clay And Glow heeft onder andere gekozen voor avocado olie om de huid steviger en elastischer te maken. Van avocado olie wordt immers gedacht dat het de collageenproductie kan stimuleren. Denk ook aan ingrediënten, zoals antioxidanten, vetzuren, avocado boter, kokosolie en shea boter. Het is Clay And Glow gelukt één van de beste gezichtsmaskers voor de droge huid te maken. Je kunt van enorm veel voordelen profiteren met één gezichtsmasker. Clay And Glow is niet voor niets het snelst groeiende huidverzorgingsmerk van Nederland.

Beste gezichtsmasker voor droge en gevoelige huid van Clay And Glow
Clay And Glow

5. Dr Jart+ Gezichtsmasker Voor de Droge & Gevoelige Huid

Personen die bekender zijn met huidverzorging weten dat Koreaanse skin care steeds populairder wordt. In Korea wordt gebruik gemaakt van onbekende ingrediënten die veelal uit de natuur komen en je dus niet snel zult aantreffen in andere maskers. “Dr Jart+” is een voorbeeld van een bekend Koreaans huidverzorgingsmerk. Dit gezichtsmasker van Dr Jart+ is speciaal gemaakt voor mensen die last hebben van een droge en gevoelige huidtype. Dr Jart+ heeft bijvoorbeeld gekozen voor tijgergras wat kan helpen bij het herstellen van de huid. Ook kan je jouw huid een vocht boost geven, je droge huid voeden, je rode huid kalmeren en ontstekingen remmen. Dit masker is dermatologisch getest, parfumvrij en alcoholvrij, waardoor het één van de beste hydraterende gezichtsmaskers is voor personen met een droge huid.

Beste hydraterende masker voor droge huid van Dr Jart+
Dr Jart+

6. Natuurlijke Hydraterende Gezichtsmasker Voor de Droge Huid

Is jouw huid droog en gevoelig en wil je een gezichtsmasker gebruiken zonder korrels? Overweeg dan dit beste natuurlijke masker voor de droge huid. Het masker is dermatologisch getest, parfumvrij en alcoholvrij. Het heeft zelfs een antirimpel werking. Verzorg je huid met hoogwaardige ingrediënten zoals castor olie, kaolien klei, zinkoxide, glycerine en enzymen van papaja, aardbei en framboos. Je kunt direct resultaat ervaren. De huid kan onder andere schoner, stralender en gladder worden. Alle huidtypes kunnen baat hebben bij dit beste masker, maar voornamelijk de droge huid.

Beste handgemaakte, hydraterende masker voor droge huid

7. Natùrys Vegan Fruitpeeling en Fruitmasker Voor Droge en Gevoelige Huid

Natùrys” heeft gekozen voor een set die een fruitpeeling en een fruitmasker bevat. Het gaat hier dus om twee producten die geschikt zijn voor de droge en gevoelige huid. De fruitpeeling bevat ananas, papaya en zee olijfolie. Dit product zou onder andere kunnen helpen bij het egaliseren van de teint, het verwijderen van onzuiverheden, het verminderen van donkere vlekken en het vertragen van de verschijning van fijne lijn en rimpels. Anderzijds bevat het fruitmasker mango, betacaroteen, karanja en wortel. Het masker is zeer geschikt voor de droge, vochtarme en gevoelige huid. Geniet van een antioxiderende, verzachtende, beschermende rustgevende, voedende en versterkende werking. Bovendien heeft het gezichtsmasker uiteraard een hydraterende werking.

Beste hydraterende fruitmasker voor de droge huid van Natùrys
Natùrys

Veelgestelde vragen over de beste hydraterende gezichtsmaskers voor de droge huid (FAQ)

Om het uitkiezen van het beste gezichtsmasker voor je droge huid eenvoudiger te maken, hebben we hieronder een aantal van de veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

Wat is dus het beste gezichtsmasker voor een droge huid?

Het beste gezichtsmasker voor een droge huid hoort in ieder geval een hydraterende werking te hebben. Een goed masker kan bijvoorbeeld helpen de natuurlijke oliën van de huid in evenwicht te brengen, vocht in de huid te brengen en een trekkerig gevoel van de huid te verminderen. Kies voor een masker met zoveel mogelijk huideigen en natuurlijke stoffen in plaats van irriterende formules.

Aangezien onze huiden verschillen, kan geen één masker als de beste worden aangewezen. Soms moeten mensen verschillende producten proberen voordat zij het beste product voor hun droge huid hebben gevonden.

Hoe kies je het beste gezichtsmasker voor jouw droge huid?

Je kunt een aantal dingen in gedachten houden bij het vinden van het beste gezichtsmasker voor je droge huid. Kies bijvoorbeeld voor een masker die:

 • Geschikt is voor je droge huidtype
 • Dermatologisch is getest
 • Eventuele andere huidproblemen aanpakt, zoals acne, rosacea, hyperpigmentatie of huidveroudering
 • Niet-comedogeen is, zodat het je poriën niet verstopt
 • Hypoallergeen is, omdat dan de kans op een reactie van je huid kleiner is
 • Geen agressieve irriterende ingrediënten bevat (vaak is een korte ingrediëntenlijst beter)
 • Voldoet aan je overige wensen, zoals een milieuvriendelijk, vegan of dierproefvrij masker

Welke ingrediënten zijn gunstig voor een gehydrateerde huid?

Zoek naar een masker met hydraterende ingrediënten, zoals:

 • hyaluronzuur
 • aminozuren
 • ceramiden
 • squalaan
 • glycerine
 • shea butter
 • vetzuren en plantaardige oliën die de poriën niet verstoppen

Anderzijds kan het verstandig zijn irriterende geurstoffen, parfum, kleurstoffen, alcohol, parabenen en PEG’s te vermijden.

Hoe gebruik je een hydraterend gezichtsmasker?

Om te weten of je huid niet te gevoelig is voor je nieuwe hydraterende gezichtsmasker kan je een zogeheten ‘patchtest’ uitvoeren. Hiermee wordt bedoeld dat je een klein beetje van het masker aanbrengt aan de binnenkant van je pols. Mocht na een paar uur wachten geen irritatie zijn ontstaan, dan kan het waarschijnlijk veilig worden aangebracht op je gezicht.

Hoe en hoeveel je een hydraterend gezichtsmasker gebruikt, kan verschillen per product. Daarom is het raadzaam de gebruiksaanwijzing en verpakking goed door te nemen. Doorgaans wordt de huid gewassen voor het aanbrengen van het masker, moet het masker 10 tot 20 minuten intrekken en kan het weer van de huid worden afgespoeld. Als laatste maak je de huid droog met een schone handdoek en deppende bewegingen. Hierna kan eventueel een vochtinbrengende crème worden aangebracht. De stappen kan je één tot drie keer per week herhalen, afhankelijk van het gekozen gezichtsmasker.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *