Beste crèmes en zalven tegen psoriasis

De top 7 crèmes, zalven en lotions tegen psoriasis in 2022

Gemiddelde leestijd: 21 minuten
Beste crème tegen psoriasis

Psoriasis is één van de meest nare huidziektes die er bestaan. Mensen over de hele wereld, inclusief honderdduizenden Nederlanders hebben last van psoriasis klachten.

Bij psoriasis ontstaan vaak rode, schilferige plekken die bekend staan als plakkaten. Voornamelijk de knieën, hoofdhuid, handen en ellebogen worden getroffen. Psoriasis ontstaat door een overactief immuunsysteem en een overmatige celvernieuwing. Huidcellen zouden tot wel 10 keer sneller groeien dan normaal, waardoor een ophoping van huidcellen ontstaat.

Volgens artsen bestaat er nog geen manier om psoriasis voorgoed te genezen. Toch is er goed nieuws. De beste crèmes en zalven tegen psoriasis kunnen helpen bij het verminderen van droogheid, jeuk, irritatie en ander ongerief dat hoort bij psoriasis.

Om psoriasis te verminderen met een crème, zalf of lotion is het belangrijk dat je let op een aantal aspecten. Zorg bijvoorbeeld dat het product vrij is van geurstoffen, kleurstoffen en chemicaliën die erom bekend staan ergere irritatie te veroorzaken.

Anderzijds zouden volgens onderzoeken producten met teer, ceramiden, Dode Zee mineralen en salicylzuur effectief zijn om psoriasis te verminderen. Belangrijke aspecten om op te letten, worden besproken in dit artikel.

Blijf verder lezen om de beste crèmes en zalven die momenteel verkrijgbaar zijn op de markt te ontdekken. Bij milde tot matige psoriasis kunnen de producten zeker helpen.

Hebben deze crèmes geen effect? Is de psoriasis ernstig? Verspreidt de psoriasis zich naar gevoelige delen van het lichaam? Dan kan je ervoor kiezen een dokter te bezoeken voor een zwaardere behandeling.

Hoe we de beste crèmes voor psoriasis hebben uitgekozen

We kunnen ons voorstellen dat je wil weten hoe deze lijst tot stand is gekomen. Veel mensen met psoriasis hebben namelijk al meerdere producten geprobeerd of hebben zelfs professionele behandelingen ondergaan. Zij willen teleurstellingen voorkomen.

Voor het bepalen wat de beste crèmes, zalven en lotions voor psoriasis zijn, hebben wij grondig onderzoek gedaan. Denk hierbij aan het lezen van studies over ingrediënten, analyseren van adviezen door dermatologen en het lezen van gebruikersreviews over specifieke producten. Ook vermeden we uiteraard producten die irriterende of uitdrogende ingrediënten bevatten.

In deze lijst tref je enkel vrij verkrijgbare producten aan. Deze omvatten receptvrije crèmes, zalven of lotions voor een goede basis. Het hydrateren van de huid, het verwijderen van schilfers, het reguleren van de celvernieuwing en het remmen van ontstekingen is immers het belangrijkst bij psoriasis. Hierdoor kunnen plakkaten, roodheid, schilfers en jeuk verminderen.

Mocht je liever een sterker middel willen gebruiken, dan dien je contact op te nemen met je huisarts of dermatoloog. Echter, het is altijd belangrijk een goede vochtinbrengende crème te gebruiken bij het behandelen van psoriasis.

Beste crèmes, zalven en bodylotions voor psoriasis van dit moment (2022)

Psoriasis is een huidziekte die door zijn oorzaak, helaas niet helemaal op te lossen valt met skin care producten alleen. We kunnen natuurlijk wel wat tips geven omtrent producten die wij aanraden.

Hieronder staat het overzicht met de beste producten voor psoriasis van dit moment. Het gaat om crèmes, zalven en lotions die voldoen aan onze gestelde eisen. Al vele psoriasis patiënten hebben baat gehad bij de producten en ingrediënten.

Let op: de resultaten kunnen verschillen per persoon. Daarom staan de producten weergegeven in willekeurige volgorde.

1. Grahams Psoriasis Crème

Laten we deze lijst aftrappen met de beste psoriasis crème van “Grahams“. Achter het merk Grahams zit een mooi verhaal. Geoff Grahams had zelf last van psoriasis en wilde voorkomen dat zijn kinderen dezelfde lasten moesten ondervinden. Daarom besloot hij een product te ontwikkelen met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Het werkte. Inmiddels bestaat het merk al 20 jaar. Je kunt Grahams Psoriasis Crème gebruiken tegen plakkaten, een droge huid, een ontstoken huid en een barrièrefunctie die uit balans is. Dit kan resulteren in een vermindering van psoriasis klachten. Kies voor Grahams Psoriasis Crème als je uitsluitend natuurlijke ingrediënten wil aanbrengen op je huid. Je weet immers hoe gevoelig je huid kan reageren op chemische ingrediënten. Denk aan calendula, avocado, jojoba, shea butter en melkzuur die de crème bevat. Vele personen die kampen met psoriasis hebben zich positief uitgesproken over deze crème.

Beste psoriasis crème van Grahams
Grahams

2. Wilma’s of Sweden Teer Zalf

Eerder in dit artikel over de beste psoriasis zalf sprak ik over het ingrediënt teer. Een teerzalf kan een goede keuze zijn bij psoriasis. Teerzalf wordt al eeuwenlang gebruikt in Lapland, maar zelfs de Romeinen verwerkte het als ingrediënt in zalven. Teer kan een jeukstillende, ontstekingsremmende en verkoelende werking hebben. De verdikte huid kan verzachten, versoepelen en vernieuwen. Naast berkenteer bevat deze zalf ook lanoline. Dit is het vet uit schapenwol dat vaak wordt gebruikt bij psoriasis, omdat het bekend staat om zijn hydraterende vermogen. Deze zalf van “Wilma’s of Sweden” is dan ook het overwegen waard als je op zoek bent naar de beste teerzalf tegen psoriasis.

Beste psoriasis zalf van Wilma's of Sweden
Wilma’s of Sweden

3. Lucovitaal Psoriasis Bodylotion

Ben je op zoek naar de beste bodylotion in plaats van een gewone crème of zalf? Overweeg dan de speciale psoriasis bodylotion van het Nederlandse merk “Lucovitaal“. Met ruim 30 jaar ervaring hebben zij veel kennis opgedaan in de wereld van gezondheidsproducten. Niet voor niets is dit één van de meest gebruikte huidverzorgingsmerken in Nederland. Aangezien deze bodylotion is gemaakt voor de psoriasis gevoelige huid is er geen parfum in verwerkt. De ingrediëntenlijst is kort. Gebruik Lucovitaal Psoriasis Bodylotion om symptomen, zoals jeuk en een rode, schilferige en droge huid tegen te gaan. Dit wordt bereikt door de verstoorde barrièrefunctie van de huid te herstellen, de huid te hydrateren en de ontstoken huid te kalmeren.

Beste psoriasis bodylotion van Lucovitaal
Lucovitaal

4. Dermalex Psoriasis Crème

Een andere goede crème om te overwegen als je last hebt van psoriasis is de “Dermalex” Repair Psoriasis Behandeling Crème. Besef even het volgende. Dermalex producten worden grondig getest door dermatologen (huidspecialisten), veel apothekers zijn over Dermalex te spreken en de producten worden zelfs in ziekenhuizen gebruikt. Dit is dus een geweldige keuze als je op zoek bent naar een vrij verkrijgbare crème tegen milde tot matige psoriasis. Je kunt er onder andere klachten, zoals roodheid, jeuk, schilfers en zwelling mee verminderen. Dit komt door het hydrateren van de huid, het vormen van een beschermende huidbarrière tegen invloeden uit de omgeving en het reguleren van de aanmaak van nieuwe huidcellen. Veel mensen met psoriasis ervaren al verbetering in de eerste weken. Het product heeft dan ook een klinisch bewezen werkzaamheid. Dit betekent dat de werkzaamheid is aangetoond door het te laten gebruiken door echte psoriasis patiënten.

Beste crème tegen psoriasis van Dermalex
Dermalex

5. Zechsal Magnesium Body Cream Tegen Psoriasis

Hoewel bij deze lichaamscrème van “Zechsal” niet speciaal wordt aangegeven dat het psoriasis kan behandelen, geven zij wel aan dat het een effectief product kan zijn bij huidaandoeningen. Wij raden Zechsal Magnesium Body Cream aan bij psoriasis, omdat het magnesium bevat. Veel mensen nemen magnesium in als supplement, maar dankzij een huidverzorgingsproduct kan je de magnesium direct aanbrengen op de plek waar het zijn werk moet doen, namelijk de psoriasis plekken. Naast het ontstekingsremmende magnesium is ook het hydraterende shea butter verwerkt in de crème. Klanten van Zechsal geven bijvoorbeeld aan voorheen teerzalf te gebruiken, maar dat Zechsal beter werkt en niet stinkt. Ook geeft iemand aan in het verleden al veel zalfjes, lichttherapie en talloze middeltjes te hebben geprobeerd, maar eindelijk 90% van de psoriasis is verdwenen door deze lichaamscrème van Zechsal te gebruiken.

Goede psoriasis magnesium body cream van Zechsal
Zechsal

Tip: Psoriasis kan gepaard gaan met gewrichtspijn. Mogelijk kan magnesium hier ook bij helpen.

6. Paula’s Choice Calm Lotion 1% Salicylzuur

Dit is geen crème of zalf, maar we willen je wel kort vertellen over deze lotion. Een product met salicylzuur is zeker één van de beste opties om psoriasis onder controle te houden. Maar dan raden we alleen deze Calm lotion met 1% salicylzuur van “Paula’s Choise” aan. De rest kan te heftig zijn. Salicylzuur staat er voornamelijk om bekend ontstekingen te verminderen, dode huidcellen te verwijderen en de celvernieuwing te normaliseren. In plaats van schrobben en de huid verder irriteren, kan je dus beter salicylzuur gebruiken. Dit is één van de vriendelijkste zuren. Nogmaals, we raden alleen een laag percentage salicylzuur aan.

Goede psoriasis lotion met salicylzuur van Paula's Choise
Paula’s Choise

7. ZARQA Crème Nutritive Voor Psoriasis

Tot slot verdient de beste psoriasis crème van “ZARQA” een plekje in deze lijst. Dit komt, omdat de crème Dode Zee mineralen bevat. Misschien is dit nieuw voor je, maar jaarlijks bezoeken vele psoriasis patiënten Jordanië en Israël om in de Dode Zee te zwemmen. In de Dode Zee komen namelijk veel mineralen voor, zoals magnesium, calcium, zink, zwavel, kalium en bromide. Veel mensen zagen hun psoriasis gedeeltelijk of compleet verdwijnen. De Dode Zee zou bijvoorbeeld gunstig zijn om schilfers te verwijderen, ontstekingen te verminderen, de droge huid te hydrateren en verontreinigheden, zoals bacteriën te verwijderen. Hierdoor kunnen klachten van psoriasis effectief verminderen. Naast Dode Zee mineralen zijn er meer gunstig ingrediënten voor psoriasis in de crème van ZARQA verwerkt, zoals shea butter, macademiaolie en vitamine E. ZARQA Psoriasis Crème Nutritive is geschikt voor alle huidtypen, getest door dermatologen, hypoallergeen en pH-huidneutraal. Bovendien bevat deze beste crème 0% parfum en alcohol. Ideaal voor mensen die al veel hebben geprobeerd om van psoriasis af te komen.

Beste psoriasis crème met Dode Zee mineralen van ZARQA
ZARQA

Veelgestelde vragen over de beste crème en zalf voor psoriasis

Mocht je nog geen keuze hebben kunnen maken uit de beste crèmes en zalven voor psoriasis, dan kan het wellicht helpen de onderstaande lijst met veegestelde vragen te bekijken.

Hoe bepaal je wat een goede crème is voor jou?

Gebruik de volgende tips om een goede crème, zalf of lotion tegen psoriasis uit te kiezen:

  • Ingrediëntenlijst: Het kan slim zijn te kiezen voor producten die ingrediënten bevatten welke geschikt zijn voor jouw specifieke normale, droge, vette of gecombineerde huidtype. Gebruik alleen goede, zachte, niet-irriterende en wel geformuleerde producten.
  • Locatie van psoriasis: Houd ook rekening met de locatie van je psoriasis. Misschien is een body lotion te heftig om te gebruiken op een gevoeligere plek, zoals het gezicht.
  • Externe hulp: Raadpleeg een arts of dermatoloog voor een specifiek advies afgestemd op jouw huid, psoriasis en onderliggende klachten. Met behulp van een arts kan ook worden gecontroleerd of je daadwerkelijk last hebt van psoriasis en niet een andere huidaandoening.

Wat als crèmes en zalven niet werken?

Mogelijk heb je baat bij zwaardere behandelingen als je last hebt van ernstige psoriasis. Zorg dat je contact opneemt met een arts als je merkt dat vrij verkrijgbare crèmes en zalven niet of nauwelijks effect hebben. Vervolgens kan iets sterker worden aanbevolen, zoals een recept plichtige crème, fototherapie of orale medicijnen.

Wat kan je naast het smeren van crèmes nog meer doen tegen psoriasis?

Huidverzorgingsproducten die zijn gemaakt om psoriasis te verzorgen of ingrediënten bevatten waarvan wordt gedacht dat ze helpen, kunnen zeker gunstig zijn van psoriasis af te komen. Echter, naast het beïnvloeden van psoriasis van buitenaf kan ook worden gekozen psoriasis van binnenuit te bestrijden. Er wordt onder andere gedacht dat alcoholische dranken, sigaretten, voedingsmiddelen stress, slaapgebrek en hormonale schommelingen kunnen leiden tot psoriasis klachten.

Waarom vertrouwen op HuidTips.nl?

Als ervaringsdeskundigen weten wij hoe belangrijk het is de huid goed te verzorgen. Door afgelopen jaren experts te interviewen en honderden producten te testen, weten we wat wel en juist niet werkt. Deze ervaringen en kennis zetten we vandaag de dag om in informatie om zoveel mogelijk mensen te helpen. In dit geval hebben we uitgebreid de beste crèmes en zalven tegen psoriasis besproken.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *