Aloë vera tegen rimpels

Ontdek waarom aloë vera kan helpen bij rimpels

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Aloë vera tegen rimpels

Aloë vera is een cactusachtige plant. Aloëbladeren hebben stekels.

Gel uit aloë vera bladeren wordt al duizenden jaren gebruikt voor het voorkomen en tegengaan van huidproblemen.

Aangezien aloë vera helende en hydraterende eigenschappen heeft, verwerken veel huidverzorgingsmerken het in hun producten.

Aloë vera wordt ook gebruikt als natuurlijk product tegen tekenen van huidveroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes.

Het gebruiken van aloë vera tegen rimpels wordt steeds populairder onder schoonheidsliefhebbers. Iedereen wil immers zo lang mogelijk een jeugdige huid behouden.

Blijf verder lezen om te ontdekken of aloë vera daadwerkelijk kan helpen bij het wegwerken van rimpels en hoe je het kunt gebruiken.

Zijn aloë vera supplementen effectief in het verminderen van rimpels?

Aloë vera kan op verschillende manieren worden gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld aloë vera gel rechtstreeks aanbrengen op je huid. Ook wordt aloë vera soms ingenomen via de mond, bijvoorbeeld door het als sap te drinken of als supplement in te nemen.

Waarschijnlijk kan een aloë vera supplement geen rimpels volledig verwijderen. Wel kan de verschijning van rimpels verminderen door het verbeteren van de huidtextuur.

Er wordt gedacht dat aloë vera supplementen effectief kunnen helpen bij het tegengaan van rimpels, een slappe huid en andere tekenen van huidveroudering.

Er zijn namelijk onderzoeken uitgevoerd waarbij vrouwen aloë vera gel supplementen kregen. Hieruit bleek dat rimpels, de huidelasticiteit en de collageenproductie aanzienlijk verbeterden dankzij aloë vera.

Wegens moleculen genaamd sterolen in aloë vera kan de aanmaak van collageen en hyaluronzuur worden bevordert. Deze huideigen stoffen kunnen bijvoorbeeld helpen bij het vasthouden van vocht in de huid. Het resultaat is dat rimpels minder zullen opvallen.

Ook kan collageen helpen bij het verstrakken van de huid en het verbeteren van de elasticiteit van de huid. Je huid gaat steeds minder collageen aanmaken naarmate je ouder wordt en daarom ontstaan er meer rimpels.

Overweeg het volgende aloë vera supplement om rimpels te verminderen.

Aloë vera supplementen tegen rimpels en huidveroudering

Helpt het rechtstreeks aanbrengen van aloë vera gel op rimpels?

Onderzoek moet nog uitwijzen hoe effectief het aanbrengen van aloë vera kan zijn voor het verminderen van rimpels. Ervaringen van personen uit het verleden hebben in ieder geval aangetoond dat er een kans is op het verminderen van de zichtbaarheid van rimpels door aloë vera aan te brengen.

Je kunt bijvoorbeeld profiteren van de hydraterende voordelen van aloë vera voor rimpels. Door aloë vera aan te brengen op de huid kan de productie van hyaluronzuur en collageen- en elastinevezels verhogen. Dit resulteert in een stevigere, soepelere huid en het vervagen van rimpels.

Tevens kunnen de 18 aminozuren en vitamines B1, B3, B6, C en E in aloë vera helpen bij het bestrijden van vrije radicalen, zoals zonnestralen en milieuvervuiling die rimpels en andere tekenen van huidveroudering kunnen veroorzaken wegens het beschadigen van cellen. Bovendien kunnen antioxidanten, zoals vitamine E helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van bestaande rimpels.

Overweeg het aanbrengen van het volgende product met een zo hoog mogelijk gehalte aloë vera gel op je rimpels.

Pure aloë vera tegen rimpels

Hoe kan je aloë vera gebruiken tegen rimpels?

Hoewel er dus meer onderzoek nodig is naar het specifieke verband tussen aloë vera gel en rimpels is er een goede kans dat aloë vera kan helpen bij het minimaliseren van de verschijning van rimpels en het tegengaan van bestaande fijne lijntjes.

Daarom lijkt ons het gebruiken van een aloë vera supplement of huidproduct het overwegen waard.

Je kunt aloë vera gel kopen in een drogisterij of online webshop. Daarnaast kan je er zelfs voor kiezen een aloë vera plant in huis te nemen. Vervolgens kan je er een blad van af snijden en de gel eruit halen.

Aangezien je allergisch kunt zijn voor aloë vera kan je een test uitvoeren op een klein gebeid van je huid, zoals je pols. In het geval van een reactie, zoals huidirritatie kan je het beter niet aanbrengen op de rest van je huid.

Nadat je hebt ontdekt of aloë vera geschikt is voor je huid kan je het op de volgende manier gebruiken voor het voorkomen van rimpels en het bestrijden van bestaande rimpels:

  1. Was je gezicht met lauw water en droog af.
  2. Gebruik je schone vingertoppen om een klein beetje aloë vera gel aan te brengen op je rimpels of hele gezicht.
  3. Laat de aloë vera gel 5 tot 10 minuten intrekken in je huid. Besluit je het toch langer te laten zitten? Dan kan het hydraterende effect verloren gaan.
  4. Was de aloë vera gel van je huid af met water en droog de huid af.
  5. Breng een hydraterende crème aan.
  6. Deze stappen kan je één keer per dag uitvoeren.

Kijk op de verpakking van een product hoe je de aloë vera gel precies kunt gebruiken. Dat kan namelijk verschillen per product.

Raadpleeg een arts als je aloë vera gel op je huid wil aanbrengen of aloë vera gel supplementen wil innemen. Zij kunnen beslissen of het veilig is aloë vera te gebruiken voor je rimpels.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *