BeriVita review

Heeft BeriVita de beste producten voor je huid en haar?

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
BeriVita review

Steeds meer mensen die hun huid en haar willen verzorgen, gaan op zoek naar echte pure verzorgingsproducten, zoals oliën, butters en poeders rechtstreeks uit de natuur. Zij willen namelijk geen slechte ingrediënten gebruiken die populaire producten in reclames wel bevatten.

Wanneer jij op zoek bent naar natuurlijke producten, is de kans groot dat je het merk BeriVita bent tegengekomen. Zij zijn namelijk één van de bekendste in deze markt en verkopen al meer dan 10 jaar natuurlijke producten.

Aangezien de producten van BeriVita vaak worden aangeprezen, kan ik begrijpen dat je een eerlijke BeriVita review wilt zien.

Ik heb zelf enkele BeriVita producten uitgeprobeerd op mijn huid. Vandaag kan ik dus mijn echte BeriVita review en ervaringen delen met als doel jou een betere keuze te kunnen laten maken.

Blijf verder lezen om alles te ontdekken over de betrouwbaarheid van BeriVita en de effectiviteit van hun producten.

Wat is BeriVita?

Bij een goede review hoort een stukje achtergrondinformatie over BeriVita. Laten we daarmee beginnen.

BeriVita is een handelsmerk welke valt onder de Nederlandse Bereidingsapotheek BV. Het bedrijf is gevestigd in Veghel in Noord-Brabant.

In 2008 werd BeriVita opgericht. Sindsdien worden er producten voor huid en haar verkocht op de webshop “BeriVita.com”. Daarnaast zijn de producten verkrijgbaar op andere plekken, zoals bol.com.

Bij BeriVita weten ze dat mensen houden van pure producten. Normale huidverzorgingsproducten hebben vaak een lijst met chemische ingrediënten waarvan we de naam niet eens kunnen uitspreken. Dergelijke producten kunnen veel te hard zijn voor de kwetsbare huid.

Vandaar heeft BeriVita gekozen voor een ruim assortiment aan zachte, natuurlijke producten. Denk aan pure oliën, zuivere etherische oliën, pure butters, poeders, wasnoten en natuurlijke zepen. Deze producten worden gemaakt van vruchten, zaden of planten.

Bij het produceren van BeriVita producten wordt rekening gehouden met mens, dier en leefomgeving. Er wordt dus bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen, microplastics, microbeads, genetisch gemodificeerd materiaal, parfum, parabenen of andere chemische hulpstoffen.

Vrijwel alle producten zijn dan ook 100% plantaardig, zuiver en vegan. Er is zoveel mogelijk gekozen voor koude persing, zodat de biologische werkzame stoffen in pure oliën hun kwaliteit behouden. Je kent vast het verschil tussen verse sinaasappelsap en sinaasappelsap uit pak.

BeriVita garantiecertificaat
BeriVita garantiecertificaat

De verpakkingen van BeriVita producten zijn eenvoudig. Echter, bij BeriVita draait het puur om de inhoud. BeriVita heeft bijvoorbeeld ook geen groot marketingbudget voor advertenties, influencers of betaalde samenwerkingen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je trapt in een valse reclame of valt voor een tijdelijke hype.

BeriVita is een klein Nederlands bedrijf. Ik zou Berivita in enkele woorden omschrijven als puur, krachtig, simpel en direct uit de natuur.

Welke producten voor huid en haar worden aangeboden door BeriVita?

In het assortiment van BeriVita worden verschillende producten aangeboden. In de loop der jaren zijn steeds meer producten en categorieën toegevoegd aan hun assortiment, waaronder:

 • Pure oliën, zoals amandelolie, arganolie, avocado olie, castor olie, duindoornolie, jojoba olie, neemolie en kokosolie
 • Etherische oliën, zoals bergamot olie, eucalytus olie, gember olie, kamfer olie, kurkuma olie en lavendelolie
 • Butters, zoals shea butter, avocado butter en mango butter
 • Zepen, zoals Afrikaanse zwarte zeep, aleppo zeep en algenzeep
 • Poeders, zoals aloë vera poeder, bentoniet poeder, Dode Zee kleipoeder en kurkuma poeder
 • Hydrolaten, zoals lavendelwater, rozenwater en jasmijnwater
 • Indiase wasnoten als alternatief voor chemische en synthetische wasmiddelen

In totaal worden meer dan 100 producten aangeboden door BeriVita. De producten zijn allemaal erg betaalbaar. Er zijn zelfs veel producten te vinden die nog geen 5 euro kosten.

Winstgevendheid staat niet op de eerste plek. BeriVita biedt pure producten aan voor een goede prijs en betalen ook de lokale producenten een eerlijke prijs. Dit kan worden bereikt door rechtstreeks in te kopen, zonder tussenhandel, Multi-Level-Marketing of andere “tussenlagen”.

BeriVita deelt veel video’s over het productieproces van hun producten, zoals de Aleppo Zeep. Overigens heb ik de BeriVita Aleppo Zeep zelf uitgeprobeerd.

Mijn review en ervaringen over BeriVita producten

Voor deze BeriVita review heb ik de volgende producten uitgetest:

 • Aleppo zeeptablet, zelfde als de Aleppo zeep blokken maar makkelijker in gebruik. Bij het snijden van Aleppo zeep blokken blijven vaak restjes en snijvlakken over. Deze worden normaal weggegooid, maar BeriVita laat er zeeptabletten van maken.
 • Frambozenzalf
 • Lippenzalf met shea butter en argan
 • Gojibessen Olie
 • Duindoornolie Pipetfles
 • Neemolie Etherische Olie
Mijn BeriVita producten
Mijn uitgeteste BeriVita producten
Mijn BeriVita pure oliën review
Duindoornolie, Gojizaadolie en Neemolie
Mijn ervaringen met BeriVita zalven
Shea en argan lippenbalsem en frambozenzalf
BeriVita producten verpakkingen review
BeriVita producten verpakkingen

Ik ben zeer te spreken over de uitgeteste BeriVita producten. De producten zijn geweldig voor het verzorgen van mijn huid.

De Aleppo Zeep en Duindoornolie ruiken erg lekker. Dankzij Gojizaadolie zie ik daadwerkelijk de zichtbaarheid van fijne lijntjes op mijn voorhoofd verminderen.

Ook geeft het een fijn gevoel dat de producten rechtstreeks uit de natuur komen en er dus geen chemische ingrediënten inzitten die voorheen irritatie veroorzaakte op mijn huid.

Binnenkort zal ik mijn ervaringen delen over het gebruiken van BeriVita oliën in mijn diffuser voor verdamping en aromatherapie.

BeriVita voor- en nadelen

Voor elk merk en product geldt dat er zowel voor- als nadelen aan verbonden zijn. Hoewel de producten van BeriVita geen grote nadelen hebben, kunnen sommigen mensen het wel zien als nadelen.

Voordelen

 • Vrijwel alle producten zijn 100% plantaardig en vegan, behalve Emu olie.

 • Geen parabenen, geen parfum en dierproefvrij

 • Geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten, zoals paraffine, siliconen, PEG en PPG

 • Voldoet aan Cosmetics Regulations (EC) No. 1223/2009 en de Cosmetic Products (Safety) Regulations 2008

 • Betrouwbaar merk met zeer betaalbare prijzen

 • Talloze goede BeriVita klant reviews en ervaringen online te vinden

Nadelen

 • Geen keurmerken op productniveau

 • Natuurlijke producten kunnen verschillen per batch

 • Er kan een allergische reactie ontstaan door natuurlijke producten

 • Geen gratis testers verkrijgbaar

 • Sommigen recensies waren negatief

 • Etherische oliën en andere producten uit de natuur zijn vaak niet geschikt voor zwangere vrouwen

Over de nadelen is zeker iets te zeggen.

BeriVita zou bijvoorbeeld veel geld moeten betalen voor keurmerken op productniveau. Hierdoor zouden de productprijzen moeten worden verhoogd. Ook zijn er genoeg minder betrouwbare keumerken, waardoor dit niet altijd iets wil zeggen over de kwaliteit.

Het is normaal dat de producten kunnen verschillen per patch. Dit komt simpelweg, omdat het onbewerkte, natuurlijke producten zijn. Denk maar eens aan de afwisselende producten op de groente- en fruitafdeling in de supermarkt.

De kans op een allergische reactie is kleiner bij natuurlijke BeriVita producten dan bij chemische en bewerkte verzorgingsproducten. Ook is het voorkomen van een allergische reactie op een natuurlijk product veel makkelijker, omdat de ingrediëntenlijst vele malen korter is.

Bovendien kunnen ervaringen met BeriVita verschillen per persoon. We hebben namelijk allemaal een andere huidtype en huidgevoeligheid, waardoor resultaten kunnen verschillen. Ook kunnen meer factoren mee spelen bij het krijgen van een mooiere huid of mooier haar. Denk hierbij aan je levensstijl en voedingspatroon.

Conclusie review: is BeriVita het beste voor je huid en haar?

Na het uittesten van enkele BeriVita producten ben ik fan van dit merk. Wanneer ik in de toekomst op zoek ben naar nieuwe natuurlijke producten om over te schrijven op mijn huidverzorgingswebsites zal ik zeker een kijkje nemen in het assortiment van BeriVita.

BeriVita is een betrouwbaar merk met betaalbare producten. Het fijne is dat vrijwel alle producten écht 100% natuurlijk zijn. Hierdoor kan worden voorkomen dat huid of haar in contact komt met vreemde ingrediënten die uiterlijke problemen zullen verergeren.

In mijn review is duidelijk naar voren gekomen dat de producten van BeriVita het proberen waard zijn. Ook zijn de meeste ervaringen van klanten erg positief.

BeriVita producten bestellen kan eenvoudig via onderstaande knop.

BeriVita
BeriVita

Beoordeling door Lotte,

30 mei 2022
4

BeriVita heeft een aantal geweldige natuurlijke producten voor huid en haar.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *