Beste aminozuren supplement voor de huid

Gemiddelde leestijd: 16 minuten
Beste aminozuren supplement voor de huid

Om je huid goed te verzorgen, kan je een keuze maken uit tal van huidverzorgingsproducten, supplementen en behandelingen.

Een minder bekende optie die wel zeer goed kan werken, is het innemen van aminozuur supplementen. 

Aminozuren zijn bouwstoffen voor het menselijk lichaam en kunnen daardoor ook bijdragen aan de opbouw van de huid. Hierdoor is het belangrijk dat je voldoende aminozuren binnenkrijgt.

Na grondig onderzoek zullen in deze blog de beste aminozuren supplementen voor de huid worden besproken.

De relatie tussen aminozuren en de huid

Voordat we de beste aminozuren supplementen voor je huid bespreken, leggen we je graag eerst iets meer uit over aminozuren in het algemeen.

Alle aminozuren kunnen onderverdeeld worden in twee groepen: essentiële aminozuren en niet-essentiële aminozuren. Essentiële aminozuren kun je via voeding binnenkrijgen en niet-essentiële aminozuren worden door het lichaam zelf aangemaakt.

Omdat aminozuren bouwstenen voor eiwitten en het lichaam zijn, kunnen deze ook helpen de huid gezonder te houden.

Je huid kan verslechteren door een disbalans van bouwstoffen in de huid. Het ontstaan van een disbalans kan diverse oorzaken hebben. Gelukkig kan een disbalans in bouwstoffen verholpen worden door bijvoorbeeld het gebruik van aminozuur supplementen.

Als je niet voldoende aminozuren aanmaakt of uit je voeding kan halen, dan is het mogelijk om aminozuur supplementen te gebruiken. Deze supplementen bevatten hogere concentraties aminozuren die gemakkelijk door het lichaam opgenomen kunnen worden.

Aminozuren worden bijvoorbeeld ook in relatie gebracht met hormonen, en je hormonen kunnen weer invloed hebben op je huid. Denk bovendien aan het hydrateren van je huid en het tegengaan van huidveroudering.

Hoe we de beste aminozuur supplementen voor de huid kozen

Tegenwoordig zijn ontzettend veel verschillende aminozuur supplementen beschikbaar. Dus hoe kies je uit dit ruime assortiment de beste producten?

Bij het selecteren van de beste aminozuur supplementen is gekeken naar een aantal factoren, namelijk:

 • Als eerste is gekeken naar de prijs-kwaliteit verhouding van de producten. Er zullen dan ook betaalbare producten besproken worden die van goede kwaliteit zijn.
 • Ten tweede is gekeken naar recensies van gebruikers en testen van derden. Hoe hebben klanten de producten ervaren en wat zeggen de experts?
 • Ook zijn de ingrediënten van de producten bestudeerd. Het doel hierbij is om zuivere en pure aminozuur supplementen te selecteren met de beste productiemethoden.
 • Als laatste is gekeken naar het merk van het product. Een bekend merk dat langer op de markt aanwezig is, heeft vaak meer kennis over bijvoorbeeld de huid en hoe de huid verzorgd kan worden, waardoor een dergelijk merk vaak betere producten ontwikkelt.

Best geteste aminozuur supplementen voor de huid van dit moment (2023)

Na het uitvoeren van grondig onderzoek is een selectie gemaakt van de beste aminozuur supplementen. In onze ogen zijn dit de fijnste producten. De onderstaande producten staan echter op een gerandomiseerde volgorde.

Het is goed mogelijk dat niet elk van de onderstaande producten optimaal werkt voor jouw huid. Dit komt omdat elk type huid verschillend is. Probeer daarom te onderzoeken welk type huid jij hebt en welk van de producten daar het beste bij past. Het is verplicht te vermelden dat je contact op dient te nemen met je huisarts voordat je nieuwe supplementen gaat gebruiken.

1. Aminozuren Compleet van Lucovitaal

Allereerst is Aminozuren Compleet + Vitamine B6 van “Lucovitaal” een aanrader. Dit komt, omdat het supplement alle 20 aminozuren, essentiële en niet-essentiële bevat. Dit maakt het een makkelijke en één van de beste keuzes. Bedenk ook dat Lucovitaal een erg bekend, Nederlands merk is en zij al meer dan 30 jaar ervaring hebben.

Beste aminozuren supplement compleet voor huid van Lucovitaal
Lucovitaal

2. L-Histidine van Lamberts

L-Histidine van “Lamberts” is een supplement dat het aminozuur Histidine bevat. Histidine is een aminozuur dat bekend staat om zijn positieve effecten op de huid. Histidine is een aminozuur dat een kalmerende werking heeft op de huid. Daarnaast heeft dit aminozuur ook antioxiderende eigenschappen. Deze combinatie aan eigenschappen maakt dit aminozuur supplement één van de beste voor de huid.

L-Histidine aminozuren supplement voor de huid van Lambert
Lamberts

3. 100% Pure L-Methionine van Swanson Health

Het L-Methionine supplement van “Swanson Health” bevat het aminozuur Methionine. Methionine is een aminozuur dat de huid kan helpen beschermen tegen schadelijke stoffen die kunnen voorkomen in de lucht, zoals uitlaatgassen. Deze schadelijke stoffen kunnen de talgklieren van de huid verstoppen waardoor acne en andere verontreinigheden kunnen ontstaan. Door een aminozuur supplement als L-Methionine van Swanson Health te gebruiken kun je dus je huid beschermen tegen vervuiling. Aangezien Swanson Health al 45 jaar bestaat, is hun supplement te vertrouwen.

Beste aminozuur methionine supplement voor huid van Swanson Health
Swanson Health

4. PURE HMB van PURE

Het PURE HMB aminozuur supplement van “PURE” is een supplement dat het aminozuur Leucine bevat. Leucine is een supplement dat een verstevigende werking op de huid kan hebben, doordat het de lijntjes in het gezicht verfijnd en diepe rimpels tegenwerkt. Het hebben van minder diepe groeven of rimpels in de huid zorgt tevens ervoor dat minder vuile deeltjes op de huid blijven zitten. Via de hiervoor beschreven weg kan Leucine als aminozuur supplement dus een oplossing vormen voor de huid die wat meer groeven of rimpels heeft. Bovendien kan dit de beste keuze zijn voor veganisten.

Beste Leucine aminozuur supplement voor de huid van PURE
PURE

5. L-Arginine van XXL Nutrition

Van “XXL-Nutrition” is een aminozuur supplement te koop dat Arginine bevat. Arginine is een aminozuur dat een positief effect heeft op het herstel van de huid na een beschadiging. Als de huid beschadigd is, dan worden de talgklieren minder goed beschermt tegen vuile stoffen. Ook kunnen beschadigde talgklieren in de huid voor problemen zorgen. Door een herstelde en gezonde huid te behouden zal de huid meer in balans zijn en beter externe vervuilende factoren kunnen afweren. Op deze manier kan een supplement met Arginine, zoals L-Arginine van XXL Nutrition, succesvol zijn bij het verzorgen van de huid.

Beste aminozuren supplement voor de huid van XXL Nutrition
XXL Nutrition

Veel gestelde vragen over aminozuur supplementen (FAQ)

Als je aminozuren supplementen wil gaan proberen om je huid te verbeteren, dan kan het zijn dat er een aantal vragen in je opkomen. Hieronder zullen de meest voorkomende vragen over aminozuur supplementen worden beantwoord.

Welke aminozuren hebben een positief effect op de huid?

Er zijn verschillende aminozuren die een positief effect kunnen hebben op de huid. Deze aminozuren zijn als aparte supplementen verkrijgbaar. Hieronder staan de aminozuren die volgens verschillende onderzoeken de beste werking kunnen hebben op de huid:

 • Arginine. Dit aminozuur kan helpen de huid te herstellen na een beschadiging.
 • Proline, Leucine en Glycine. Deze aminozuren kunnen helpen de huid strak te houden en rimpels en groeven tegen te gaan.
 • Lysine. Dit aminozuur kan het huidoppervlak sterker maken.
 • Histidine. Dit aminozuur kan zorgen voor een kalmere huid en werkt daarnaast ook antioxiderend.
 • Methionine. Dit aminozuur kan helpen de huid te beschermen tegen schadelijke stoffen die bijvoorbeeld in de lucht voorkomen.

Hoe kies ik het beste aminozuur supplement?

Als je de lijst van de bovenstaande aminozuur supplementen goed doorleest, dan zie je dat elk type aminozuur zijn eigen werking heeft. Elk van de genoemde aminozuren pakt een andere oorzaak voor een slechte huid aan. Om te ontdekken wat het beste aminozuur supplement is voor jouw huid zul je dus moeten achterhalen wat de oorzaak is van jouw onzuivere huid. Dit kun je doen door zelf je huid te onderzoeken, maar je kunt ook een gesprek aangaan over je huid met een huisarts of dermatoloog. Verschillende supplementen kunnen ook gecombineerd worden.

Tevens kan je bijvoorbeeld letten op:

 • Kies een plantaardig aminozuur supplement in plaats van dierlijk als je veganistisch bent.
 • Controleer de ingrediënten als je voedselallergieën hebt.

Hebben aminozuren nog andere voordelen?

Jazeker! Aminozuren hebben niet alleen een positief effect op de huid. Omdat het bouwstenen zijn van het menselijk lichaam zullen deze stoffen ook op andere plaatsen positief werken. Denk bijvoorbeeld aan de nagels, het haar en de spiermassa. Daarnaast kunnen bepaalde aminozuren ook een positief effect hebben op de kwaliteit van je slaap of je stemming. In dit artikel zijn aminozuur supplementen beschreven die voornamelijk een positief effect hebben op de huid.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *