Aleppo zeep tegen eczeem en psoriasis

De voordelen van aleppo zeep voor eczeem en psoriasis

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Aleppo zeep tegen eczeem en psoriasis

Sinds ongeveer 4000 jaren gebruiken mensen aleppo zeep of alep zeep. Deze oude zeep wordt bijvoorbeeld gebruikt om huidproblemen tegen te gaan.

Het gebruiken van aleppo zeep tegen eczeem en psoriasis wordt steeds meer een trend. Dit komt onder andere, omdat het een natuurlijk product is en dus geen slechte ingrediënten bevat die eczeem en psoriasis kunnen verergeren. Daarnaast is het een vegan product, omdat er geen dierlijke vetten inzitten.

Afhankelijk van de plek waar jouw huidprobleem zich voordoet, kan je aleppo zeep op verschillende manieren gebruiken. Aangezien er laurier in verwerkt is, kan je ook nog eens lekker ruiken.

We kunnen alvast verklappen dat aleppo zeep geschikt is voor vrijwel alle huidtypen en leeftijden. Het is namelijk een mild product, maar onderschat aleppo zeep niet. Blijf verder lezen om te ontdekken wat aleppo zeep kan betekenen voor je eczeem of psoriasis en wat de ervaringen zijn.

Wat is aleppo zeep?

Zoals de naam al zegt is aleppo zeep een zeep. Oorspronkelijk werd deze gemaakt in Aleppo, een stad in Syrië.

Sinds duizenden jaren wordt aleppo zeep gebruikt, waaronder voor het verminderen van huidklachten en het gezond houden van de huid.

Aleppo zeep bestaat uit olijfolie en laurierbesolie. Wanneer deze ingrediënten worden verhit en vermengd met gedistilleerd water ontstaat aleppo zeep. Hierna kan de zeep in blokken worden gegoten en enkele maanden drogen. Tevens kan er een logo op worden bestempeld.

Vaak bestaat aleppo zeep uit een hoger percentage olijfolie dan laurierbesolie, omdat laurierbesolie kostbaarder is.

Het is opvallend dat aleppo zeep van de buitenkant een bruine kleur en van de binnenkant een groene kleur heeft.

Leuk om te weten is dat aleppo zeep nog steeds met de hand wordt gemaakt en traditioneel wordt gesneden. Dit is ook het type aleppo zeep die je moet gebruiken voor eczeem en psoriasis.

Hedendaags wordt namelijk door onbetrouwbare huidverzorgingsmerken ingespeeld op de vraag en het verhaal achter de zeep. Zij willen echter zoveel mogelijk winst maken op aleppo zepen, waardoor zij de zepen verwerken in fabrieken en hulpstoffen toevoegen.

Hieronder vertellen waarom je pure aleppo zeep kunt gebruiken tegen je eczeem en psoriasis.

Hoe kan aleppo zeep helpen tegen eczeem?

Aleppo zeep kan helpen tegen eczeem door zijn antibacteriële, ontstekingsremmende en hydraterende effecten.

Het meest voorkomende type eczeem is atopisch eczeem, ook wel constitutioneel eczeem genoemd. Onderzoek heeft aangetoond dat Staphylococcus aureus bacteriën een rol spelen bij dit type eczeem. Dankzij laurinezuur van laurierbesolie in aleppo zeep kunnen bacteriën worden bestreden, verspreiding van bacteriën worden voorkomen en klachten van eczeem dus worden verminderd.

Ook gaat eczeem vaak gepaard met roodheid en andere tekenen van ontsteking. Dankzij het ontstekingsremmende effect van aleppo zeep kunnen deze klachten effectief worden tegengegaan. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt met oliezuur in aleppo zeep.

Tevens is aleppo zeep in staat de huid te hydrateren. Dankzij het vermogen om vocht vast te houden in de huid kan je huid minder snel droog, schilferig en schaal worden.

Bovendien kunnen polyfenolen in aleppo zeep een beschermende barrière vormen op de huid, zodat de huid kan worden beschermt tegen eczeem-veroorzakende invloeden uit de omgeving.

Hoe kan aleppo zeep helpen tegen psoriasis?

Naast eczeem kan aleppo zeep ook helpen tegen psoriasis door het remmen van ontstekingen, het kalmeren van de huid en het reinigen van de huid.

Psoriasis is immers een huidaandoening die gepaard gaat met jeukerige, dikke en schilferige plekken en ontstekingen.

Dankzij het vermogen van antioxidanten in aleppo zeep om de huid te beschermen tegen vrije radicalen kan de huid zichzelf beter herstellen. Dit kan zowel psoriasis als eczeem klachten ten goede komen.

Gebruiken van aleppo zeep tegen eczeem en psoriasis

Het gebruiken van aleppo zeep is goedkoop en makkelijk.

Je kunt aleppo zeep eventueel even laten weken in water om hem zacht te maken en meer te laten schuimen. Hierna kan je het masserend aanbrengen op de plekken van je eczeem of psoriasis. De rest van je huid kan je ook meenemen om te reinigen en te voeden. Aleppo zeep mag dus worden aangebracht op zowel je gezicht als je lichaam.

Aangezien de huid met eczeem of psoriasis gevoelig is, is het belangrijk dat je let op het type aleppo zeep dat je gebruikt. Zoals aangegeven zijn er namelijk aleppo zepen verkrijgbaar die toevoegingen bevatten en dus niet natuurlijk zijn. Neppe, machinale aleppo zepen moet je vermijden.

Kort gezegd kan je het beste kiezen voor handgemaakte, 100% natuurlijke aleppo zeep zonder toevoegingen.

Overweeg bijvoorbeeld de aleppo zeep van “BeriVita” voor je eczeem of psoriasis, omdat dit merk al sinds 2008 betrouwbare en natuurlijke producten van topkwaliteit levert.

BeriVita’s aleppo zeep wordt gemaakt op traditionele wijze, is 100% plantaardig en bevat dus geen irriterende ingrediënten of andere toevoegingen. Bovendien bestaat deze aleppo zeep voor maar liefst 20% uit het duurdere laurierbesolie.

Puur aleppo zeep product tegen eczeem en psoriasis

Je kan aleppo zeep in stukken snijden, zodat meerdere personen uit je gezin er gebruik van kunnen maken. Dat is hygiënischer.

Ervaringen met aleppo zeep van echte mensen die eczeem of psoriasis hebben

In blogs, YouTube video’s en op productpagina’s zijn tal van ervaringen te vinden van mensen die aleppo zeep hebben gebruikt tegen hun eczeem of psoriasis.

De meeste ervaringen van eczeem- en psoriasispatiënten zijn positief, maar niet allemaal. Er kan simpelweg geen product worden gemaakt waar iedereen tevreden over is en goede ervaringen mee heeft.

Sommigen mensen hebben een verkeerde verwachting bij aleppo zeep.

Wij zien aleppo zeep als een goed verzorgingsproduct om symptomen van zowel eczeem als psoriasis te onderdrukken. Hierbij moet echter de nadruk worden gelegd op het onderdrukken van symptomen, en dus niet op het verhelpen van de onderliggende oorzaken van een huidaandoening.

Zodra patiënten stoppen met het gebruiken van aleppo zeep kunnen klachten weer terugkomen. Daarom raden wij aan het gebruiken van aleppo zeep zeker te overwegen, maar bijvoorbeeld ook te letten op je voedingspatroon, je slaappatroon en de hoeveelheid stress die je ervaart. Op deze manier kan je de beste ervaringen ondervinden met aleppo zeep.

In een review over aleppo zeep van een anonieme persoon met eczeem wordt bijvoorbeeld aangegeven dat de persoon dacht dat dit de zoveelste poging zou worden om van eczeem af te komen zonder resultaat. Uiteindelijk bleek de eczeem wel degelijk te verminderen in korte tijd.

Aleppo zeep mensen met eczeem ervaringen

Bijeffecten van aleppo zeep bij eczeem of psoriasis

Aleppo zeep is veilig voor de meeste huidtypes, zelfs de gevoelige huid en de huid van een baby kunnen er baat bij hebben. Dit komt, omdat pure aleppo zeep geen irriterende of chemische ingrediënten bevat.

Aangezien aleppo zeep een product is met natuurlijke ingrediënten kan de huid een reactie geven. Dit kan bijvoorbeeld een allergische reactie of huidirritatie zijn.

Breng een klein beetje aleppo zeep aan op een klein stukje huid, zoals de binnenkant van je elleboog. Wacht vervolgens 24 tot 48 uur de reactie af van je huid. Wanneer er enige vorm van irritatie ontstaat, dan dien je te stoppen. Wanneer dit niet het geval is, dan kan je het waarschijnlijk veilig aanbrengen op je eczeem of psoriasis.

Samenvatting

Aleppo zeep kan een multifunctionele manier zijn om symptomen van eczeem en psoriasis onder controle te houden. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt dankzij hydraterende, ontstekingsremmende en antibacteriële effecten van aleppo zeep.

Veelbelovende ervaringen van personen met eczeem en psoriasis uit het verleden hebben laten zien dat je inderdaad kunt overwegen pure aleppo zeep te gebruiken voor een huidaandoening of het gezond houden van je huid. Er moet dan wel pure, onbewerkte aleppo zeep worden gebruikt.

Steeds meer mensen die last hebben van eczeem of psoriasis grijpen naar natuurlijke producten in plaats van zwaardere behandelingen en pillen van doktoren.

Hoewel wijzelf ook voorstanders zijn van natuurlijke manieren om klachten van huidaandoeningen te bestrijden, dien je toch altijd in contact te blijven met je arts. Ook als je aleppo zeep gaat gebruiken tegen eczeem of psoriasis.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *