Alhydran tegen eczeem

Werken Alhydran Eczema Care en andere Alhydran producten tegen eczeem?

Gemiddelde leestijd: 15 minuten
Alhydran tegen eczeem

Iedereen heeft weleens last van zijn of haar huid. Een veel voorkomende huidprobleem is eczeem. Het is niet fijn om last te hebben van eczeem, omdat het vaak ontsierend is, ongemak brengt en klachten geeft. Denk aan pijn, jeuk, wondjes, blaren, roodheid en droogheid op de huid.

Om eczeem op je lichaam te verminderen en te voorkomen kan een keuze worden gemaakt uit verschillende opties, waaronder antibiotica, hormoonzalven, antihistaminica, huidverzorging en levensstijlveranderingen. Goede huidverzorgingsproducten zoals speciale crèmes en zalven tegen eczeem kunnen erg effectief zijn.

In dit artikel ga ik je meer vertellen over het gebruiken van Alhydran tegen eczeem. Veel consumenten, dermatologen, huidtherapeuten, huidconsulenten, verpleegkundigen en plastische chirurgen zijn immers te spreken over producten van Alhydran.

Alhydran biedt verschillende huidverzorgingsproducten aan, waaronder Eczema Care. Dit is een crème met bijvoorbeeld aloë vera-gel, vitamines en natuurlijke oliën speciaal voor personen met een eczeem-gevoelige huid.

Blijf verder lezen om te ontdekken waarom Alhydran kan werken in de strijd tegen jouw eczeem.

Wat is Alhydran?

Alhydran is een bekend merk. Het is een merk van BAP (Best Available Practices) Medical. Sinds 2006 zijn zij actief in het ontwikkelen van producten voor specifieke huidproblemen, zoals littekens en eczeem.

Inmiddels worden de producten al in meer dan 40 landen gedistribueerd.

Veel mensen houden van Alhydran producten. Dit komt, omdat de producten daadwerkelijk effect hebben. Dit kun je bijvoorbeeld terugzien aan de vele positieve ervaringen, klinische en wetenschappelijke studies en praktijkervaringen.

Bovendien zijn de producten met wetenschap onderbouwd.

Wat is Alhydran Eczema Care Crème?

Eczema Care is een medische crème van Alhydran die kan helpen bij het verminderen van bestaande eczeem klachten. Daarnaast kan het nieuwe uitbraken van eczeem helpen voorkomen, waardoor eczeemvrije periodes langer kunnen duren.

Eczema Care kan helpen tegen eczeem, omdat het de huid helpt hydrateren, verkoelen, voeden, verzachten, versoepelen, kalmeren en herstellen. Hierdoor kunnen symptomen van eczeem, zoals een droge, jeukende huid en een branderig gevoel verminderen.

In Alhydran Eczema Care crème is de krachtige, wetenschappelijke bewezen formule van Alhydran verwerkt. Deze bestaat onder andere uit aloë vera, ureum, melkzuur en glycyrrhetinezuur.

De ingrediënten hebben bijvoorbeeld als doel de huid te hydrateren en te voeden, te beschermen tegen bacteriën en de gevoeligheid van de huid te verminderen. Dit wordt onder andere bereikt door langdurige hydratatie.

Hoe werkt Alhydran tegen eczeem?

Wanneer je last hebt van eczeem, dan werkt de bovenste laag (huidbarrière) minder goed. Bij eczeem is je huid namelijk minder goed gehydrateerd en worden minder vettige stoffen aangemaakt.

Een verstoorde huidbarrière resulteert in meer vochtverlies en een drogere huid. De huid begint zijn beschermende functie te verliezen en wordt dus vatbaarder voor infecties, allergenen en irriterende stoffen.

Een droge huid in combinatie met een slechte beschermende functie kan een grotere kans geven op ontstekingen, jeuk en eczeem. Bovendien kan je huid zichzelf niet meer goed herstellen en beschermen.

Ingrediënten zoals Aloë vera en ereum in Eczema Care houden de vochtbalans van de droge huid op peil.

Alhydran heeft zelfs een door wetenschappers bewezen dubbel hydraterende werking. Hiermee bedoelen zij dat er vocht wordt ingebracht en tegelijkertijd wordt voorkomen dat vocht in de huid verdampt.

Als we kijken naar de oorzaken van eczeem, dan is het van belang dat de huid niet uitdroogt en irriterende stoffen en bacteriën worden geweerd. Probeer deze zaken daarom tegen te gaan met een milde hydraterende crème die een beschermend laagje op de huid vormt en de huid voldoende hydrateert.

Het is raadzaam een crème te smeren op bestaande eczeem symptomen, maar ook als de eczeem al een tijdje weg is, omdat je de kans op een snelle terugkomst kunt verkleinen. Eczema Care is hier een goede keuze voor.

Alhydran Eczema Care crème

Hoe gebruik je Alhydran tegen eczeem?

De Alhydran Eczema Care crème mag twee tot drie keer per dag worden aangebracht op en rondom de plekken van je eczeem. Eventueel mag de crème nog vaker worden aangebracht als de huid hier baat bij heeft.

Alhydran raadt aan Eczema Care aan te brengen in de ochtend of in de avond voordat je naar bed gaat. Zorg dat je de huid hebt gereinigd en gedroogd voordat je een dunne laag van de crème aanbrengt.

Alhydran crème tegen eczeem op mijn vinger
Alhydran crème op mijn vinger

Na de crème vijf tot tien minuten in te laten werken, kunnen eventuele extra huidverzorgingsproducten worden aangebracht. Vermijd huidverzorging met parfum. Misschien kan dit de werking verstoren.

Alhydran Eczema Care kan bijvoorbeeld helpen tegen de meest voorkomende vorm van eczeem genaamd atopisch eczeem. Denk ook aan contact eczeem. Volgens ervaringen van gebruikers kan het ook helpen bij andere soorten eczeem.

Eczema Care is geschikt om te gebruiken naast je hormooncrème.

Om Eczema Care correct te gebruiken, dien je uiteraard de bijbehorende gebruiksaanwijzing door te nemen en op te volgen.

Welke ingrediënten in de crème helpen tegen eczeem?

De Eczema Care crème bevat als hoofdbestanddeel natuurlijke aloë vera.

De crème bestaat voor maar liefst uit 45% verse aloë vera gel uit Aruba. Deze aloë vera is 100% vers, onbehandeld, niet verhit en niet geconcentreerd. Dankzij dit optimale proces worden de gunstige effecten van vitaminen en mineralen behouden.

Ook zijn er bijvoorbeeld ingrediënten zoals water, vitamine C en E, allantoïne en jojoba olie in verwerkt. Dit zijn wederom veilige, ingrediënten die de werking maximaliseren.

Is Alhydran Eczema Care veilig?

Alhydran Eczema Care kan een veilig, mild medisch hulpmiddel zijn voor alle huidtypes.

Op het moment van spreken zijn in al die jaren nog geen bijwerkingen vastgesteld wanneer de crème op de juiste manier wordt gebruikt. Zelfs medische professionals gebruiken het voor hun patiënten en delen positieve ervaringen.

Jonge kinderen vanaf 3 maanden oud mogen er gebruik van maken. Wanneer je kind echter jonger is dan 6 maanden, dan dien je eerst een arts te raadplegen over het gebruiken van Alhydran. Vrouwen die zwanger zijn mogen het gewoon gebruiken.

Er zijn geen hormonen, parabenen, parfum en geurstoffen verwerkt in de crème. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een verergering van je eczeem.

Ook is deze crème hypoallergeen. Dit betekent dat de kans heel klein is dat je bijverschijnselen zult ervaren. Als eczeem patiënt weet je hoe snel de huid kan reageren op een slecht product of verkeerd ingrediënt.

Uiteraard dien je Alhydran Eczema Care niet te gebruiken als je een allergie hebt voor één van de bestanddelen. Smeer het bijvoorbeeld ook niet op open wonden, de slijmvliezen, in de ogen of in de mond.

Alhydran Eczema Care combineren met Anti Itch Care en Barrier Repair Care

Jeuk is een veelgehoorde klacht bij eczeem. Huiduitslag, een droge huid en andere eczeem pekken kunnen dan ook erg jeuken.

Sommige mensen kunnen niet van slapen door de jeuk en besluiten zelfs speciale handschoenen te dragen, omdat ze onbewust hun huid kapot krabben in hun slaap.

Krabben is een no-go bij eczeem. Hierdoor kunnen klachten verergeren en aanhouden.

Heb je veel last van jeuk door eczeem? Overweeg dan Eczema Care in combinatie met “Anti Itch Care” te gebruiken.

Het is een geweldige, zachte crème van Alhydran om de huid te verkoelen en jeuk te verminderen zonder dat de huid uitdroogt. Dit wordt onder andere bereikt met het verkoelende iCool M en hydraterende aloë vera.

Alhydran Anti Itch crème tegen eczeem

Heb je juist veel last van een reactieve huid? Overweeg dan Eczema Care in combinatie met “Barrier Repair Care” te gebruiken.

Een reactieve huid reageert overdreven op agressors zoals ingrediënten in producten, stoffen van mondkapjes en temperatuurveranderingen. Door de huidbarrière te versterken, kan dat ervoor zorgen dat de huid minder snel reageert.

Alhydran Barrier Repair Care crème tegen eczeem

Hoe snel kan je resultaten zien?

Er kan direct comfort van de huid worden opgemerkt na het aanbrengen van Eczema Care.

Veel mensen geven aan na enkele weken resultaten te zien.

Mochten er onvoldoende resultaten zichtbaar worden na enkele weken kan het raadzaam zijn contact op te nemen met een arts of dermatoloog. Er kan dan worden gezocht naar een andere passende behandeling.

Moet je Alhydran proberen tegen eczeem?

Het gebruiken van Alhydran producten tegen eczeem kan een goede keuze zijn.

Met de Eczema Care crème kan je bijvoorbeeld de droogheid verminderen en de huid beschermen. Eventueel kan je de Anti Itch Care gebruiken tegen jeuk van eczeem en de Barrier Repair Care gebruiken om de huidbarrière te versterken.

Wereldwijd wordt Alhydran aangeraden door consumenten, artsen en huidprofessionals. Dat is natuurlijk niet voor niets. Het zijn producten die al super veel goede resultaten hebben opgeleverd.

Hoewel de prijs duur kan zijn als je eczeem voor een langere tijd wilt behandelen, is deze crème het proberen waard. Waar andere crème niks deden zijn patiënten wel blij met Alhydran.

Mocht je Alhydran tegen eczeem willen proberen, dan kan je één of meerdere producten kopen bij apotheken, huidtherapeuten, klinieken en andere gespecialiseerde huidcentra.

Natuurlijk kan je ook gewoon eenvoudig online terecht via de groene knoppen in dit artikel.

Voor meer vragen over het gebruiken van Alhydran tegen eczeem raad ik je aan contact op te nemen via één van de contactmogelijkheden op de eigen website van Alhydran.

Voor het delen van jouw ervaringen met Alhydran en eczeem kan je hieronder een reactie achterlaten. Interactie wordt gewaardeerd!

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *