Baobab olie voor de huid

De 3 belangrijkste voordelen van Baobab olie voor de huid en het aanbevolen product

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
Baobab olie voor de huid

Baobab olie komt van een zeer indrukwekkende boom. Met zijn dikke stam van soms wel 10 meter en zijn 25 meter hoogte kun je niet anders dan onder de indruk zijn van de baobab boom.

Baobab olie is een zeer zachte olie en is ideaal voor een droge of beschadigde huid. Door zijn werking zal hij helpen bij het herstel ervan.

We zullen je in dit artikel alles vertellen over het gebruiken van Baobab olie voor de huid.

Wat is Baobab olie?

Baobab olie wordt geperst uit de vruchten en zaden van de Baobab boom. Deze boom groeit in Afrika en wordt ook wel de ‘tree of life’, oftewel de levensboom genoemd. De vrucht is eetbaar en vergelijkbaar met een kokosnoot. 

Goede Baobab olie wordt koudgeperst. Op deze manier worden namelijk de actieve biologische stoffen beschermd en behoudt de olie zijn zuiverende en verzachtende werking. 

De voordelen van Baobab olie voor de huid

Baobab olie zit boordevol proteïne en vetzuren, waaronder omega 3, 6 en 9. Ook bevat het linolzuur, sterolen en linoleenzuur. Daarnaast heeft de olie ook hoge waardes van vitamine A, D, F en E. We leggen je uit waar deze allemaal goed voor zijn met betrekking tot de huid. 

Hydrateren

Baobab olie is de ideale olie voor een droge en beschadigde huid. Het zal de huid hydrateren en de olie wordt snel opgenomen door de huid. Je kunt Baobab olie dan ook op je gehele lichaam gebruiken. Op je gezicht zal het hydraten en helpen met het verbeteren van je huidflora. 

Ook kun je de rest van je lichaam ermee insmeren als je een droge huid hebt. Door de verschillende vetzuren en vitamines die de olie bevat, zal het de droge huid en huidirritaties helpen verzachten. 

Herstellen

Doordat de olie vol met de verschillende vetzuren zit, is Baobab olie een goede olie voor huidherstel. Als je last hebt van een geïrriteerde huid of van een trekkende huid, zal de olie het helpen herstellen en versoepelen. Baobab olie is dan ook een goede olie om de elasticiteit van de huid te ondersteunen. Het zal mogelijk ook helpen bij littekens en striae.  

Door de vitamine E die Baobab olie bevat draagt het ook bij aan het voorkomen van huidveroudering en beschadiging door vrije radicalen. In dit geval ondersteund het ook het herstel van de huidflora. 

Huidproblemen

Doordat de olie vetzuren en vitamines bevat, is de olie ook zeer geschikt voor het verzachten van huidproblemen. Het is dan ook zeker het proberen waard als je last hebt van psoriasis of eczeem. Omdat de olie rijk is aan antioxidanten zal het de droogheid bestrijden en de huid elastischer maken. In dit geval kun je ook baat bij het gebruik hebben als je last hebt van puistjes. Tevens wordt gedacht dat Boabab olie de aanmaak van nieuwe huidcellen kan bevorderen, waardoor acne kan verminderen en je huid een glow kan krijgen.

Hoe gebruik je Baobab olie voor je huid?

Baobab olie is uitsluitend uitwendig te gebruiken. Als je last hebt van een erg droge huid kun je 1 á 2 keer per dag je huid insmeren met de Baobab olie. Je kunt dan de olie inmasseren op je huid. Ook kun je een paar druppels aan je gezichtscrème toevoegen. Je kunt ook een paar druppels olie toevoegen aan je badolie of badschuim. Zo heb je na je bad een heerlijke zachte verzorgde huid. 

Zorg wel dat je contact opneemt met een huisarts voordat je een natuurlijk product, zoals Baobab olie gaat gebruiken. Huidverzorgingsproducten uit de natuur kunnen namelijk ongeschikt zijn in sommige gevallen.

Waar koop je goede Baobab olie?

De Baobab olie van het merk “Berivita” raden wij van harte aan. Deze olie is namelijk koudgeperst en daadwerkelijk afkomstig van de zaden van het fruit van de Baobab boom uit Afrika.

Ook is deze Baobab olie geschikt voor zowel de droge, vette als gecombineerde huid en bevat het geen nare ingrediënten, zoals parabenen, parfum, paraffine en siliconen. Ideaal dus voor de verzorging van je huid en gezicht.

Baobab olie product voor gezicht en huid

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *