Beste hals en decolleté crème

Top 5 crèmes voor de hals, decolleté en nek van dit moment (2023)

Gemiddelde leestijd: 17 minuten
Beste hals en decolleté crème

Wist je dat de huid van je hals en decolleté veel kwetsbaarder is dan van je gezicht? Dat terwijl de huid van je gezicht al kwetsbaarder is dan bijvoorbeeld de huid van je rug. Vandaar is het verstandig voorzichtig om te gaan met deze gevoelige zones.

Aangezien de huid van je hals en decolleté erg dun is, minder collageen bevat en minder talgklieren bevat is deze zone meer vatbaar voor uitdroging en tekenen van huidveroudering zoals verslapping, vlekken, rimpels en neklijnen. Door minder onderhuids vet kunnen nare tekenen snel zichtbaar worden.

Misschien doe je er al veel aan het uiterlijk van je gezicht zolang mogelijk jong te houden. Wanneer je echter de huid van je nek, hals en decolleté niet goed verzorgt, dan kan dit er alsnog toe leiden dat je er ouder uitziet. Helaas wordt dit nog vaak vergeten of overgeslagen. Deze delen van de huid zijn vaak niet bedekt en kunnen dus makkelijk worden getroffen door de zon of andere invloeden uit je omgeving.

Om je te helpen zetten we vandaag de 5 beste hals en decolleté crèmes op een rij. Eigenlijk hebben deze huiddelen dezelfde beschermende en huidherstellende ingrediënten nodig als je gezicht. Je kunt dus eventueel een crème met zachte ingrediënten gebruiken die je normaal op je gezicht aanbrengt. Toch willen veel mensen deze gok niet wagen. Daarom maken zij een keuze uit speciale hals en decolleté crèmes om toe te voegen aan hun huidverzorgingsroutine.

Wij raden aan elke dag één van de beste hals en decolleté crèmes te gebruiken. Zowel voor mensen die al last hebben van tekenen van veroudering als mensen die hun huid zolang mogelijk jeugdig willen houden.

Hoe we de beste hals en decolleté crèmes kozen

Voor het uitkiezen van de beste hals en decolleté crèmes hebben we rekening gehouden met een aantal factoren. Na urenlang onderzoek te doen, begrepen we wat goede producten waren.

Ten eerste hebben gelet op aanbevelingen van dermatologen. Zij zijn namelijk huidspecialisten met veel kennis over de huid. Er zijn veel aanbevelingen te vinden van dermatologen rondom goede en slechte ingrediënten in decolleté crèmes. Ook zochten we bijvoorbeeld naar producten die hoog worden beoordeeld door consumenten.

Kort gezegd hebben we gelet op de prijs, ingrediëntenlijst, reviews, textuur, irritatie, geur en het gevoel van de huid na het aanbrengen van een decolleté crème. In onze ogen hebben de kwetsbare huiddelen baat bij hydraterende, voedende en herstellende dag- en nachtcrèmes die zacht zijn geformuleerd. Ook kan een SPF in een dagcrème gunstig zijn, omdat de hals, decolleté en nek veel worden blootgesteld aan zonlicht, en daardoor ouder kunnen gaan lijken.

Beste hals en decolleté crèmes in 2023

Hieronder staat het overzicht weergegeven met de 5 door ons als best beoordeelde hals en decolleté crèmes.

Houd bij het uitkiezen van de beste crème rekening met jouw persoonlijke situatie. Je kunt bijvoorbeeld een crème kiezen die past bij jouw normale, droge, vette of gecombineerde huidtype. Ook kan je rekening houden met jouw huidbehoefte, zoals anti-huidveroudering.

Deze beste hals en decolleté crèmes zijn weergegeven in willekeurige volgorde, omdat onze huiden verschillend kunnen zijn en dus verschillend op een product kunnen reageren. Voor de één werkt een crème beter dan de ander.

1. Declaré Multi Lift Décolleté Crème

Deze beste crème van “Declaré” is speciaal ontwikkeld voor de gevoeligere huid van de hals en decolleté. De gebieden zijn dan ook vermeld in de productnaam. Dankzij de effecten van deze crème kan je huid er jonger uit komen te zien. Declaré omschrijft het resultaat als zacht, stralend, zichtbaar verfrist en jeugdig. Ook schijnt deze crème effectief te zijn bij ouderdomsvlekken, lijntjes en rimpels. Er is gebruik gemaakt van drie-dimensionale biopolymeer en natuurlijke plantenextracten en oliën. Het is een goede dermatologische geteste, alcoholvrije crème die geschikt is voor de decolleté en alle huidtypen.

Beste crème voor decolleté van Declaré
Declaré

2. Vedax Facetrex Facelifting Hals Crème

Ook “Vedax” heeft een dermatologisch geteste crème ontwikkeld die mag worden aangebracht op de hals en decolleté. Door de crème dagelijks te gebruiken kan de zichtbaarheid van rimpels verminderen, kunnen rimpels worden voorkomen en kan de huid gaver, elastischer en veerkrachtiger worden. Tevens wordt het herstellend vermogen van de huid ondersteund. Je begrijpt dus dat het gaat om een zeer complete samenstelling. Alle huidtypen kunnen baat hebben bij deze beste hals en decolleté crème. Hoewel Vedax voorkeur geeft aan natuurlijke gerelateerde lichaamseigen stoffen in plaats van mineralen oliën, parabene en parafinne achtige hulpstoffen is alleen de geur kunstmatig. Dit is echter hoogwaardige parfum. Wij houden ervan. Op bol.com staan alleen al 30 reviews van consumenten die vrijwel allemaal positief zijn.

Beste hals crème van Vedax
Vedax

3. Paula’s Choice Resist Anti-Aging Hals en Decolleté Dagcrème SPF 50

Eén van de andere beste crèmes voor de hals en decolleté is deze van “Paula’s Choice“. Om precies te zijn gaat het om de Resist Anti-Aging Dagcrème met SPF 50. De formule is zo zacht voor de huid dat deze ook mag worden aangebracht rond de ogen, de hals en de decolleté. De dagcrème bevat een hoge SPF 50 wat betekent dat het je huid beschermt tegen de zon. Denk ook aan het huidherstellende ingrediënt niacinamide om fijne lijntjes tegen te gaan en een doffe huid te verhelderen. Denk bovendien bijvoorbeeld aan shea-boter om de droge huid te helpen hydrateren en verzachten.

Beste dagcrème voor de hals en decolleté van Paula's Choice
Paula’s Choice

4. Paula’s Choice Omega+ Complex Hals en Decolleté Nachtcrème

Personen die een stapje verder willen gaan kunnen zowel een dag- als nachtcrème gebruiken. Veel mensen kiezen voor één crème voor de dag en nacht, maar je huid heeft behoefte aan andere ingrediënten. Wij raden daarom aan te kiezen voor “Paula’s Choice” Omega+ Complex Nachtcrème. De crème is geschikt voor de hals en decolleté en mensen met een droge, vochtarme huid die tekenen toont van vermoeidheid en huidveroudering. Het gaat om een rijke structuur en een mix van voedende, verzorgende, kalmerende en herstellende ingrediënten. Denk aan ingrediënten zoals linolzuur, chiazaad, lijnzaad, ceramiden en passievevrucht- en guace-antioxidanten. Bovendien is deze hals en decolleté nachtcrème ook geschikt voor de gevoelige huid.

Beste nachtcrème voor de hals en decolleté van Paula's Choice
Paula’s Choice

5. Evenswiss Verjongende Decolleté Crème

Zoals je aan de naam kunt aflezen is deze beste crème van “Evenswiss” een verjongende decolleté crème. Je kunt mogelijk onder andere profiteren van verstrakkende en liftende effecten, het verminderen van vrije radicalen, het verzachten van irritatie door zonnestralen, het voorkomen van rimpels en het versterken van de hydrolipidenbarrière. Ook zou het bijvoorbeeld de hoeveelheid elastine, collageen en hyaluronzuur in je huid kunnen verhogen. Hierdoor zou je huid steviger kunnen worden. De formule is gemaakt om te worden aangebracht op alle huidtypen. Je mag de crème zowel op de dag als in de nacht aanbrengen op je nek, decolleté, armen en buik.

Beste hals en decolleté crème voor alle huidtypen
Evenswiss

Veelgestelde vragen over hals en decolleté crèmes

Voor een medisch advies afgestemd op jouw huidtype, huidprobleem en medische achtergrond kan je natuurlijk het beste een gespecialiseerde huidarts raadplegen. Hier vind je alvast enkele veelgestelde vragen over de beste hals en decolleté crèmes.

Is het smeren van een hals, decolleté en nek crème nodig?

Het gebruiken van een hals, decolleté en nek crème kan verstandig zijn. Je gezicht kan er wel jong uitzien, maar door je hals en decolleté te verwaarlozen kan dit andere gebied er vroegtijdig veel ouder uitzien. We kijken immers bijvoorbeeld veel naar beeldschermen zoals van onze telefoons, waardoor verschillende huiddelen worden belast. Denk ook aan een minder hoog collageengehalte. Denk bovendien aan minder talgklieren, waardoor de huid minder vochtig is. Allemaal zaken waardoor de huid sneller kan verouderen.

Zijn de voordelen van een hals en decolleté crème waar?

De resultaten zullen verschillen per persoon en de hals en decolleté crème. Daarnaast verschillen de meningen over de werkzaamheid van bepaalde ingrediënten. Om grote voordelen te zien, moet een crème vaak elke dag en langdurig worden gebruikt. Je huidcellen hebben immers een cyclus van groei en vernieuwing. Je moet in ieder geval geen plotselinge wonderen verwachten.

Kan ik een gezichtscrème gebruiken voor mijn hals en decolleté?

Aangezien de huid van de hals en decolleté dun is, kunnen hier sneller vormen van irritatie ontstaan. Vandaar kan het raadzaam zijn te kiezen voor een zachtere samenstelling met gerichte ingrediënten voor deze gebieden. Mocht je een gezichtscrème willen gebruiken voor kwetsbaardere huiddelen, dan kan je dit het beste overleggen met het merk achter een product of een specialist. Zorg ook dat de gezichtscrème vrij is van harde ingrediënten.

Welke ingrediënten bevat een goede hals en decolleté crème?

Naar onze mening bevat een effectieve hals en decolleté crème ingrediënten die helpen bij de aanmaak van collageen, het beschermen van de huid, het herstellen van de huid en het hydrateren van de huid. Denk bijvoorbeeld aan de volgende goede ingrediënten die kunnen helpen:

  • Retinol bij het verhogen van de hoeveelheid collageen
  • Antioxidanten bij het beschermen van de huid tegen vrije radicalen
  • SPF bij het beschermen van de huid tegen de zon
  • Peptiden bij het herstellen van de huid
  • Hyaluronzuur bij het vasthouden van vocht in de huid

Welke ingrediënten moet je vermijden?

Zoek naar formules die vrij zijn van irriterende stoffen, zoals alcohol, parfum, kleurstoffen, conserveermiddelen. Soms bevat één van de beste hals en decolleté crèmes wel zo’n ingrediënt, maar dan moet deze hoogwaardig of natuurlijk zijn en worden beschouwd als veilig voor de kwetsbare huid.

Hoe vaak moet je een hals en decolleté crème aanbrengen?

Dit staat aangegeven op de verpakking, gebruiksaanwijzing of bijsluiter van het product dat je gebruikt. Houd je aan deze instructies. Over het algemeen wordt een crème één of twee keer per dag aangebracht.

Aangezien de huid bij de hals, decolleté en nek dun is, kan het niet zoveel producten aan. Dit type huidverzorging kost je dus niet zoveel tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *