Amandelolie tegen rosacea

Hoe effectief is het?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
Amandelolie tegen rosacea

Sommige mensen gebruiken amandelolie om een maaltijd te bereiden. Wanneer amandelolie via de mond wordt ingenomen, kan het mogelijk gunstig zijn voor je immuunsysteem. Aangezien er veel goede antioxidanten en stoffen in amandelolie zitten, wordt de olie ook gebruikt in de huidverzorgingsmarkt.

Symptomen die vaak voorkomen bij de huidaandoening rosacea zijn: een rode huid, een droge huid en de vorming van puistjes-achtige bultjes. Amandelolie kan bijvoorbeeld vocht inbrengen in de huid en de huidbarrière verstevigen, waardoor er minder snel nieuwe rosacea plekjes ontstaan. In deze blog ga ik je kort iets meer vertellen over het gebruiken van amandelolie tegen rosacea.

Wat zijn amandelolie en rosacea?

Rosacea is een huidaandoening die waarschijnlijk iets heeft te maken met erfelijkheid.

Bloedvaten kunnen opvallend worden waardoor roodheid ontstaat in het gezicht van een rosacea patiënt. Daarnaast ontstaan er vaak puistjes-achtige bultjes. Ook kan er sprake zijn van een droge huid. Rosacea heeft baat bij zachte producten voor de huid. Een natuurlijk product zonder allerlei chemische stoffen, zoals amandelolie kan dus een geweldige oplossing zijn.

Amandelolie wordt geproduceerd door amandelen uit de amandelboom te vermalen. Vervolgens wordt het vaak ook nog gefilterd.

In amandelolie zitten stoffen, zoals vitamine A en E en vetzuren. Deze stoffen worden soms in verband gebracht met een verbetering van de huid en klachten van rosacea.

Amandelolie die wordt aangebracht op de huid, moet koudgeperst en zoet zijn.

Werkt het gebruiken van amandelolie tegen rosacea?

Sinds duizenden jaren gebruiken mensen amandelolie voor de huid en enkele huidproblemen.

Amandelolie kan mogelijk verschillende effecten hebben die inderdaad klachten van rosacea zouden kunnen verbeteren. Echter, meer onderzoek moet uitwijzen hoe effectief amandelolie daadwerkelijk is tegen rosacea. Dit geldt voor vrijwel alle natuurlijke producten.

De vitamine A in amandelolie kan je huid bijvoorbeeld beschermen tegen vrije radicalen. Denk bijvoorbeeld aan de zon, sigarettenrook en milieuvervuiling die je houd vroegtijdig ouder laten lijken. De zon kan waarschijnlijk ook rosacea verergeren.

De vitamine E in amandelolie kan helpen je huid te beschermen tegen vrije radicalen, maar kan ook de barrièrefunctie van je huid verbeteren. Dit zal betekenen dat je huid zich beter kan beschermen tegen de bacteriën die rosacea veroorzaken, genaamd Staphylococcus aureus.

Ook is amandelolie rijk aan vetzuren die de huid met rosacea gehydrateerd kunnen houden. Dit kan dus gunstig zijn voor mensen die een droge huid krijgen door rosacea. Daarnaast kan dit werken voor mensen die de productie van talg willen verminderen om nieuwe puistje te voorkomen.

Het is in ieder geval niet aan te raden amandelolie te gebruiken als je een notenallergie hebt of zwanger bent. Raadpleeg voor de zekerheid een arts voordat je rosacea of iets anders gaat behandelen met amandelolie.

Volledig pure, koudgeperste amandelolie om aan te brengen op rosacea kun je bekijken en bestellen via de onderstaande link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *