Aloë vera tegen striae

Kan aloë vera helpen bij het voorkomen en verminderen van striae?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Aloë vera tegen striae en striemen

Striae is iets wat veel voorkomt, voornamelijk bij vrouwen. Plekken die het meest worden getroffen door striemen zijn de taille, dijen, buik, billen, bovenarmen en borsten. Hoewel striae niets is om je zorgen over te maken, kan je wel degelijk onzeker worden door de strepen op je huid.

Om de zichtbaarheid van striae te verminderen, kan je overwegen de gel uit de helende aloë vera plant erop aan te brengen. Dankzij enzymen, vitamines en andere voedingsstoffen in aloë vera gel kan bijvoorbeeld de elasticiteit en hydratatie van de huid verbeteren, waardoor striae sneller kan verdwijnen.

Ook kan je aloë vera gebruiken voor het voorkomen van striae in de toekomst. Daarom kan het smeren van aloë vera gunstig zijn als je bijvoorbeeld zwanger bent.

Blijf verder lezen om te ontdekken wat het verband is tussen aloë vera en striae, wat de risico’s zijn en hoe effectief aloë vera werkelijk kan zijn.

Het ontstaan van striae

Je kunt striae herkennen aan rode of paarse dunne strepen op je huid. Als het gaat om oudere striemen, dan kunnen deze een lichtere of witte kleur krijgen.

Striae is een complex huidprobleem. Verschillende factoren kunnen namelijk invloed uitoefenen op het ontstaan van striemen. In het algemeen ontstaat striae wanneer de huid plotseling wordt uitgerekt en de elastische collageenvezels afbreken.

Eigenlijk zijn striae een soort van microscheurtjes op de huid.

Striae kan bijvoorbeeld ontstaan door gewichtsveranderingen, stress, de zwangerschap of een snelle ontwikkeleng van spiermassa tijdens de puberteit. Vrouwen hebben vaker last van striae dan mannen.

Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om striae te vervagen en nieuwe striae te voorkomen in de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van aloë vera op de huid.

Momenteel is er nog geen wetenschappelijk bewijs voor het verbeteren van striae met aloë vera. Dit geldt echter voor vrijwel alle natuurlijke producten. Daarnaast kan aloë vera wel degelijk een huidherstellend vermogen bieden.

Manieren waarop aloë vera kan helpen striae te voorkomen of vervagen

Voor het voorkomen van striae is het belangrijk een stabiel gewicht te behouden. In sommige gevallen heb je daar echter geen invloed op. Denk bijvoorbeeld aan de zwangerschap.

Zorg dat je niet de striae aanraakt. Hierdoor kan de huid verder geïrriteerd en beschadigd raken.

Een andere manier om striae te voorkomen of te vervagen is het aanbrengen van aloë vera op de huid. Om de volgende redenen wordt gedacht dat aloë vera kan helpen tegen striae.

  • Collageenaanmaak bevorderen: Door het stimuleren van de collageenaanmaak kunnen huidweefsels sterker, steviger en elastischer worden. Collageen wordt al vaak gebruikt om de zichtbaarheid van littekens te verminderen. Striae kan immers worden gezien als een soort van litteken.
  • Huidcellen herstellen: Antioxidanten in aloë vera kunnen helpen huidcellen te herstellen.
  • Vrije radicalen bestrijden: Ook kunnen antioxidanten helpen bij het bestrijden van vrije radicalen. Vrije radicalen, zoals zonlicht kunnen striae opvallender maken en het vermogen van de huid om zich te herstellen belemmeren.
  • Hydrateren: Dankzij het hoge gehalte aan water, vitamine, C en E, mineralen en mucopolysacchariden in aloë vera kan de huid diep gehydrateerd worden. Een gehydrateerde huid kan beter herstellen en is minder vatbaar voor striae.

Volgens ervaringen uit het verleden kan het regelmatig gebruiken van aloë vera striae helpen vervagen in 2 tot 3 maanden. Het kan natuurlijk beter zijn striae in de eerste instantie te proberen voorkomen door vroeg te beginnen met het aanbrengen van aloë vera.

Welke aloë vera producten kan je gebruiken tegen striae?

Verwacht niet dat striae een tovermiddel is. Hoe effectief aloë vera kan zijn in het verminderen van striae wordt bijvoorbeeld bepaald door je huidtype en de diepte van de striae.

Zorg in ieder geval dat je zo puur mogelijke aloë vera gebruikt. Op deze manier kan je namelijk profiteren van de voordelen van aloë vera zonder dat er slechte, chemische ingrediënten in contact komen met je huid.

Er bestaan bijvoorbeeld kant-en-klare huidverzorgingsproducten die de aloë vera gel bevatten. Ook kan je kiezen zelf een aloë vera plant in huis te nemen en de gel te halen uit de bladeren van de plant.

Wij maken zelf gebruik van het volgende pure aloë vera product.

Aloë vera product tegen striae en striemen

Wanneer je aloë vera gebruikt, dan kan je het aanbrengen op de plekken van je striae of waar je verwacht dat de striae zichtbaar wordt. In het geval van de zwangerschap kan je het bijvoorbeeld over je hele buik aanbrengen.

Breng aloë vera ook gerust aan op je gezicht, omdat het op deze plek ook effectieve voordelen kan hebben, zoals het tegengaan van vroegtijdige huidveroudering.

Bekijk ook: “aloë vera voor huid en gezicht“.

Is het aanbrengen van aloë vera op striae veilig?

Er bestaat een kans dat je allergisch bent voor één of meerdere stoffen in aloë vera. Hierdoor kan huidirritatie, roodheid of een branderig gevoel ontstaan. Het risico op een allergische reactie gaat echter gepaard met alle producten uit de natuur tegen striae of de huid.

Aangezien er bijwerkingen kunnen ontstaan door het aanbrengen van aloë vera op striae, is het belangrijk dat je contact opneemt met een arts, vooral als je medicijnen gebruikt of zwanger bent.

Bovendien kan je een test uitvoeren met aloë vera. Simpelweg breng je een klein beetje aloë vera aan op de binnenkant van je pols of dij. Na 24 tot 48 uur kan je zien of er huidirritatie is ontstaan. Wanneer dit het geval is, dan ga je natuurlijk geen aloë vera gebruiken voor striae op je hele lichaam.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *