Bepanthen Eczeem Crème review

Dit moet je eerst weten over Bepanthen Eczeem Crème

Gemiddelde leestijd: 22 minuten
Bepanthen Eczeem Crème review

Heb je nog twijfels bij het gebruiken van de Bepanthen Eczeem Crème? Dan ben je hier aan het juiste adres. Je gaat namelijk een complete Bepanthen Eczeem Crème review krijgen.

We kunnen ons voorstellen dat je op zoek bent gegaan naar Bepanthen Eczeem Crème reviews en ervaringen. Immers, vrijwel elke Nederlander heeft één of meerdere Bepanthen producten in huis en Bepanthen komt regelmatig voorbij in reclames op televisie. Maar werken de producten wel écht?

Wegens de marketingactiviteiten van Bepanthen zijn sommigen mensen sceptisch. Logisch, want populaire producten die worden gebruikt door de massa werken vaak niet effectief. De massa zit er in de meeste gevallen naast en behaalt geen grote resultaten. Dat geldt voor bijna alles in het leven.

Laten we eens kijken naar de achtergrond van Bepanthen, de werking van de Bepanthen Eczeem Crème en de oprechte reviews van eczeem patiënten.

Wat is Bepanthen?

Bepanthen heeft al meer dan 75 jaar liefde voor de huid. De personen achter Bepanthen weten namelijk dat de huid het grootste orgaan is van het lichaam en een beschermende functie heeft. Om deze reden is het belangrijk je huid de juiste verzorging te bieden met goede producten.

Bepanthen is een merknaam welke behoort bij het wereldwijde moederbedrijf Bayer AG. Hun hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland.

Producten van Bepanthen kunnen verschillende voordelen hebben voor de huid.

Je kunt bijvoorbeeld een babyzalf, een tattoozalf of een eczeem crème van Bepanthen gebruiken. Daarom kunnen zowel baby’s, kinderen als volwassenen baat hebben bij het gebruiken van Bepanthen.

Ook kunnen producten voor verschillende lichaamsdelen worden ingezet, waaronder de wangen, ellebogen, knieën en handen.

Continue blijft Bepanthen zich verbeteren en ontwikkelen. Er zijn steeds nieuwe product lanceringen en hun producten moeten voldoen aan de hoogste eisen.

Fans van Bepanthen worden Bepanfans genoemd. Je vindt dan ook bijvoorbeeld op Facebook en Instagram ontzettend veel goede ervaringen van eczeem patiënten met Bepanthen.

Waarom Bepanthen?

Producten voor de huid van Bepanthen zijn ontwikkeld door een team aan specialisten. Zij hebben jarenlange ervaringen in het ontwikkelen van huidverzorgingsproducten. De producten zijn er voornamelijk op gericht het natuurlijke huidherstel te bevorderen.

Bepanthen gelooft in de kracht en het zelfherstellende vermogen van de huid

Bepanthen

Ook zijn Bepanthen producten ontwikkeld met de nodige zorg. De ingrediënten kunnen de huid zowel beschermen als verzorgen. Tevens komen er geen conserveermiddelen, geur- en kleurstoffen voor in de producten.

Het belangrijkste ingrediënt in Bepanthen producten is panthenol, en vooral de component dexpanthenol. Dit is een niet-uitdrogende alcoholvorm van panthoheenzuur, ook wel vitamine B5 genoemd. Het ingrediënt wordt gebruikt om het herstel van de huid te bevorderen.

De hierboven genoemde punten vinden wij alvast veelbelovend voor onze Bepanthen Eczeem Crème review.

Is de Bepanthen Eczeem Crème effectief?

Eczeem is een huidaandoening die zich kenmerkt door bepaalde symptomen, zoals bultjes en een rode, jeukende, droge huid.

Er kunnen verschillende redenen zijn voor het ontstaan van eczeem, zoals voeding, hormonen en allergieën. Het kan zelfs ontstaan door bepaalde weersomstandigheden.

Veel mensen kunnen het niet laten van hun eczeem af te blijven en krabben hun huid open. Door eczeem kunnen kinderen, mannen en vrouwen zelfs mentale klachten ontwikkelen.

Daarom is het erg belangrijk om eczeem zo vroeg mogelijk aan te pakken. Daar zijn allerlei mogelijkheden voor, zoals eczeemhandschoenen, levensstijlveranderingen, natuurlijke producten, vrij verkrijgbare huidverzorgingsproducten en professionele behandelingen.

Veel mensen kiezen voor vrij verkrijgbare producten teen eczeem, omdat deze minder bijeffecten hebben dan professionele behandelingen. Denk aan hormonen in zalven die vervelende bijwerkingen kunnen opleveren, zoals het krijgen van een dunne huid.

De Bepanthen Eczeem Crème is één van de populairste producten van Bepanthen. Dat komt mede door de vele reclames op televisie en promoties op verschillende Instagram accounts. Bepanthen producten liggen zelfs in de supermarkt.

Een bekende Bepanthen tv reclame

Bepanthen noemt hun crème tegen eczeem het “Nr.1 zelfzorgmiddel bij eczeem” en geeft aan dat 92% van de gebruikers Bepanthen Eczeem Crème aanbeveelt.

Hoe effectief is deze crème écht in het beschermen, verzachten en verfrissen van de huid met eczeem?

Bepanthen Eczeem Crème kan helpen tegen milde tot matige eczeem om de volgende redenen:

 • Het verminderen van een droge huid door het bevochtigen en hydrateren van de huid
 • Het verminderen van jeuk en roodheid
 • Het verminderen van de neiging om te krabben, waardoor eczeem sneller kan herstellen
 • Het herstellen van de huidbarrière tussen de eczeem uitbraken door met de lamellaire-lipiden technologie

Bepanthen geeft aan dat de jeukverlichting al kan starten binnen 30 minuten.

Je kunt Bepanthen naar behoefte aanbrengen op eczeem. Het mag dus meerdere malen per dag worden aangebracht op de eczeem als je huid hier baat bij heeft. Smeer de crème uit over de intacte huid, en dus niet op open wonden of de slijmvliezen.

Wanneer je eczeem is verdwenen, kan je alsnog blijven smeren. Volgens Bepanthen is dit namelijk ook een nuttige crème tussen eczeemuitbraken door. Het risico op een volgende uitbraak kan dus worden verkleind, of de symptomen kunnen minder erg worden.

Bepanthen Eczeem Crème ervaringen van patiënten

Ervaringen van eczeem patiënten met de Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen Eczeem Crème is één van de meest gebruikte en beste crèmes tegen eczeem. Daarom worden op het internet tal van reacties geplaatst waarin mensen hun ervaringen delen met de crème.

De reviews lopen erg uiteen. Er zijn veel positieve reviews te vinden, maar andere mensen hebben er nauwelijks iets aan gehad. Dan is het natuurlijk erg prijzig om Bepanthen Eczeem Crème aan te schaffen.

Je kunt bijvoorbeeld zien op internet dat personen het een goede vervanging vinden voor een hormoonzalf.

Ook smeert de crème makkelijk uit over de huid, waarna deze snel intrekt. Het is geen vettige crème die echt kan helpen tegen eczeem op de polsen of andere plekken.

Soms is het effect direct, de volgende dag of al in één week te zien. Hoewel eczeem waarschijnlijk niet volledig kan verdwijnen in één dag, kan er wel een significante verbetering worden opgemerkt. Jeuk kan wellicht volledig verdwijnen na één keer smeren.

Een persoon die geen goede ervaring had met Bepanthen Eczeem Crème geeft aan dat het prikte op de huid en de eczeem erger leek te worden.

Het komt er op neer dat Bepanthen Eczeem Crème voornamelijk effectief kan zijn voor iemand met milde tot matige eczeem. Echter, dit geeft Bepanthen zelf ook eerlijk aan op hun website.

Anderzijds geeft iemand aan dat Bepanthen Eczeem Crème het enige was dat kon helpen voor haar dochter om van de extreme last van eczeem af te komen.

Toch denken wij dat iemand met heftige eczeem contact op moet nemen met een deskundige, ofwel arts, voor een écht advies voor eczeem als Bepanthen Eczeem Crème niet lijkt te werken.

Meer Bepanthen Eczeem Crème reviews

Onze persoonlijke Bepanthen Eczeem Crème review

Persoonlijk denken wij dat Bepanthen Eczeem Crème een geschikt huidverzorgingsproduct is om klachten van een milde tot matige soort eczeem te verlichten.

De witte, dunne crème trekt veel sneller in de huid dan vette producten. Daarom hoef je niet met vette handen rond te lopen. Daarnaast ruik je niets. Het lijkt een geurloze crème te zijn.

Voor een heftigere vorm van eczeem kan misschien beter worden gekozen voor een vettere zalf, of zelfs een voorgeschreven hormoonzalf. Ook zouden producten met haver kunnen worden overwogen, omdat deze een sterk kalmerende werking kunnen hebben voor het rustig maken van de huid.

Vergeet niet dat symptomen van eczeem, zoals jeuk en droogheid kunnen verminderen of verdwijnen met Bepanthen Eczeem Crème, maar een mogelijke onderliggende oorzaak van eczeem niet verdwijnt met een crème als dit bijvoorbeeld te maken heeft met je voedingspatroon.

Bepanthen voor- en nadelen

Er bestaat geen huidverzorgingsproduct waar uitsluitend positieve punten aan verbonden zijn. Voor de Bepanthen Eczeem Crème geldt dus ook dat er een aantal negatieve punten kunnen worden bedacht.

Om je een zo compleet mogelijke review te geven, krijg je hieronder te zien wat volgens ons eventuele voor- en nadelen kunnen zijn.

Voordelen

 • Crème zonder cortisonen (hormonen), conserveermiddelen, parabenen of parfum waarvan bekend is dat ze de huid irriteren

 • Geschikt voor baby’s, kinderen en volwassenen

 • Huid herstellen bij een droge huid, allergische reactie, huiduitslag, zonneallergie of eczeem

 • Smeert makkelijk uit over de huid en trekt snel in

 • Uniek product met snelle, effectieve werking

 • Mag worden gebruikt in hoeveelheden naar behoefte

Nadelen

 • Het kan een dure crème zijn wanneer je lichaam volledig onder eczeem zit, of eczeem langdurig blijft aanhouden

 • Met een crème wordt een mogelijke specifieke onderliggende oorzaak van eczeem niet verholpen

Veelgestelde vragen over Bepanthen Eczeem Crème

Hieronder krijg je een overzicht met de veelgestelde vragen over de Bepanthen Eczeem Crème. Wij hebben namelijk gemerkt in onze mailbox dat mensen naast reviews meer nuttige specifieke informatie zoeken over het product.

Welke ingrediënten komen voor in Bepanthen Eczeem Crème?

De voordelen van Bepanthen Eczeem Crème worden bereikt met de volgende ingrediënten in het product:

Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Pentylene Glycol, Olea Europaea Fruit Oil, Panthenol, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter, Glyceryl Stearate Citrate, Limnanthes Alba Seed Oil, Butylene Glycol, Hydrogenated Lecithin, Ceramide 3, Sodium PCA, Squalane, Stearyl Glycyrrhetinate, Carbomer, Sodium Carbomer, Xanthan Gum, Hydroxyphenyl Propamidobenzoic Acid.

Is Bepanthen Eczeem Crème een medisch hulpmiddel?

Bepanthen Eczeem Crème wordt inderdaad een medisch hulpmiddel genoemd. Vandaar is het belangrijk dat je de gebruiksaanwijzing leest voordat je het gaat aanbrengen op je huid en eczeem.

Waar kan je Bepanthen Eczeem Crème kopen?

Je kunt de Bepanthen Eczeem Creme zonder doktersrecept kopen op verschillende plekken. Het makkelijkste is misschien om online te bestellen, maar je kunt ook zoeken in het zelfzorgschap in de winkel.

Je kunt Bepanthen kopen op de volgende plekken:

 • Deonlinedrogist.nl
 • Kruidvat
 • Etos
 • Albert Heijn (ah)
 • Drogist Plein
 • Drogisterij.net
 • Trekpleister
 • bol.com

Is Bepanthen Eczeem Crème verkrijgbaar in de aanbieding?

Het is niet bekend wanneer Bepanthen Eczeem Crème verkrijgbaar is in de aanbieding. De prijs per tube kan afhankelijk zijn van de plek waar je de crème aanschaft. Wij houden van bol.com, omdat hier producten regelmatig in de aanbieding komen en vaak het goedkoopst zijn.

Kan de Bepanthen Eczeem Crème voor meer worden gebruikt?

Naast eczeem kan je de Bepanthen Eczeem Crème gebruiken bij algemene roodheid of jeuk op de huid. Denk ook aan huiduitslag en jeuk door de processierups. Tevens kan de crème worden aangebracht bij huiduitslag en jeuk door een zonneallergie of warmte uitslag. Denk bovendien aan andere allergische reacties op de huid.

Mag je Bepanthen Eczeem Crème gebruiken tijdens de zwangerschap?

Bepanthen Eczeem Crème is geschikt om te gebruiken tijdens de zwangerschap en tijdens de borstvoeding. Vergeet geen eventuele resten van de crème af te vegen voor het geven van borstvoeding.

Wat zijn de verpakking groottes en prijzen?

Bepanthen Eczeem Crème is zonder recept verkrijgbaar als 20 en 50 g tube. Een kleine tube kost ongeveer 13 euro. De grotere tube kost ongeveer 20 euro.

Is Bepanthen Eczeem Crème veilig?

Bepanthen Eczeem Crème kan inderdaad veilig worden gebruikt door de meeste mensen wanneer zij zich houden aan de gebruiksaanwijzing. Waarschijnlijk ontstaat er geen ongewenste reactie.

Je dient het niet te gebruiken als je allergisch bent voor één of meerdere ingrediënten in de crème. Stop met het gebruiken ervan en raadpleeg een arts als een allergische reactie optreedt.

Bovendien kan je het beste even een arts raadplegen over het langdurig gebruiken van de crème of het verzorgen van grote eczeem gebieden op de huid.

Bepanthen Eczeem Crème review conclusie & kopen

Na het lezen van deze Bepanthen Eczeem Crème review weet je dat dit product een goede keuze kan zijn voor milde tot matige eczeem. Veel ervaringen hebben immers laten zien dat er grote resultaten kunnen worden opgemerkt, al na één of meerdere keren smeren.

Het snelle effect van de Bepanthen Eczeem Creme is bereikt met de speciale lamellaire-lipiden-technologie. Hierdoor kan een vermindering van jeukende eczeem worden ervaren 30 minuten na het aanbrengen. Ook kan het langdurig hydrateren van de huid en het herstellen van de huidbarrière effectief zijn bij eczeem klachten.

Ondanks de vele marketingactiviteiten van Bepanthen die je sceptisch kunnen maken, raden wij aan het product zelfs eens uit te proberen.

Andermans review en ervaringen kunnen een totaal ander beeld schetsen dan de effectief die jij gaat zien. Met deze review hebben we in ieder geval geprobeerd je een betere keuze te kunnen laten maken.

Via onderstaande knop kan je de Bepanten Eczeem Crème eenvoudig en goedkoop online bestellen.

Ps. Mocht jij nog vragen hebben naar aanleiding van deze Bepanthen Eczeem Crème review of je eigen ervaringen met het product willen delen, dan kun je onderaan dit artikel een reactie achterlaten. Jouw reactie wordt erg gewaardeerd. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen via de website van Bepanthen of met een huisarts voor een passend advies.

Bepanthen Eczeem Crème
Bepanthen Eczeem Crème

Beoordeling door Lotte,

09 mei 2022
4

Na het grondig inlezen over Bepanthen Eczeem Crème denken wij dat dit een geschikt product kan zijn voor personen met milde tot matige eczeem. Je kunt bijvoorbeeld roodheid, droogheid, jeuk en de neiging om te krabben verminderen. Soms in een korte tijdsduur. Ook kan een verbeterd huidherstel gunstig zijn om sneller eczeem te verminderen.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *