Abrikozenpitolie voor de huid en het gezicht

7 voordelen van abrikozenpitolie

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Abrikozenpitolie voor huid en gezicht

De abrikoos is een geliefde fruitsoort door zijn zoete smaak en sappige textuur. Zowel in de zomer als in de winter kan het een heerlijke toevoeging zijn aan gerechten. Maar ben je ook al bekend met de voordelen van abrikozenpitolie voor je uiterlijk?

Voorheen waren veel personen bang om een olie aan te brengen op hun huid. Sommigen oliën zijn immers heftig voor de huid of verstoppen de poriën, met mee-eters als gevolg.

Tegenwoordig is bekend dat bepaalde plantaardige oliën wel degelijk effectief kunnen zijn voor de huid. Door alle goede stoffen die oliën bevatten kunnen verschillende huidtypen en huidproblemen baat hebben Denk aan het voeden van de droge huid, het bestrijden van rimpels en het tegengaan van huidproblemen.

Het gebruiken van abrikozenpitolie voor de huid en het gezicht kan het overwegen waard zijn. Abrikozenpitolie zou onder andere verzachtende en ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Hieronder zet ik de belangrijkste potentiele voordelen van abrikozenpitolie voor de huid op een rijtje. Ook vertel ik je over een geschikt product.

Wat is abrikozenpitolie?

Zoals de naam al aangeeft wordt abrikozenpitolie gewonnen uit pitten van abrikozen. De pitten worden samengeperst waarna de olie ontstaat. Abrikozenpitolie ziet er goud uit en heeft geen geur.

In abrikozenpitolie komen onder andere vetzuren, antioxidanten, mineralen en vitamines voor. Hierdoor zou abrikozenpitolie een aantal voordelen kunnen opleveren wanneer het wordt aangebracht op de huid.

Alle huidtypes kunnen baat hebben bij de olie. Dit betekent dat abrikozenpitolie een goede keuze kan zijn voor de droge, vette of een combinatie van beide huidtypes.

Voordelen van abrikozenpitolie voor de huid en het gezicht

Bij dagelijks gebruik heeft abrikozenpitolie de volgende potentiele voordelen voor je huid en gezicht.

1. Rimpels

Soms wordt gedacht dat vitamine A en andere verbindingen in abrikozenpitolie kunnen helpen de huidcelvernieuwing te bevorderen, de huid voller te maken en tekenen van huidveroudering te bestrijden. Hierdoor kan de huid jeugdiger ogen en kunnen rimpels en fijne lijntjes verminderen.

2. Voeden

Dankzij de gunstige stoffen in abrikozenpitolie kan het de huid voeden. Dankzij de textuur van abrikozenpitolie kan het diep in de huid doordringen en kunnen de effecten lang aanhouden.

3. Beschermen

In abrikozenpitolie komen onder andere linolzuur en oliezuur voor. Deze vetzuren kunnen helpen de natuurlijke beschermende barrière van de huid te bevorderen, zodat cellen zichzelf beter kunnen beschermen tegen schadelijke invloeden uit de omgeving die de huid eerder laten verouderen. Denk ook aan de voordelen van antioxidanten tegen rimpels.

4. Stralen

Naast vitamine A komen bijvoorbeeld vitamine E en C voor in abrikozenpitolie. Samen kunnen zij helpen de natuurlijke glans van de huid te bevorderen, donkere kringen onder de ogen te verminderen en de huid gladder en zachter te maken.

5. Hydrateren

Abrikozenpitolie kan de huid smeren door vocht naar de oppervlakte te trekken. Hierdoor kan de hydratatie van de huid in het gezicht verbeteren. Denk ook aan de vetzuren die kunnen helpen vocht vast te houden. De huid zou minder droog en schilferig worden. Tevens zou de huid voller en sterker worden.

6. Ontstekingen remmen

Bèta-sitosterol in abrikozenpitolie heeft ontstekingsremmende eigenschappen. De ontstekingsremmende, voedende en ontstressende eigenschappen van abrikozenpitolie kunnen mogelijk helpen voor mensen met eczeem, psoriasis, acne en rosacea.

7. Acne bestrijden

Abrikozenpitolie kan om verschillende redenen worden gebruikt in de strijd tegen acne. Denk bijvoorbeeld aan het hydrateren van de huid, waardoor de productie van talg omlaag kan gaan. Denk ook aan vitamine A, waardoor de huidcelvernieuwing kan verbeteren. Deze effecten kunnen ervoor zorgen dat poriën minder snel verstopt raken. Hierdoor ontstaan minder snel mee-eters en puistjes.

Hoe gebruik je abrikozenpitolie voor de huid?

Het gebruiken van abrikozenpitolie voor je gezicht en huid is vrij eenvoudig.

Sommige mensen gebruiken een huidverzorgingsproduct en anderen kiezen abrikozenpitten in kleine hoeveelheden te eten. Een huidverzorgingsproduct werkt echter sneller en kan direct worden aangebracht op de plekken waar dat nodig is.

Producten die abrikozenpitolie bevatten kunnen verschillen. Vandaar is het raadzaam de verpakking te bekijken. Hierop is te vinden hoe en hoe vaak je abrikozenpitolie mag gebruiken.

Verschillende huidverzorgingsproducten bevatten abrikozenpitolie als ingrediënt. Denk bijvoorbeeld aan een vochtinbrengende crème, een lichaamszeep of een gezichtsmasker.

Mijn voorkeur gaat uit naar pure abrikozenpitolie, omdat je dan geen schadelijke bewerkte stoffen hoeft aan te brengen op je huid en de werking optimaal is. Kies daarom voor pure, onbewerkte, biologische en koudgeperste abrikozenpitolie.

Product met pure abrikozenpitolie voor de huid

Is abrikozenpitolie veilig?

Abrikozenpitolie wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor de huid. Voor geen één product bestaat echter een garantie dat de huid niet geïrriteerd raakt. Vooral naar het gebruiken van natuurlijke oliën moet nog veel wetenschappelijk onderzoek worden gedaan.

Het eten van abrikozenpitten kan schadelijk zijn

Eventueel kan abrikozenpitolie worden gebruikt als dragerolie. Je kunt dus alleen abrikozenpitolie aanbrengen of het eerst mengen met een sterkere olie.

Mocht je allergisch zijn voor één van de stoffen in abrikozenpitolie, dan kan je het beter niet aanbrengen op je huid.

Doe bijvoorbeeld eerst een patchtest op de binnenkant van je pols met een klein beetje abrikozenpitolie om te testen hoe je huid hierop reageert. Een allergische reactie of huidirritatie in je gezicht wil je natuurlijk voorkomen.

Samenvatting

Abrikozenpitolie kan een goede, natuurlijke olie zijn voor het uiterlijk van je huid en gezicht. De werking van vitaminen, mineralen, antioxidanten en vetzuren zouden de huid dan ook ten goede kunnen komen.

Je zou abrikozenpitolie bijvoorbeeld kunnen gebruiken om rimpels tegen te gaan, de huid te hydrateren, de huid te laten stralen en zelfs acne te bestrijden.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *