Arganolie tegen eczeem

De voordelen en ervaringen van arganolie bij eczeem

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
Arganolie tegen eczeem

Misschien heb je het wel al eens in een huidverzorgingsproduct gezien: arganolie. Deze plantaardige olie wordt gewonnen in Marokko. De olie wordt in veel producten verwerkt die kunnen bijdragen aan het verzorgen van de huid.

Het is goed om te weten dat er meer onderzoek moet worden gedaan naar de exacte voordelen van arganolie. Het is dus ook niet zeker of arganolie tegen eczeem kan werken. Maar als we kijken naar de mogelijk voordelen van arganolie, dan zou de olie inderdaad effectief kunnen zijn tegen eczeem.

In deze blog vertel ik je meer over het gebruiken van arganolie tegen klachten van eczeem.

Helpt arganolie tegen eczeem?

Helaas zijn er tot op heden nog geen grote wetenschappelijke bewijzen over de werking van arganolie tegen eczeem. Toch beweren sommigen mensen dat de jeuk en droogheid van hun eczeem kunnen afnemen door de voedingsstoffen in arganolie.

Voordat je arganolie aanbrengt op de huid met eczeem dien je eerst een test te doen op een ander gevoelig stukje huid, bijvoorbeeld de binnenkant van je elleboog. Zo kun je achterhalen of er geen vreemde reactie ontstaat en voorkom je deze reactie in je gezicht te krijgen.

Het kost veel geld om de olie uit argan noten te extraheren, omdat er veel gedroogd fruit voor nodig is. Daarom kunnen producten met arganolie erg duur zijn. Het wordt zelfs ‘het vloeibare goud’ genoemd door de hoge prijs en de vele voordelen.

Mogelijk voordelen van arganolie tegen eczeem zijn:

  • Het beschermen van de huid tegen allergenen en schade door vrije radicalen
  • Het remmen van ontstekingen en het bestrijden van bacteriën waardoor klachten van eczeem kunnen verlichten
  • Het hydrateren van de huid waardoor droge, ruwe en schilferige plekken op de huid met eczeem worden tegengegaan
  • Het beschermen van de huid tegen de zon, in Marokko is het zelfs een traditionele zonbeschermer
  • Het zachter en soepeler maken van de huid met eczeem

De effecten worden veelal gerealiseerd door de vitamine E, omega-vetzuren, squaleen sterolen en polyfenolen in arganolie.

Er werd eens een onderzoek gedaan naar arganolie met ratten die brandwonden hadden. De arganolie zou de brandwonen sneller helpen genezen. Hierdoor wordt gedacht dat de hydraterende arganolie ook effectief kan zijn tegen de gebarsten, beschadigde, rode en geïnfecteerde huid met eczeem. Echter, het was een onderzoek op dieren en het kan dus een ander effect hebben op de huid van een mens.

Is het gebruiken van arganolie tegen eczeem risicovol?

Het kan verschillen per eczeem patiënt hoe effectief pure arganolie kan werken.

Mocht je een allergie hebben voor noten, dan kan er een allergische reactie ontstaan door het aanbrengen van arganolie. In dat geval dien je dus geen arganolie te gebruiken tegen eczeem.

De meeste mensen zullen echter geen klachten ervaren na het gebruiken van arganolie, omdat er geen synthetische stoffen inzitten die normaal de irritatie veroorzaken aan de huid.

Raadpleeg voor de zekerheid een arts wanneer je een natuurlijk product, zoals arganolie wil aanbrengen op de huid met eczeem om de kans op bijwerkingen te bespreken.

Ervaringen met arganolie bij eczeem

Veel mensen zijn op zoek naar ervaringen van mensen met eczeem die een behandeling met arganolie hebben uitgeprobeerd. Eigenlijk verschillen de resultaten per persoon. De huid kan dus verschillende reacties geven, variërend van een goed of geen effect op eczeem.

Wanneer eczeem wordt veroorzaakt door een allergeen of stress, dan moet eerst bij de bron worden uitgezocht waar dit vandaan komt. Logischerwijs kan arganolie in dit soort gevallen alleen verlichting bieden en de huidaandoening niet genezen.

Sommige mensen met eczeem hebben goede ervaringen gehad en merkte een aanzienlijke verandering aan de symptomen van eczeem.

Het beste is zelf arganolie te proberen en te kijken wat de effecten zijn op jouw klachten.

Probeer deze arganolie tegen eczeem

Als je het gebruiken van arganolie tegen eczeem zelf wil proberen, dan is het van belang dat je een goed product uitkiest. Zorg bijvoorbeeld dat het een 100% pure en biologische arganolie is. Ook is het kiezen voor producten met een keurmerk veiliger.

De arganolie van “Saramah” is puur en bioloisch verkregen uit de Marokkaanse arganboom. De vele voedingstoffen in deze arganolie kunnen helpen de huid gezond te houden.

Om te beginnen kun je arganolie eenmaal per dag aanbrengen op de plekken met eczeem.

Via de onderstaande link kun je arganolie bekijken en bestellen op bol.com. Deze arganolie is geschikt voor alle huidtypes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *