Anti rimpel pads review

Werken anti-rimpel pads (pleisters) écht?

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Ben je actief op social media en houd je van huidverzorging? Dan heb je vast en zeker beauty influencers siliconenpleisters op hun gezicht zien plakken, waarna zij wakker werden met een gladdere en frissere uitstraling. Tientallen miljoenen mensen zijn er al bekend mee!

Anti rimpel pads of siliconen rimpelpleisters worden steeds populairder door alle positieve ervaringen van gebruikers, maar eigenlijk bestaan ze al tientallen jaren. Nu bieden steeds vaker merken pleisters aan tegen houdveroudering.

Misschien houd je niet van Botox. Dan kan ik me voorstellen dat je op zoek bent naar iets betaalbaars en minder ingrijpend. Blijf dus deze anti rimpel pads review even lezen.

Is de trend het waard? Ik zocht uit wat wat dermatologen, oftewel huidspecialisten hierover zeggen en wat de ervaringen zijn van echte gebruikers.

Wat zijn anti rimpel pads?

Behandelingen tegen rimpels en andere tekenen van huidveroudering worden steeds vaker ondergaan.

Rimpels kunnen soms diep onder de huid liggen en niet verbeteren door huidverzorgingsproducten. Vandaar wordt soms gekozen voor Botox. Veel mensen houden echter niet van de hoge prijzen en de pijn die daarbij hoort. Gelukkig bieden siliconen anti-rimpel pleisters eventueel een uitkomst.

Anti rimpel pads worden ook wel anti-rimpelpleisters en siliconen pleisters tegen rimpels genoemd. Aan de naam valt al af te lezen dat het pleisters zijn waarmee je fijne lijntjes en rimpels kunt tegengaan en verminderen.

Soms worden anti rimpel pads ook ingezet bij littekens. Al een lange tijd gebruiken chirurgen siliconen om de genezing van littekens te bevorderen.

Anti rimpel pads kunnen worden ingezet voor rimpels op verschillende lichaamsdelen. Denk aan de borst, de decolleté, het voorhoofd en rond de ogen en de mond. Vaak zijn de pleisters herbruikbaar, zodat je er lange mee vooruit kunt.

Werkt een siliconen pleister écht tegen rimpels?

Wanneer de huid haar elasticiteit, collageen en hydratatie verliest, wordt deze vatbaarder voor het ontstaan van rimpels en fijne lijntjes. Verschillende zaken kunnen hierbij een rol spelen, zoals de zon, roken, je slaaphouding, je voedingspatroon of gewoon veroudering.

Een siliconen pleister kan mogelijk helpen tegen rimpels op de volgende manieren:

  • Houdt spieren op hun plaats: Hierdoor kunnen geen erge gezichtsuitdrukkingen worden gemaakt. Dit kan helpen littekens voorkomen.
  • Hydrateren: Door het trekken van vocht uit de huid, het vasthouden van vocht en het hydrateren van de huid kan de huid zachter, voller en gladder worden. Rimpels worden gladder en opgevuld.
  • Verbeterde bloedcirculatie: Door het hydrateren van de huid en de warmte onder de pleisters wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Hierdoor kan de huid een jongere, gezondere en glanzende uitstraling krijgen.
  • Verbeterde collageen aanmaak: Aangezien de bloedtoevoer naar de plek van de rimpels verhoogd, kan er meer collageen en elastine worden aangemaakt. Collageen is een huideigen stof die vaak in verband wordt gebracht met het verminderen van rimpels, fijne lijntjes en andere huidproblemen.
  • Bescherming: Bovendien kunnen siliconen patches ervoor zorgen dat schadelijke invloeden uit de omgeving niet in contact komen met de huid. Hierdoor kan de huid de nodige rust krijgen om te herstellen.

Dankzij de eigenschappen van anti rimpel patches kunnen deze bijdragen aan het verminderen en voorkomen van rimpels. Daarnaast hebben klinische onderzoeken aangetoond dat anti rimpel pads kunnen werken. Bovendien zijn er ontzettend veel goede ervaringen te vinden.

De exacte werking kan verschillen per anti rimpel patch. Er kunnen namelijk verschillende ingrediënten worden gebruikt. De pleisters op siliconenbasis zijn waarschijnlijk het populairst. Dure, luxueuze pleisters kunnen tal van krachtige anti-verouderingsingrediënten bevatten.

Houden dermatologen van rimpelpleisters?

Rimpelpleisters zijn populair en kunnen direct ervoor zorgen dat de huid er jonger uit komt te zien. Volgens een aantal dermatologen zouden de pleisters geen grote effecten hebben op de langere termijn.

Vaak werkt een anti rimpel pads dus hooguit enkele uren. Ook moet meer onderzoek worden gedaan naar de exacte effecten van anti rimpel pleisters. Wel zijn er veel veelbelovende ervaringen te vinden.

Wanneer je besluit een anti rimpel pad te gebruiken met hydraterende en andere anti-rimpel effecten, dan kunnen de effecten langer aanhouden. Als alternatief kan je voor een masker kiezen.

Is een anti rimpel pad wel veilig?

De meeste mensen kunnen een anti rimpel pad gebruiken zonder problemen te ervaren.

Mocht je een gevoelige huid of allergie hebben, dan bestaat een kans op huidirritatie. Denk hierbij vooral aan een rode huid.

Let ook op bijwerkingen van specifieke ingrediënten in een anti rimpel pleister. Er bestaan bijvoorbeeld pads met retinol, terwijl dit ingrediënt niet mag worden gebruikt door vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Daarnaast kan retinol je huid gevoeliger maken voor zonlicht. Daarom is het wellicht verstandiger te kiezen voor een gewoon siliconen pleister.

Mijn persoonlijke anti rimpel pad review en ervaringen

Je bent waarschijnlijk gaan zoeken naar een anti rimpel pads review, omdat je geldverspilling en een teleurstelling wilt voorkomen.

Wanneer je last hebt van bestaande tekenen van huidveroudering, dan kunnen de producten inderdaad helpen. Ik vind de producten een no-brainer voor bijvoorbeeld rimpels op mijn voorhoofd, fronsrimpels en zelfs lachrimpels. Je hoeft alleen maar even je gezicht of decolleté te wassen en te drogen waarna je de pleisters kunt aanbrengen. Vervolgens kunnen de rimpels minder diep worden.

Het directe effect kan geweldig zijn voor een verjaardag, date, bruiloft of andere belangrijke afspraak. Anderzijds moet je er dus geen wonderen of aanhoudende effecten van verwachten. Anders zouden Botox klinieken kunnen stoppen. Wellicht kan een lange termijn effect worden bereikt door pads een langere tijd te gebruiken of pads te gebruiken die anti-huidveroudering stoffen bevatten.

Een bijkomend voordeel van het gebruiken van een anti rimpel pad vind ik dat je jezelf tegelijkertijd meer bewust wordt van je slaaphouding. Waarschijnlijk ben je sneller geneigd op je rug te slapen dan je zij als je het draagt.

De pleisters geven geen ongemakkelijk gevoel. Je kunt er dus goed mee slapen. Onrustige slapers kunnen misschien te maken krijgen met pleisters die los komen te zetten. Zij kunnen het beter overdags gebruiken. Je zult in ieder geval merken dat je alle make-up, vettigheid en andere verontreinigheden van je huid moet wassen om de pads goed te laten plakken.

Toch betwijfel ik of de pleisters vaak kunnen plakken om her te gebruiken. Dit zullen we zien.

Het is belangrijk hygiënisch te werk te gaan. Er kunnen namelijk huidschilfers achterblijven op de pleisters. Zorg dus dat je de pleisters goed schoonmaakt met water. Vervolgens kan je ze even laten drogen en plakken op het bijbehorende stickervel.

Wat ik wel jammer vind, is dat je het aanbrengt op de blote huid. Hierdoor kan je geen andere huidverzorgingsproducten gebruiken. Ikzelf gebruik het in de nacht dus dit vormt geen probleem

Review conclusie: zijn anti rimpel pads het proberen waard?

Mijn ervaringen vertellen dat anti rimpel pads zeker het proberen waard zijn. Ze kunnen effectief zijn, vooral als een oppepper voor een speciale gelegenheid. Ook zijn ze gemakkelijk in gebruik. Jippie!

Uiteraard zal een echte Botox of huidbehandeling moeten worden ondergaan om erg diepe rimpels kwijt te raken. Dan ben je wel veel meer geld kwijt. Daarnaast zitten er vaak meer nadelen aan verbonden.

Ik raad de Beauty Pads van Simia™ aan. Deze zijn zacht, mild, betaalbaar en gemaakt van 100% medische graad silicone. De pads zijn geschikt voor de decolleté, de hals en het gezicht.

Vanaf het eerste gebruik kan al zichtbaar resultaat worden opgemerkt. Er zijn dan ook al duizenden tevreden klanten.

Anti rimpel pads review en ervaringen

Kortom: je moet geen worden verwachten in één week. Toch zeggen de talloze reviews en ervaringen over anti rimpel pads wat mij betreft genoeg. Het is de moeite waard het zelfs een uit te proberen en het zelf te ervaren. Jouw huid en resultaten kunnen immers anders zijn.

Anti rimpel pads
Anti rimpel pads

Beoordeling door Lotte,

20 jun 2022
3

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *