Acne bestrijden van binnenuit

5 effectieve manieren

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
acne bestrijden van binnenuit

Een gezonde huid gaat vaak gepaard met een gezond lichaam van binnen.

Immers, wanneer je kijkt naar de verschillende oorzaken van acne dan zal je al snel zien dat acne vaak wordt veroorzaakt door een probleem dat zich in het lichaam bevindt. Denk bijvoorbeeld aan een verstoorde bloedsuikerspiegel, een ophoping van gifstoffen, een verstoorde hormoonspiegel of een ontstekingsreactie van je immuunsysteem.

Wanneer de onderliggende problemen van acne worden verholpen, kan acne een langere tijd verdwijnen. Het is daarom goed dat je op zoek bent gegaan naar manieren om de problemen van binnenuit te bestrijden.

De bekendste manieren om acne te bestrijden van binnenuit zijn het aanpassen van je voedingspatroon en levensstijl. Daarnaast kunnen sommigen patiënten baat hebben bij het verminderen van stress en het verbeteren van onderliggende gezondheidsproblemen.

Er zijn ook oorzaken van buitenaf die acne kunnen veroorzaken die je niet moet vergeten, bijvoorbeeld het gebruik van bepaalde huidverzorgingsproducten of vuil dat de follikels in de huid verstopt. Echter, de acne zelf ontstaat in de follikel. Doordat deze onder de huid zit, is het mogelijk om acne te bestrijden van binnenuit.

In deze blog ga je een aantal effectieve tips krijgen om acne te bestrijden van binnenuit.

Puistjes kunnen ook ontstaan van binnenuit

Hoewel een puistje kan ontstaan van binnenuit, door bijvoorbeeld hormonale schommelingen in je lichaam, kan een puistje ook letterlijk onder de huid ontstaan in plaats van bovenop de huid.

Veel mensen merken dan ook dat hun acne onderhuids ontstaat.

Een onderhuidse puist begint met een pijnlijk gevoel bij aanraking van een specifiek stukje huid. Een korte tijd later wordt de huid rood en begint zich een bultje te vormen. Het bultje wordt steeds groter en gaat meer pijn doen naarmate hij meer tegen het oppervlak van de huid aandrukt. Soms blijft de puist onder de huid zitten en op andere momenten verschijnt er na enige tijd een witte kop.

Voor het bestrijden van acne van binnenuit maakt het niet uit hoe de puist zich ontwikkelt. De diverse manieren die zo worden onthuld zorgen ervoor dat zowel onderhuidse als bovenhuidse puistjes over het hele lichaam verdwijnen en dat de komst van nieuwe puistjes wordt vermeden.

Wil je snel je puistjes verminderen?

Ontdek de echte onderliggende oorzaken in plaats van symptomen te bestrijden

Ja! Ik wil van mijn puistjes af!

Acne bestrijden van binnenuit – 5 manieren

Waarschijnlijk weet je wel dat acne vaak wordt behandeld met een zalf of medicijn. Maar dan komt de acne terug. Dat komt omdat deze middelen veelal zijn gebaseerd op verkeerde theorieën over acne, zoals de verhoogde talgproductie, dode huidresten en bacteriën.

Natuurlijk zijn deze factoren er wel bij betrokken. Dit betekent alleen niet dat na het gebruiken van een middel de talgproductie verlaagt, de ophoping van dode huidresten stopt en de bacteriën geen ontsteking meer veroorzaken.

De meeste zalven, medicijnen en behandelingen zijn dan ook symptomatisch gericht. Dit betekent dat ze slechts een tijdelijk effect zullen hebben op de symptomen, terwijl in de toekomst de acne weer terugkeert.

Wanneer je besluit acne te bestrijden van binnenuit, dan zal je de echte oorzaken aanpakken. Het gevolg is dat de acne-veroorzakende factoren zullen afnemen, waardoor de kans op acne vele malen kleiner wordt of zelfs een langere tijd verdwijnt.

Hieronder ga ik 5 manieren met je bespreken om acne en puistjes te bestrijden van binnenuit. Doe hier je voordeel mee.

Manier 1: Drink voldoende water tegen acne

Eén van de meest voorkomende manieren om acne te bestrijden van binnenuit is door meer water te drinken.

Veel mensen die last hebben van huidproblemen drinken namelijk onvoldoende water. Het drinken van water heeft echter op verschillende manieren een positief effect op acne van binnenuit.

Zonder voldoende water te drinken raakt je huid gedehydrateerd en je huid reageert hierop door overmatig talg te produceren ter compensatie. Ook herstelt de huid minder snel van beschadigingen van buitenaf op het moment dat je gedehydrateerd bent.

Er zijn nog meer redenen waarom het drinken van water gunstig is bij het bestrijden van acne van binnenuit, namelijk:

 • Als eerste helpt een goede hydratatie van het lichaam bij het vechten tegen infecties en bacteriën van buitenaf. De immuunreactie van het lichaam wordt namelijk gestimuleerd. Omdat acne vaak een ontsteking is van de follikel in de huid kan water drinken helpen bij het verminderen van acne. Er zijn ook bepaalde soorten bacteriën die het ontstaan van acne bevorderen. Deze bacteriën kunnen ook bestreden worden door je immuunsysteem wanneer je voldoende water drinkt.
 • Daarnaast kan water ook helpen bij het reguleren van de hoeveelheid suiker in je bloed, oftewel het verlagen van je bloedsuikerspiegel. Wanneer het lichaam meer suiker ontvangt dan dat het verbrandt dan kan deze suiker zich in de bloedbaan naar de huid toe bewegen en hier ontstekingsreacties veroorzaken. Dit draagt zeker bij aan de verergering van je acne.
 • Bovendien kan het insulineniveau toenemen als gevolg van een hoge bloedsuikerspiegel. Een toename in dit niveau leidt tot een hogere talgproductie van de huid, wat op zijn beurt weer acne veroorzaakt. Wanneer je voldoende water drinkt dan zal de overtollige hoeveelheid suiker via de urine het lichaam verlaten en zal de bloedsuikerspiegel lager blijven. Ook op deze manier kan het drinken van voldoende water dus helpen acne te bestrijden van binnenuit.

Manier 2: Verbeter de gezondheid van je darmen

Gezonde darmen betekenen een gezonde huid. Heb jij bijvoorbeeld veel last van acne na een avond stappen of een vette maaltijd? Dan hoeft dit niet te betekenen dat jij je huid onvoldoende hebt verzorgt van buitenaf of dat je gedehydrateerd bent.

Het kan namelijk ook zijn dat je darmen minder gezond zijn. Wanneer mensen last hebben van hun darmen, de darmen ongezond zijn of wanneer de darmen in contact zijn gekomen met een ongewenste voedingsstof of bacterie dan kan dit zich uiten in de vorm van acne.

Ook acne met deze oorzaak is goed te bestrijden van binnenuit. Immers, gezonde darmen betekenen een mindere kans op acne.

Maar hoe kun je de darmgezondheid en spijsvertering bevorderen?

 1. Als eerste kun je proberen te ontdekken of je wellicht een voedselallergie hebt. Veel mensen hadden last van acne voordat zij ontdekten dat ze allergisch waren voor lactose, melk of granen. Als je dergelijke producten uit je dieet verwijdert en de acne verdwijnt dan is de kans groot dat je allergisch of intolerant bent voor de voedingstoffen.
 2. Een gezond dieet voorkomt een ontstekingsreactie in de darmen die door kan spelen op de huid. Wil jij minder acne? Dan kun je bijvoorbeeld meer verse, onbewerkte groenten, fruit en biologisch vlees gaan consumeren. Zorg ook dat je voldoende vezels binnenkrijgt.
 3. Andere manieren om je darmgezondheid te verbeteren en de vertering te verbeteren zijn rustig eten, goed kauwen, meer bewegen, stoppen met roken, stoppen met alcohol drinken, stress vermijden en professionele hulp inschakelen van een arts.

Wil je snel je puistjes verminderen?

Ontdek de echte onderliggende oorzaken in plaats van symptomen te bestrijden

Ja! Ik wil van mijn puistjes af!

Manier 3: Gebruik probiotica tegen acne

Wanneer je veel last hebt van acne en je wilt dit bestrijden van binnenuit dan kun je ook probiotica supplementen gaan nemen. Overleg dit wel altijd met een arts. Je moet immers rekening houden met jouw leeftijd en acne bij het uitkiezen van de beste probiotica.

Probiotica zijn stoffen welke ervoor zorgen dat kolonies gezonde bacteriën in het lichaam groter worden. Door supplementen te nemen kan zo de immuunreactie in het lichaam verbeterd worden en zullen bacteriën die acne veroorzaken verminderd worden.

Er zijn nog meer manieren waarop probiotica een positieve invloed hebben op het ontstaan van acne, namelijk:

 1. Als eerste zorgen probiotica ervoor dat de hoeveelheid ontstekingen in het lichaam afnemen. Dit gebeurt dan, zoals al eerder beschreven, vanuit de darmen. Probiotica is dan ook gunstig voor de gezondheid van je darmen.
 2. De tweede manier waarop probiotica acne bestrijdt van binnenuit is door het remmen van bepaalde bacteriën. De bacteriën die worden geremd zijn cutibacterium acnes. Dit zijn bacteriën die normaal gesproken acne veroorzaken. De probiotica doden als het ware de slechte bacteriën en voorkomen zo een uitbraak van acne.
 3. Een derde manier waarop probiotica acne kan bestrijden is door de huidbarrière te verbeteren. Deze barrière beschermt de huid van binnenuit tegen indringers van buitenaf. Daarom is een remming van de productie van deze bacteriën gewenst bij mensen die veel last hebben van acne.

Manier 4: Krijg voldoende vitamines en mineralen binnen tegen acne

De belangrijkste vitamines, mineralen en voedingsstoffen die mogelijk gunstig kunnen zijn tegen acne zijn:

 • Vitamine A (retinol)
 • Vitamine D3
 • Vitamine K2
 • Zink
 • Magnesium
 • Onverzadigde vetten
 • Collageen
 • Spijsverteringsenzymen
 • Omega-3-vetzuren

Een tekort aan voedingstoffen kan leiden tot acne, omdat dan verschillende processen in je lichaam niet goed hun werk kunnen doen. Het kan daarom het overwegen waard zijn om de waardes in je lichaam te laten checken of over te stappen op een speciaal acne dieet.

Een andere manier om acne te bestrijden van binnenuit is door bewerkte en inflammatoire voedingsmiddelen te verwijderen uit je dieet. Voorbeelden van dergelijke voedingsmiddelen zijn geraffineerde suikers en alcohol. Je voedingspatroon speelt dan ook een belangrijke rol bij acne, omdat het bijvoorbeeld veel invloed heeft op de hoeveelheid hormonale schommelingen en gifstoffen in je lichaam.

Manier 5: Let op je levensstijl, stress en slaap

Bovendien is het verstandig om in het algemeen een gezonde levensstijl te hebben. Hier passen stress en slaapgebrek niet bij. Dit heeft immers ook weer invloed op je hormonen en andere processen in je lichaam. Ga dus op zoek naar manieren om jezelf beter te voelen en optimaal te presteren.

Er zijn ontzettend veel aanpassingen in je levensstijl die een positieve bijdrage kunnen leveren op je stress en slaap. Neem gerust eens een kijkje op mijn website om hier alles over te ontdekken.

Mijn e-book Leven Zonder Acne is gericht op acne bestrijden van binnenuit

Wanneer je last hebt van acne dan kan dit verschillende oorzaken hebben die te maken hebben met je fysieke en mentale gezondheid.

Ook zijn er dus veel verschillende manieren om acne te bestrijden van binnenuit. Echter, vaak is het niet nodig om alle bovenstaande tips toe te passen om de acne te bestrijden van binnenuit. Meestal is één factor leidend in het ontstaan van de acne.

Ook betekent de toepassing van de bovenstaande tips niet altijd een totale eliminatie van de acne. Er kan namelijk nog meer aan de hand zijn.

In de meeste gevallen zal de hoeveelheid acne flink afnemen en zal er minder snel nieuwe acne ontstaan. Maar helaas bestaat er nog geen gouden behandeling voor acne. Acne bestrijden van binnenuit is vaak wel een effectieve en natuurlijke manier.

Wil je alles weten over de onderliggende oorzaken van acne en een compleet huidverzorgingsregime krijgen die is afgestemd op jouw droge, vette of gecombineerde huidtype?

In mijn e-book Leven Zonder Acne ga jij écht alles ontdekken om eindelijk, snel en voor een langeretermijn je acne aan te pakken!

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode om snel van puistjes af te komen

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen.

Ja! Ik wil van mijn puistjes af

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *