Azelaïnezuur rosacea ervaringen

Wat zeggen rosacea patiënten over azelaïnezuur?

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
Azelaïnezuur rosacea patiënten ervaringen

Rosacea is een nare huidaandoening in het gezicht. Het treft voornamelijk mannen en vrouwen met een lichte huidskleur. Zij krijgen bijvoorbeeld last van roodheid, bultjes, opvallende bloedvaatjes, plotseling blozen of zelfs oogklachten.

Het is tot op heden nog niet volledig bekend waardoor rosacea ontstaat. Wel wordt gedacht dat ontstekingen en een slechte huidbarrière een rol spelen. Ook voeding, alcohol, stress, hormonen en UV-straling worden beschouwd als mogelijke triggers.

Gelukkig zijn er goede mogelijkheden om klachten van rosacea te verminderen. Een bekende daarvan is het aanbrengen van azelaïnezuur op rosacea. Dit ingrediënt kan veel voordelen bieden voor de huid, wordt al tientallen jaren onderzocht, is geschikt voor alle huidtypen en wordt zelfs gezien als game-changer in huidverzorgingsland.

Veel mensen zijn op zoek naar azelaïnezuur ervaringen van rosacea patiënten. Blijf verder lezen om meer te weten te komen over azelaïnezuur en wat het effect ervan is geweest bij echte mensen met rosacea. Je vindt onder andere een review video.

Wat is azelaïnezuur?

Voordat ik je ga vertellen over de ervaringen met azelaïnezuur van mensen met rosacea vertel ik je graag eerst iets meer over azelaïnezuur en haar effecten in het algemeen.

Zoals de naam al zegt is azelaïnezuur of azelaic acid een soort zuur. Hoewel mensen met rosacea een gevoelige huid hebben, is azelaïnezuur een goed soort zuur. Ook wordt deze vaak gebruikt in een klein percentage. Azelaïnezuur zou bijvoorbeeld zachter zijn dan salicylzuur tegen rosacea.

Je kunt azelaïnezuur bijvoorbeeld vinden in tarwe en rogge. Het is een natuurlijke verbinding. In huidverzorgingsproducten wordt echter vaker een kunstmatige vorm azelaïnezuur gebruikt die in een laboratorium is ontwikkeld. Deze vorm is namelijk effectiever.

Zie azelaïnezuur als een ingrediënt die diep in de huid kan doordringen en hier kan communiceren met de bovenste huidlagen over hun gedrag. Dit kan resulteren in een egalere en zichtbaar gezondere huid.

Wat kan azelaïnezuur betekenen in de strijd tegen rosacea?

Volgens veel internetbronnen kan azelaïnezuur bijzonder gunstig zijn voor mensen die last hebben van rosacea, bijvoorbeeld om de volgende redenen:

  • Het bestrijden van bacteriën: Rosacea kan gepaard gaan met de Staphylococcus aureus bacterie.
  • Het remmen van ontstekingen: Rosacea kan gepaard gaan met tekenen van ontsteking, zoals roodheid, zwelling en huidirritatie.
  • Het verzachten van de huid: Rosacea kan gepaard gaan met hardnekkige roodheid en een overdreven gevoeligheid.
  • Het verschonen van de poriën: Rosacea kan gepaard gaan met puskoppen en grove poriën die kunnen ontstaan door een ophoping van dode huidcellen en andere verontreinigheden in de poriën.
  • Bovendien zou azelaïnezuur de huid kalmeren en werken als antioxidant.

In het verleden werd voornamelijk onderzoek gedaan naar recept plichtige producten die een concentratie van 15% tot 20% azelaïnezuur bevatten. Echter, een lager percentage kan ook wel degelijk effectief zijn voor de teint en structuur van de huid.

Welk azelaïnezuur producten hebben mensen goede ervaringen mee?

Wanneer je last hebt van rosacea, dan kan je een keuze maken uit verschillende producten die azelaïnezuur bevatten.

Echter, de huid met rosacea is erg gevoelig. Daarom moet je de juiste formule vinden. Concentraten van azelaïnezuur van 10% of minder zijn moeilijk te vinden, maar een hoger percentage kan de formule korrelig maken, waardoor klachten van rosacea, zoals roodheid en schilfers kunnen verergeren.

Persoonlijk heb ik goede ervaringen met de 10% azelaïnezuur booster van het huidverzorgingsmerk Paula’s Choice. Een voordeel van deze booster is dat er ook planten-extracten en een zeer laag percentage salicylzuur in is verwerkt. Hierdoor kan je ook profiteren van andere voordelen voor rosacea. Samen vormen azelaïnezuur en salicylzuur een krachtig duo.

Dit product is zeer geschikt voor rosacea en alle huidtypen.

Rosacea patiënt deelt ervaringen met azelaïnezuur product

Mocht een 10% azelaïnezuur product weinig tot geen effect hebben op je rosacea, dan heb je misschien te maken met een hardnekkige vorm van rosacea. Je kunt dan contact opnemen met een dermatoloog voor een hogere concentratie azelaïnezuur.

Hoe gebruik je azelaïnezuur tegen rosacea?

Het gebruiken van azelaïnezuur is eenvoudig, maar de precieze manier ligt wel een beetje aan het product dat je gaat gebruiken.

De besproken 10% azelaïnezuur booster kan je bijvoorbeeld twee keer per dag aanbrengen op de rosacea na het reinigen, tonen en exfoliëren van je huid. Breng het puur aan of meng het met het serum of de nachtcrème die je normaal gebruikt.

Is azelaïnezuur veilig?

Azelaïnezuur is veilig voor de meeste mensen met rosacea. Mochten bijwerkingen door azelaïnezuur ontstaan, dan zijn deze vaak mild.

Aangezien azelaïnezuur vrij goedkoop is en wordt gesuggereerd dat het veel kansen biedt voor mensen met rosacea vind ik azelaïnezuur het proberen waard.

Om te testen of jouw huid gevoelig is voor azelaïnezuur, kan je het eerst uitproberen op een klein stukje huid en kijken hoe je huid hierop reageert.

Ieder mens is uniek, en de resultaten en gevoeligheid kunnen dus ook verschillen per rosacea patiënt.

Wat zijn de ervaringen van mensen met rosacea en azelaïnezuur?

Ervaringen van mensen met rosacea die azelaïnezuur hebben geprobeerd zijn verschillend. Hoewel er voornamelijk positieve ervaringen te vinden zijn, kunnen meer invloeden een rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan de hevigheid van je rosacea en je persoonlijke triggers.

Sommige mensen die azelaïnezuur twee keer per dag aanbrachten op hun rosacea, zagen al na enkele dagen verbeteringen. Soms wordt vrijwel direct een vermindering van roodheid ervaren. Voor grotere resultaten, dient azelaïnezuur één tot twee maanden gebruikt te worden.

Onthoud dat rosacea niet van de ene op de andere dag verdwijnt met een middeltje. Het kan dus tijd kosten voordat je goede ervaringen zult krijgen met azelaïnezuur. Bovendien raad ik je aan naast het gebruiken van azelaïnezuur jezelf ook te houden aan een overige goede skin care routine.

Mocht je op zoek zijn naar een ervaring van een rosacea patiënt met de azelaïnezuur van Paula’s Choice, dan kan je onderstaande video bekijken. Een vrouw probeerde het twee maanden tegen haar rosacea en roodheid.

Bekijk de 10% azelaïnezuur booster van Paula’s Choice hier >>

Conclusie: wat vertellen deze ervaringen van mensen met rosacea over azelaïnezuur?

Als we kijken naar de potentiele effecten van azelaïnezuur en de ervaringen, dan kan dit een geweldig product zijn voor mensen met rosacea. Op internet zijn genoeg ervaringen te vinden van mensen die succesvol hun roodheid en andere rosacea klachten zagen verminderen.

Je kunt dus zeker eens een geschikt product voor rosacea met azelaïnezuur proberen.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *